Last news in Fakti

6 Август, 2019 14:16 11 241 9

Кемперите Mercedes или Mercedes-ът на кемперите

  • mercedes-benz-
  • sprinter-
  • кемпер
Кемперите Mercedes или Mercedes-ът на кемперите - 1

Още от самото начало на фазата по разработката на третото поколение Sprinter се взеха предвид нуждите на кемперите и производителите на каросерии. Така, в сегашната си версия, Sprinter не се предлага само в доказаните конфигурации на закрит товарен бус и шаси, но и във варианта тракшън-хед, който дава на производителите на надстройки много голяма степен на свобода при планирането на жизненото пространство. Конфигурациите на системите за задвижване на Sprinter са също толкова разнообразни колкото вариантите за каросерии: автомобилът се предлага с предно и задно задвижване, както и със задвижване на всички колела.

Гама от 4- и 6-цилиндрови дизелови двигатели с 6-степенни механични трансмисии и автоматични трансмисии 9G-TRONIC или 7G-TRONIC PLUS гарантират приятна скорост на придвижване. В допълнение към това разнообразие от опции, третото поколение Sprinter впечатлява и с някои функции, които са разработени специално за кемпер-сегмента, като например ергономично оформените, въртящи се седалки на шофьора и пътника отпред или електрическата паркинг спирачка, която дава невъзпрепятстван достъп до битовата зона от кабината.

Кемперите Mercedes или Mercedes-ът на кемперите

Нарастващата популярност на емблематичния бус с трилъчевата звезда сред любителите на кемперите и производителите на надстройки е особено осезаема на петдесет и осмия Караван салон в Дюселдорф, където между 31 август и 8 септември ще бъдат изложени около 20 нови продукта. Събитието е сред водещите изложения за кемпери и каравани. Почти половината от нововъведенията са базирани на тракшън-хед модела Sprinter, включително B-Class MasterLine 880 на HYMER и шикозните c-line I 4.9 и e-line I 51 QB на Carthago.

Моделите James Cook от Westfalia, LBX 365 на Bimobil и Concept Van 2019 на Vmax Construction ще покажат нещо специално. Те ще се превърнат в първите автомобили, оборудвани с иновативния интерфейс модул за каросерии на Mercedes-Benz, наречен Mercedes-Benz Advanced Control (или MBAC), който ги превръща в свързани с мрежата домове на колела. MBAC предлага разнообразие от възможности, вариращи от централния дисплей за нивото на водата до контрол на осветлението и отоплението чрез сензорен дисплей или апликация за смартфон.

Кемперите Mercedes или Mercedes-ът на кемперите

Като допълнение към разнообразната гама от иновации, базирани на Sprinter, своя дебют на изложението в Дюселдорф направиха и фейслифтовете за Mercedes-Benz Marco Polo и Marco Polo HORIZON. Специалните модели ArtVenture, които се предлагат за цялото семейство Marco Polo са също напълно ново предложение, чийто съвременен облик ще добави свежи цветни щрихи към живота на бусовете.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    16 2 Отговор
    Снимката с интериора не е на този кемпер.
  • 2 Мюмюн

    22 3 Отговор
    Убаф бус еееей с Айшето как ше живеем вътре у Германия че и циганчетата ще събере сега се тъпчем у един транзит 90 година.
  • 3 гост

    23 3 Отговор
    Който има 70х.евро за даване, да ги дава за кемпер. Навремето кемперите са били позлвани за пестена на пари от хотели. Сега един кемпер е толкова скъп и къмпингуването на повечето места е забранено, което води до парадокс да пътуваш и да отидеш на къмпинг, където пак да си платиш за престоя и да се нагъчкаш с много други хора на тясно пространство.
  • 4 Краси

    16 0 Отговор
    А асансьор дали имат, че питам за един милиционер дето го е срам сам да попита...

    Коментиран от #8

  • 5 дявола

    3 5 Отговор
    Марката говори аз няма нищо да казвам
  • 6 kick

    10 4 Отговор
    Кви кемпери са твя бе, килерчета, отидете да видите американците какви кемпери карат, джакузита, тераси, гараж с кола...
  • 7 заядлив

    2 0 Отговор
    Евала на списвача. Ейййй, поне закачи един клип който да е повече от 30 сек....Журналя!!!!
  • 8 Поручик Балканец

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Краси":

    Ама той само се правеше на милиционер. Всъщност той е прост даскал по физическо.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.