Last news in Fakti

26 Юли, 2019 12:40 1 822 5

Toyota направи робот талисман за Олимпиадата

  • toyota-
  • робот-
  • олимпийски игри
Toyota направи робот талисман за Олимпиадата - 1

За да направят Олимпийските игри Токио 2020 най-иновативните и напреднали в технологично отношение Игри в историята, Токио 2020 и Тоyota работят съвместно върху разработката на робот талисман на Игрите.

В допълнение към функцията за посрещане на спортисти и гости на официалните събития в рамките на Игрите, в момента Тоyota обмисля и нови възможности, които да позволят на децата в Япония да се насладят на Олимпийските игри с помощта на робота талисман.

Toyota направи робот талисман за Олимпиадата

Роботът талисман ще позволи както изразяването на жестове с движение на ръцете с помощта на робот за дистанционен контакт, така и предаване на усещането за общуване чрез реалистична симулация (force feedback) на обратна връзка.

Чрез видеокамерата, монтирана в главата на робота, той може да разпознава хората наблизо и след успешно разпознаване да използва очите си, за да реагира съответно, показвайки различни изражения и мимики.

Оборудването на робота с миниатюрни съединения по цялото тяло, роботът е в състояние да извършва гъвкави вижения при дистанционно управление, а потребителите могат да го контролират в условия на пълна безопасност и с отлични функционални възможности.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате

    14 1 Отговор
    Японци, бате - и от коли, и от роботи разбират. А ние?

    Коментиран от #4

  • 2 Ракия

    3 2 Отговор
    И за ракията си трябва технология! 😉
  • 3 ССХ КЛУБ

    2 2 Отговор
    Бай Ганьо обича да коментира по разни постове и да хули др койлко им е виновен и че за нищо не става
  • 4 Бако

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бате":

    Е ние па от всичко разбираме.
  • 5 един

    1 0 Отговор
    Веднъж немските инженери за да се покажат колко са напреднали, изпратили на японските един детайл с формата на айфеловата кула с размер 3 мм височина- точно копие. След време японците им върнали моделчето, но направили фундамента с минниатюрните болтове, които го хващат за кулата. После изпратили това на българските инженери, а те казали- оставили сте голям луфт в болтовете, навили калчища на всичките , завили пак гайките и го върнали ....