Last news in Fakti

18 Юли, 2019 12:00 4 861 16

Колко безопасно е новото GLE на Mercedes?

  • mercedes-benz-
  • gle
Колко безопасно е новото GLE на Mercedes? - 1

Отговор на този въпрос ни дава независимата агенция Euro NCAP, която проведе обстойни краш тестовете на новото поколение на луксозния кросоувър Mercedes-Benz GLE. Иновацията заменя излизащият в пенсия предходен модел, който е на конвейера от 2011 година.

Новото GLE е построено на кросоувърската платформа на марката MHA (Modular High Architecture), която има много общи черти с модулната MRA (Modular Rear Architecture), на която се правят C, E и S-Klasse. Това GLE е първият Mercedes с новото E-Active Body Control окачване.

Използването на това окачване налага интегриране на 48-волтова електрическа система. След проведените тестове колата печели максималните пет звезди, но в нито една от "дисциплините" не печели максималните 100 процента.

Защита на възрастни пасажери - 91%
Защита на деца - 90%
Защита на пешеходци - 78%
Системи за безопасност - 78%
Общ рейтинг - 5 звезди


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евала!

    16 4 Отговор
    Марка са си.
  • 2 емо

    5 13 Отговор
    Досега не бях виждал airbag-а да чупи предния прозорец при челен тест. А съм гледал много.Не добре измислена конструкция.

    Коментиран от #6, #13

  • 3 МанипулаториЛиЕ

    15 6 Отговор
    В единия случай колата е с 2 пътника отпред ... когато именно се чупи стъклото от ейрбъга ... и после има видео с 1 пътник отпред ... явно за да не се чупи стъклото :)
    2 коли са размазали за да замажат теста. Типично по немски ... пишеш правилата за тестовете - за да прецакаш всички останали и после м/у капките си правиш твоите тестове и винаги си номер 1 :)

    Коментиран от #14, #16

  • 4 Мии

    9 6 Отговор
    Мерцедес, Волво, Ауди, БМВ това са колите! Неслучайно цял свят гледат тях и тогава пускат нов модел.
  • 5 ТТТ

    3 2 Отговор
    А кой кара с 50 км
  • 6 майстора

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "емо":

    Ти какво си мислиш че си виждал няма абсолютно никакво значение !!
  • 7 До Мии

    7 3 Отговор
    Много заблуда има в думите ти,но сте много такива!Първо никой не ги гледа , а най-малко чака!Точно обратното ,те гледаха и се ослушавха и закъсняха!Тойота,Нисан,Тесла,Рено та даже новите китайски електрички са вече в бъдещето, сега бързат да наваксват с хибриди и електрички тези дето си ги изброил!

    Коментиран от #8

  • 8 Random

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "До Мии":

    Миксерите не са бъдещето бе галфон

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Дфен

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Random":

    Галфон е на майкати сина.
  • 10 Да да

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Random":

    Вероятно са миналото! Кои са бъдещето според теб? Двигатели с 30% КПД и силно ограничен ресурс със скъпа поддръжка ли? Мои близки си купиха моторче на батерии. Вдига 40 км/час, с едно зареждане минава 40 км. и струва 1200 лв.! Ходятна работа, до магазина, обикалят по задачи и всичко това за 40 ст.на ден! Бонус е че взеха модела с 2 седалки. Не бръмчи, не дими, управлява се и се паркира лесно. Иначе миксер викаш.

    Коментиран от #11

  • 11 за гъби съм

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Да да":

    Интереса клати феса! Миксерите бръкнаха в смрадливия ъз на много хора дето се занимаваха с дране на нещастните клиенти на двг. Ако не бяха толкова алчни нямаше да стане така ама те се оляха. Сега има хора готови да плащат всякаква цена само и само да се оттърват от безкрайното киснене в сервиза.

    Коментиран от #12

  • 12 за гъби съм

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "за гъби съм":

    Нещо подобно стана и с туризма в България, сега каквото и да приказват хотелиерите, хората са готови да плащат повече ама да си изкарат отпуската на спокойствие в норнална държава.
  • 13 Ахаха господин експерта

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "емо":

    Хвани измисли нещо по добро
  • 14 Stranger

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "МанипулаториЛиЕ":

    Типично по немски а ?!! Ми то си е типично по селски плюеш кола която не си виждал а и която няма да караш в следващитете 150г.

    Коментиран от #15

  • 15 ПлюенеРеалист

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Stranger":

    Може да плюя, а може би пък съм живял в Германия и съм работил с немци .... а може би ти си проспал колко много индустрии затриха именно с тези си манери и скъпотия, която се опитват да създадат за елементарни неща.... Та може да ме наречеш плюещ, но аз съм реалист. Те правеха много хубави неща и го признавам ... но китайската конкуренция ги затри..... сега това ще се случи и с колите, затова почнаха концерните в Европа да се обединяват, за да оцелеят. Но и това е под въпрос.
  • 16 Луд

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "МанипулаториЛиЕ":

    Дали се чупи стъклото или не, няма никакво значение! Седалката на пасажера е с кантар, и не се отваря аирбега, за това не се чупи стъклото при втория тест! Сигурен съм че караш някакъв корейски, италиански или френски боклук и затова говориш така