24 Юли, 2019 14:37 4 501 4

Перманентни татуировки, които са полезни за здравето

  • татуировки-
  • здраве
Перманентни татуировки, които са полезни за здравето - 1

По принцип, човек си прави татуировка, за да съобщи на околните за нещо, което е важно за него или пък просто да привлече внимание. Знаете ли обаче, че има постоянни татуировки, които са полезни за здравето?

Иновацията е под формата на татуировка, но всъщност представлява биосензорна система, която следи за основни параметри, свързани със здравето на човек. Технологията е основана на колориметрията - методика за химически анализ, която определя концентрацията на вещества по степента на оцветяване на разтвора.

Именно с такъв разтвор се прави полезната татуировка. Различното оцветяване ще се "разчита" от приложение на смартфона, което ще определя промяната на основни параметри, ще прави анализ и ще дава заключение.

Перманентни татуировки, които са полезни за здравето


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ааа

    6 0 Отговор
    Интересно
  • 2 Alexander

    5 0 Отговор
    Пичове, пишете някакви "странни" работи от десет год. Татуирам и семейството ми са уважавани лекари специалисти. Няма такова нещо дето сте написали. "Перманентни татуировки, които са полезни за здравето." По точно не са вредни и зависи от боята и качеството и и мн други малки но значителни критерии

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Scout for funn

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Scout for funn":

    Бегай тия редакторчета могат само да препредават и препродават вицове и залъгалки но немогат да отговорят на предизвикателствата и са потънали в дигиталното стедновековие . мислейки си че са на вълната а всъщност са под нея .