Last news in Fakti

11 Август, 2019 11:30 2 816 13

Apple Watch доминира на пазара на смарт часовници

  • apple-
  • watch

Според актуални данни Apple Watch продължава да доминира на пазара на смарт часовници. През второто тримесечие на 2019-та Strategy Analytics изчислява, че Apple са доставили 5.7 милиона часовници по целия свят. Това представлява ръст с близо 50 процента спрямо същия период на миналата година, когато са били продадени 3.8 милиона екземпляра. Относителният дял на Apple на пазара на смарт часовници също е нараснал до 46 процента, в сравнение с 44 процента през второто тримесечие на 2018-та.

Тези резултати осигуряват на американския технологичен концерн лидерската позиция в индустрията, както и невероятна преднина пред конкурентните компании. На второ място се нарежда Samsung, който е доставил 2 милиона бройки смарт часовници през второто тримесечие на 2019-та, следван от Fitbit с 1.2 милиона продажби. Цялостно за периода Strategy Analytics оценява, че са били закупени 12.3 милиона бройки умни устройства от този тип.

Fitbit пусна и своя отчет за приходите за второто тримесечие на годината през миналата седмица, като призна по-слабите си продажби в сравнение със своя конкурент Apple Watch. В допълнение, компанията също така намали своите очаквания за следващия период на 2019-а. Сега Fitbit прогнозира приходи между 335 и 355 милиона долара за тримесечието, което представлява спад с между 10 и 15 процента в сравнение с миналата година.

Самият Apple не публикува броя продажби за нито един от продукти си. Изключение не е направено и за Apple Watch, така че официални данни липсват. По време на третото фискалното тримесечие на 2019-та обаче от компанията съобщиха, че умните устройства за носене (Wearables), дом (Home) и аксесоари са генерирали приходи от 5.53 милиарда долара. Въпреки че това включва също продукти като AirPods, Beats и HomePod, категорията отбелязва над 50 процента ръст и се превръща във все по-важен бизнес за Apple.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАционалист

    14 8 Отговор
    Джендърски часовник

    Коментиран от #2

  • 2 Госあ

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "НАционалист":

    Както и телефоните им и компютрите също така ;) . Suunto е смарт часовника.

    Коментиран от #10, #13

  • 3 СссереМ

    10 9 Отговор
    Както винаги са на номер едно, и при смартфоните и при айбуците,имат акъл хората,не са само копи-пейст като дръпнатите телефончета за барабите.

    Коментиран от #4

  • 4 Госあ

    3 9 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    А за к'во се ползват тия айбуци 😂 ?предполагам за същото за к' вото и умрелите им телефони и компютри 😆 Т' ва нещо тук изобщо не го коментирам 😂
  • 5 Йозеф

    3 3 Отговор
    Епъл уоч не прилича на часовник, а на нещо с какшка.
    Suunto Traverse Alpha е брутален часовник.
  • 6 Факт

    5 7 Отговор
    Ми нека джендърите, кифлите и балъците да си ползват огризките със здраве ;)
  • 7 Vladko

    12 6 Отговор
    Граждани на най западналата държава коментират продукти на най напредналата и скъпа фирма в световен мащаб 👍

    Коментиран от #8

  • 8 Госあ

    5 7 Отговор

    До коментар #7 от "Vladko":

    Ееееххх Владко, Владко, толкова ти разбрира главата,щом мислиш че ябълката е най напредналата и успела фирма у света. Всъщност може и успела да е щото балъците са безбройни
  • 9 Относно потребителите

    2 1 Отговор
    Абе все комплексари
  • 10 Практик

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Нося си своя Huawei watch 2 LTE вече две години. Още не съм видял друг акъллъ саат, дето да би ми вършил повече работа от него.

    Коментиран от #11

  • 11 Huawei са номер 1 И това е Факт

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "Практик":

    Huawei е най 👍
  • 12 руската нация е най гнусната нация

    2 3 Отговор
    Всички технологични неща идват от САЩ. Руските мерзавци сигурно оше са с пясъчни часовници
  • 13 Garmin

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Garmin i Polar sashto