19 Юли, 2019 16:00 4 022 10

VW иска да премахне Google и Apple от колите си

  • volkswagen-
  • vw-
  • google-
  • apple

Volkswagen разработва собствен софтуер, с който да доразвие мултимедийните, инфотейнмънт и навигационните системите в автомобилите си, съобщава Ханделсблат. По този начин автоконцерна се стреми бавно, но сигурно да премахне Google, Microsoft и Apple от колите си. Разработката се извършва в дигитална лаборатория в Берлин. Volkswagen поддържа седем подобни цифрови центрове по света.


Една от главните причини, поради която ИТ гигантите дори преобладават в модерните автомобили, са създадените от автоконцерните навигационните системи, които често използват остарели карти, притежават по-сложен интерфейс и по-малко съвместими със смартфона на водача функции. Google, Microsoft и Apple пък предоставят възможно най-актуализирани и леснодостъпни приложения за навигация, музика и говорене handsfree. Според Ханделсблат, Volkswagen възнамерява в бъдеще да разработва около 60% от софтуера, използван в автомобила.


Това не е единственото направление, в което автоконцерна търси развитие и инвестира. По-рано тази седмица Volkswagen обяви сътрудничеството си с американския производител на автомобили Ford, като по този начин двете компании ще обединят сили в разработването на автономно шофиране от 4 ниво.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен

    16 11 Отговор
    А кой ще ги купува?

    Коментиран от #2

  • 2 Шкода

    12 9 Отговор

    До коментар #1 от "Пламен":

    Все ще ще намери кой да ги купува. В момента има доста желаещи за Фолксваген, което е странно, защото за по-малко пари една Шкода, което е Фолксваген от преди 2 години, или Дачия върши същата работа.
  • 3 a пък

    6 13 Отговор
    аз карам Мерцедес!

    Коментиран от #4

  • 4 тоя с магарето

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "a пък":

    на преклонна възраст.
  • 5 просто хора

    4 11 Отговор
    Голяма грешка, не барайте Apple CarPlay, цървули! Оставете свестния софтуер.
  • 6 1234

    25 1 Отговор
    Коооо ?????нееееее.веднага санкции за възпрепятстване на демокрацията.Как може такива демократични подслушвателни и разузнавателни устройства да не бъдат внедрени в колите им.Янките как ще ни контролират и управляват.
  • 7 посерко

    9 4 Отговор
    Не разбирам кой изобщо би искал гугъл и апъл И в автомобила си ? Те са вече навсякъде, за какво са ми в колата ?
    И какво им е на сегашните инфотеймънт системи ? Единственото по-добро от гугъл са картите, другото за какво ти е в колата ?

    Коментиран от #8

  • 8 Да да

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "посерко":

    Купи си дори ментак система с Андроид и моментално ще разбереш колко назад са заводските. И не само навигация. А за разликата в цените не питай.
  • 9 Смешници

    9 3 Отговор
    Те една манипулация за отработени газове не можаха да прикрият,а ще създават съвършената операционна система.....аиде у лево.
  • 10 Дидо

    0 0 Отговор
    Дреме ми, един държач на таблото боднат на вентилацията, телефон 6,9 инча дисплей и си имам всичко. Телефона е вързан през блутут с колата - кеф ти музика, кеф видео, кеф ти навигацията да ти приказва че и разговор можеш да си проведеш. Ъпдейтва се безплатно не като фирмените навигации, не струва майка си и баща си и се ъпгрейдва хардуерно за 500 лева.