Last news in Fakti

18 Август, 2019 11:30 10 187 96

iPhone продължава да затъва

  • samsung-
  • apple-
  • huawei-
  • iphone

Според статистика, направена от IHS Markit, продажбите на iPhone са претърпели спад през второто тримесечие на 2019-та. Анализаторите очакват тенденцията да продължи най-вече поради високите цени.


През второто тримесечие на годината Apple е продал общо 35,3 милиона смартфона, което е по-малко с 15 процента спрямо миналата година(41,3 милиона) и 19 процента спрямо периода януари-март включително(43,8 милиона).


Водещата компания на пазара продължава да бъде Samsung. Продажбите на южнокорейския концерн възлизат на 75,1 милиона броя за второто тримесечие на 2019-та. Това представлява увеличение от 6 процента, както на годишна, така и на тримесечна база.


Въпреки предизвикателствата, предизвикани от забраната на правителството на САЩ, Huawei остава подгласник с 58,7 милиона доставки за периода април-юни на тази година. Това представлява спад от 1% спрямо предходното тримесечие, но и увеличение от 8% спрямо предходната година.


Според IHS Markit, основния фактор за лошия резултат на iPhone са високите цени. Те коментират, че от Apple са изправени пред две ключови предизвикателства. Първото от тях са супер-премиум цените за най-новите модели на американската компания, а второто - недостатъчната еластичност на цените при по-старите устройства.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Huawei са номер 1 И това е Факт

    108 32 Отговор
    То е ясно че изгнилите ябълки няма да ги бъде , защото зомбираните им фенове откриха истинската иновация от Huawei и Samsung

    Коментиран от #8, #21, #61, #62, #82

  • 2 Факти

    105 30 Отговор
    Потребителите на Apple са комплексари който не разбират от техника и ползват смартфона само за разговори защото не знаят какво друго да правят с него !

    Коментиран от #26

  • 3 Гост

    58 25 Отговор
    Абе Samsung са номер 1

    Коментиран от #29

  • 4 Възмотен

    68 11 Отговор
    Дори Oppo ги е надминал а скоро и Xiaomi ще ги бие .... тия огризки къде се бутат в вашата лига бе като за нищо не стават ?
  • 5 Знам

    74 12 Отговор
    Леле паднаха до номер 4 📉 скоро до номер 5 и накрая след няколко години никой няма да помни тази марка 👍
  • 6 АБВ

    32 56 Отговор
    Бие ви тока. Apple е продал общо 35,3 милиона смартфона, а продажбите на южнокорейския концерн възлизат на 75,1 милиона броя. Някои замислял ли се е, че Apple произвежда само един модел на година и прави такъв брой продажби, а останалите поизводители те зариват със всякъвки измислени модели. Тази година Samsung пусна сигурно 30 нови модела телефони. Я направете сравнение със Samsung S10 колко продадети апарата има и тогава пишете измишльотини.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Гост

    72 10 Отговор

    До коментар #6 от "АБВ":

    А знаеш ли че 30% от частите на джендърфоне са направени в заводите на Samsung !

    Коментиран от #10, #13

  • 8 гост

    17 53 Отговор

    До коментар #1 от "Huawei са номер 1 И това е Факт":

    За твое най-голямо съжаление това е статистика САМО ПО БРОЙ продажби !!! Ако погледнеш по-важната ПО ПРИХОДИ , че установиш , че любимите ти китайци и корейци даже накуп не доближават Епъл , хахахах !!! А пък ако погледнеш още по важната по ПЕЧАЛБА , направо трябва да се гръмнат !!!! А най-лошото за тях е , че Епъл отдавна не залагат на телефоните , затова и просто пускат обикновени еволюции на същите модели !! Много скоро ще чуеш и видиш от тях нещо за което китайците не могат и да мечтаят !! И което в сравнение с телефоните е космически кораб и китайско самолетче с батерии , хахахха !!

    Коментиран от #11, #19

  • 9 Шок!

    54 16 Отговор

    До коментар #6 от "АБВ":

    Имат 3 модела Xs, Xr и Xs max ! И правят толкова защото толкова им е капацитета да пускат... защото повече не могат ... и докато те западат Android доминира и не спира да се разраства !
  • 10 гост

    9 41 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Защото Епъл ги е ПОРЪЧАЛ !!!! А ако ги поръча на друг , Самсунг от печалба моментално ще излезе на загуба !!! И със свещ да търси такъв клиент не може намери още сто години !!!

    Коментиран от #12, #16

  • 11 Възмотен

    63 9 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Ми да защото БАЛЪЦИТЕ са много след като производствената цена на Iphon е 100 долара а БАЛЪЦИТЕ го взимат за 1200 долара как няма да има печалба ! Докато има зомби балъци ще има и печалба за алчната компания ! Ама добре че почнаха да се осъзнават!
  • 12 Възмотен

    41 10 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Samsung са най-голямата технологична компания в историята на човечеството и apple взима части от тях защото са монополисти и абсолютни доминатори в техно света .. (А знаеш ли коя компания направи в Дубай най-високия небустаргач ? виш в нета ) Samsung са !

    Коментиран от #30, #70

  • 13 Госあ

    27 6 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Това е като с теслАта, германски и японски части сглобени некадърно от гениите,така че да се палят 😂Даже онова нагло човече обвиняваше Бош и Панасоник,че се бавили с поръчките. . Джендърите си ги обичат обаче, айфона и теслАта 😂
  • 14 Ееее

    13 56 Отговор
    Apple не е за цървулани.

    Коментиран от #15

  • 15 Слави Шоу си го казаха

    66 7 Отговор

    До коментар #14 от "Ееее":

    Абе от шоуто на слави си го бяха казали хората . Apple е за хора който искат да си светят с скъпо фенерче в външния клозет ;)
  • 16 Анти милиционер

    53 12 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Епъл феновете сте доказано с една гънка.

    Коментиран от #27, #81

  • 17 някой

    39 2 Отговор
    Последната година и половина в смартфоните на Епъл фирмена остана само операционната им система. Дори и екраните са вече на Самсунг.

    Коментиран от #18

  • 18 Факт

    25 8 Отговор

    До коментар #17 от "някой":

    Скоро и те се минат на Android и ще махнат iOS
  • 19 Трифонов

    39 7 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Ти беше ли роден, когато на мястото, на което днес седи Apple със смартфоните, седеше една компания... Nokia... се викаше. Чувал ли си я? Сигурно не. То и аз вече почти напълно я забравих. Истерията беше същата. Цените - умопомрачителни. В BMW-тата и Мерц-овете имаше поставки, в които само Nokia влизаше... И аз, естествено, също си купих един топ модел на Nokia. Имах много телефони преди него и много след него, но Nokia-та беше първият и единственият ми телефон до момента, който смених, защото се развали. А беше от всички най-скъпият. Днес Nokia прави много по-добри автомобилни гуми, отколкото телефони. Бяха абсолютният премиум на премиумите. Днес нищо, което произвеждат, не претендира да е премиум. Не бива да имаш никакво съмнение, че Apple ще ги сполети същата съдба. Комуникационните устройства не са автомобили. Без всякакво значение е каква е марката и никой пет пари не дава за историята им. Това е просто един телефон!!!

    Коментиран от #51, #53

  • 20 Карло

    18 35 Отговор
    Хубавото си има цена! Да малко са надути цените , но поне след една година не започва да спича и да става за хвърляне като другите андроиди.Разберете,че даден телефон като има много екстри не го прави най-доброто! Само заради цените ви оттърва вътрешно да се самозалъгвате,че сте направили най-голямата далавера като сте купили боклуци, но неможете да си го признаете! Ако Айфона беше приблизително на цената на вашите картони уверявам ви 90% щяхте да сте с айфони!

    Коментиран от #23, #52, #66

  • 21 Метгонтан

    14 34 Отговор

    До коментар #1 от "Huawei са номер 1 И това е Факт":

    Как може да наричаш истинска иновация технология , която е изкопирана от Apple ??? Когато Apple направиха първия си модел , Самсунг правеха телефони тип мидичка , с капаче .
    Днес всички "водещи" азиатски компании , съществуват благодарение на технологията на Apple . Незнам на кое казваш иновативно , може би на това да направиш сгъваем телефон , което си е абсолютна тъпня по китайски - като всичките им изобретения в алиекспрес хахахха

    Коментиран от #22, #24

  • 22 Фактите говорят

    26 6 Отговор

    До коментар #21 от "Метгонтан":

    Ха Ха знаеш ли как не направен iPhone , Стив Джобс искал телефон с голям дисплей и извикал експерти от Motorola , LG и Samsung и им казал искам ей такова показал рисунка на първия iPhone и те я направили реалност!
  • 23 Бачо Киро

    31 9 Отговор

    До коментар #20 от "Карло":

    Нещо си се объркал, ама доста. Няма Андроид в горния сегмент, който не след 1, ми и след 3-4 години да почне да се спича. Май се опитваме да сравняваме айфони за 1000 евро и Андроиди под 200 евро, а? Да казваме ли и как осъдиха епъл за НАРОЧНОТО задръстване на 2 генерации + назад с ъпдейтите? Та айде у леву с измислените ти "факти"... Спичали се след година... Може, ако си купуваш модели на над година след излизането им, от тея под 100 евро... Нито един Андроид нямам, който и на 3 и 4 години да не си бачка нормално, с изключение на тея дето съм счупил поради невнимание. Дори в момента имам 2 Z2 на Сони дето не им знам годините и си работят перфектно, хем ги давам като временни когато ми потрябват. П20 имам над година и за твое съжаление въобще не се спича, S8 също, за разлика от това обаче сестрата разкара всички по-стари айфони, че бяха пълна скръб с ъпдейтите...

    Коментиран от #68

  • 24 Бачо Киро

    26 4 Отговор

    До коментар #21 от "Метгонтан":

    Ало специалиста, ЛГ Прада беше преди айфона с тъч скрийн, да не говорим за многото видове PDA преди него, та аре не ни обяснявай, как сте открили топлата вода... Единствено през 2008 минаха на Андроид след всичките собствени операционни системи от преди това... Епъл били измислили смартфона... Глупости на търкалета...
  • 25 S8 е върховен но !

    6 6 Отговор
    Аз имам S8 от 2 години невероятна машина е супер работи нямам оплаквания топ е машината , ама аз съм фен на бенчмарковете като Antutu и когато взех S8 той беше с Android 7 направих бенчмарк и събра 206.000 точки година по късно получих актуализацията Android 8 направих същия бенчмарк и събрах 180.000 точки ! Получих Android 9 с one ul преди месеци с рекордна тежест от 1.8 мегабайта и направих бенчмарк отново събрах едва 160.000 точки !!!!!!
  • 26 МАК

    9 20 Отговор

    До коментар #2 от "Факти":

    А кой си ти да даваш мнение кой разбира от техника и кой!! Да има процент комплексари но не са всичките!! Аз предпочитам Ябълката защото са си най доброто качество по отношение на хардуер и софтуер!!!имам два 5s и 6s и двата работят перфектно без един път да е забил.. бозоидите са доказани боклуци неща и да ги чувам нито да ги имам!! Философи!!!

    Коментиран от #28, #33, #58

  • 27 МАК

    3 8 Отговор

    До коментар #16 от "Анти милиционер":

    А такъв като теб ептен без гънка!!!

    Коментиран от #31

  • 28 Въпрос ?

    9 7 Отговор

    До коментар #26 от "МАК":

    Леле ти си сред зомбираните балъци и комплексари с ios !

    Коментиран от #32

  • 29 МАК

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    За телевизори и плеъри да едни от най добрите са!!!
  • 30 Японеца

    13 1 Отговор

    До коментар #12 от "Възмотен":

    Аз пък съм си със Sony Xperia XZ2 - миналогодишно издание, супер добро телефонче . Като е извън класацията, кво да правя, да го сменям ли?
  • 31 Бг 🇧🇬

    16 9 Отговор

    До коментар #27 от "МАК":

    Всеки умен човек ползва Windows и Android , всеки балък ползва огризки. И това е факта ако се припознаваш си е твой проблем.

    Коментиран от #34, #36

  • 32 МАК

    7 13 Отговор

    До коментар #28 от "Въпрос ?":

    Грешка не съм комплексар!! И не парадирам!! И не съм зомбиран просто имам възможност и си съм ни купил качественото!! Това че ти не можеш си е твой проблем!!!

    Коментиран от #35

  • 33 Милиардера

    4 6 Отговор

    До коментар #26 от "МАК":

    Аз съм с Ей фоня Xs Max с 512 gb не забива защото софтуера му не е сложен и не се напряга изостаналия му хардуер с 3 GB ram толкова имаше първият ми компютър от 1999г а сегашният ми има 128 ram и 32 ядрен AMD threadripper 2990wx
    Между впрочем Note 10 има 12 gb ram !!!

    Коментиран от #37

  • 34 МАК

    5 12 Отговор

    До коментар #31 от "Бг 🇧🇬":

    Щом ползваш Бозоид и уиндоус за смартфон не знам кой е балъка!!!!

    Коментиран от #38

  • 35 Гост

    15 4 Отговор

    До коментар #32 от "МАК":

    Хахаха парадира с телефонче. Ей това е комплекса.

    Коментиран от #40

  • 36 Госあ

    20 9 Отговор

    До коментар #31 от "Бг 🇧🇬":

    Линукс има някои предимства. Но определено продуктите на епъл са за нискоинтелигентни хора и не се ползват за работа.

    Коментиран от #39

  • 37 МАК

    2 6 Отговор

    До коментар #33 от "Милиардера":

    Жив и здрав!! Можеш купуваш си!!
  • 38 Въпрос ?

    14 5 Отговор

    До коментар #34 от "МАК":

    МАК да не идва от макроцефалит ? Стига си пропагандирал ios някой да не ти плаща за да пишеш тези неща някой дистрибутор ? България е място където iOS не се цени и се ползва от кифли как очакваш някой от Android да мине на ios след като е видял възможностите на linux платформата
  • 39 Знам

    13 3 Отговор

    До коментар #36 от "Госあ":

    99% от хората ползват Windows и Linux дистрибуция за работа и едва 1% IOS

    Коментиран от #42, #46, #84

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Въпрос ?

    14 3 Отговор

    До коментар #40 от "МАК":

    Ти вобще разбираш ли от техника ?

    Коментиран от #44

  • 42 МАК

    4 4 Отговор

    До коментар #39 от "Знам":

    Мисля че говориме за смартфони не за компютри !! За компютри ясно че уиндоус и линукс!!

    Коментиран от #43

  • 43 Знам

    15 5 Отговор

    До коментар #42 от "МАК":

    Ех ще ти трябва време докато разбереш че Android е най но накрая ще видиш истината зад замаглените ти от ябълката очи !

    Коментиран от #45

  • 44 МАК

    4 9 Отговор

    До коментар #41 от "Въпрос ?":

    А ти дали разбираш?? Аз от 20 години се занимавам макар като хоби с оправяне на компютри и то с такива бози дето трудно ще си ги представиш!!!
  • 45 МАК

    9 12 Отговор

    До коментар #43 от "Знам":

    Лисицата като не стигнала гроздето казала че е кисело!! За смартфон винаги ще ползвам епъл!!!но такива като вас да ми казват че били боклуци някак си не е реално!!!
  • 46 Госあ

    13 7 Отговор

    До коментар #39 от "Знам":

    Имаше един печата с мак и много го хвалеше, та решихме да му покажем какво представлява този мак и му пуснахме един масив от данни (спектри в случая) да ги претърсва през база данни. Масива не беше особено голям. Заби на секундата 🤣🤣🤣 Така че,се чудя какво изобщо има да се коментира с тея снобарчета. Все едно на някой който харесва т.нар попарт да му говориш за Моне или да Винчи

    Коментиран от #47, #54

  • 47 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "Госあ":

    * пичага
  • 48 стефчо

    16 4 Отговор
    ТРябва да получавам поне 20 хил лв заплата за да си купя телефона за 2500 лв. Тези са пълни откачалки от Aple

    Коментиран от #49

  • 49 МАК

    4 10 Отговор

    До коментар #48 от "стефчо":

    Никой не те кара насила!!!
  • 50 дедо

    16 2 Отговор
    Прав е Стефчо,никога не бих дал повече от 2-3 дневна надница за смартфон. Не съм роб на вещите и нямам желание да стана крепостен селянин за две години към банка за едно парче пластмаса. Ако Айфона ми е надника за 2 дена ок -ще си го взема ..иначе да дохат таратора!
  • 51 Болката се провали, защото

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Трифонов":

    заложи на "прозореца", докато се усети да слага андроида и вече бяха аут.
  • 52 До Карло

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "Карло":

    Глупости на търкалета си написал
  • 53 ххх

    11 4 Отговор

    До коментар #19 от "Трифонов":

    Канви гуми Nokia те тресат? Nokian може би? Защо се излагате така бе хора?! Между другото след като се отърваха от операционната система Windows, Нокиа започна лека-оолека да възвръща позиции. За това дали са били трошливи въобще не искам да споря. Който е имал стара Нокиа знае!

    Коментиран от #55, #69

  • 54 Ами правилно

    9 6 Отговор

    До коментар #46 от "Госあ":

    Ти къде си видял мощен мак? Те са за гъзария.

    Коментиран от #63

  • 55 Вече е късно

    11 0 Отговор

    До коментар #53 от "ххх":

    Изхвърлиха ги от пазара. На времето същото стана и със Сименс и с Ериксон. Направиш ли грешка си аут.

    Коментиран от #56

  • 56 xxx

    6 1 Отговор

    До коментар #55 от "Вече е късно":

    Прав си, късно е, но продължават да съществуват. За другото обаче не съм съгласен: Ериксон се кооперираха със Сони и по това време те първите бяха сериозна марка, а вторите прохождащи. Siemens пък бяха продадени на китайците от Benq, но само мобилните. Комуникационните централи и мрежи, които бяха доста качествени ги запазиха. Какво е към момемента вече не знам. Изостанеш ли технологично- отиваш в историята!
  • 57 Гого

    14 0 Отговор
    Липсата на Стив Джобс е основния фактор, видя се през 90-те години, когато го изгониха , вижда се и сега ! Скоро ще са в историята, като компания! Както знаем САЩ са само ПОТРЕБИТЕЛИ и не са производители !

    Коментиран от #59

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 МАК

    8 10 Отговор

    До коментар #57 от "Гого":

    Въпреки това Епъл за смартфон си остават класа!!!съжалявам!!! Затова си го наричат смартфона на Заможните!!!
  • 60 МАК

    3 4 Отговор

    До коментар #58 от "Много си тъп":

    Съжалявам става и то достатъчно!! И досега не ме е предал!! Така че аз съм си в реалния свят не знам за теб!!!
  • 61 Хах

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "Huawei са номер 1 И това е Факт":

    И какво точно им е иновативното??? Мислиш ли че ги боли колко телефона са продали??? За всяка една компания иска пара да изкарва. Цялата индустрия заедно не може да докара толкова пари колкото апъл
  • 62 Хах

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Huawei са номер 1 И това е Факт":

    И какво точно им е иновативното??? Мислиш ли че ги боли колко телефона са продали??? За всяка една компания иска пара да изкарва. Цялата индустрия заедно не може да докара толкова пари колкото апъл
  • 63 Име

    3 1 Отговор

    До коментар #54 от "Ами правилно":

    Еми всеки един е мощен така че по правилно е да питаш кой мак не се мощен
  • 64 Трефата

    7 2 Отговор
    Много ядоха развалени ябълки и сега се осраха.
  • 65 Тъпото

    3 0 Отговор
    Язе съм си с Р6 на Huawei и още си бачка без проблем. Чакам новата ябълка дето е нагризена и от двете страни.
  • 66 Трефата

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "Карло":

    Това сигурно телефона ти влияе,че пишеш такива глупости

    Коментиран от #67

  • 67 МАК

    2 2 Отговор

    До коментар #66 от "Трефата":

    Може би тревата ти е в повече и ти влияее по скоро не телефона!!
  • 68 Карло

    5 8 Отговор

    До коментар #23 от "Бачо Киро":

    Какви телефони 100 евро ,говоря ти от опит всяка година новия модел Айфон и Самсунг на цени 1500 - 3 години подред и само ЧИСТО НОВИ !!!Дремеми на шапката кой какво възхвалява.Както аз немога да ви дам акъл какво да си купите , така и вие на никой неможе да набивате в очите кое какво било.Парите са си твои прави каквото искаш с тях , както и аз с моите ! А и да видиш някой минал от айфон на самсунг много рядко..ама от самсунг на айфон съм виждал доста!

    Коментиран от #71

  • 69 Фен на Нокия

    4 0 Отговор

    До коментар #53 от "ххх":

    Напротив, Нокиа вече не са това, което бяха. Имах много Нокии, включително и тези с Windows Mobile. Сега имам от новите, не стават, защото вече не са същата компания, купиха ги HMD Global, пише ми го отзад на телефона. Когато бяха собственост на Microsoft бяха по-добро качество, просто OS-a не се наложи. Сега имат проблеми със звука и качественото определено не е на ниво.
  • 70 гостгост

    4 5 Отговор

    До коментар #12 от "Възмотен":

    Чак е обидно да си толкова неграмотен...възмОтен,виШ,небУстъргач
  • 71 MAK

    4 3 Отговор

    До коментар #68 от "Карло":

    Напълно подкрепям думите ти!!!Не си хаби думите!! Конете с капаци оправия нямат!!!
  • 72 пълен боклък е андроид

    9 8 Отговор
    Айфоните са вечни. IOS се поддържа до версия 4, това са телефони над 10 години, все още работят като нови, бързи са. Вие давате ли сметка, че Андроид е едно недоностче?

    Коментиран от #74, #77

  • 73 Androis

    8 7 Отговор
    Ясно е едно.ейпъл са качествен матерял надут безобразно...а дефакто са тъпи комплексарски телефони който дръпнаха с 4ката после самсунг ги удари от земята...вече и хуаейците
  • 74 МАК

    7 5 Отговор

    До коментар #72 от "пълен боклък е андроид":

    Подкрепям думите ти!! Не им отърва реалната истина!!!
  • 75 Мартин

    10 5 Отговор
    Ако тенденциите на пазарите в Китай и Индия се запазят, догодина Епъл ще са 6-ти. Прави впечатление, как феновете на Епъл гордо заявяват, че може и да са 4-ти по продажба, ама били първи по печалба - точно затова не ги харесваме, вас това ви радва? Горди сте с факта, че сте платили няколко пъти повече от колко трябва? Да сте живи и здрави, винаги ще има кой да ви вземе пари, дори и да го няма Епъл.

    Коментиран от #78

  • 76 android

    4 1 Отговор
    Nokia затънаха като го купи Microsoft и започнаха да правят Windows Phone смартфони. Но през последните 2-3 години, "новата" им родителска компания HMD global започнаха да пускат андроид телефони под името Nokia, които не са никак зле, естествено не са здрави колкото nokia 3310 или "премиум" колкото s серията на самсунг, но напредват бързо.
  • 77 android

    3 3 Отговор

    До коментар #72 от "пълен боклък е андроид":

    Май не си ползвал висок клас андроид през последните няколко години. И да вметна андроид не е само самсунг. Самсунг лагват и са бавни спрямо Google pixel, OnePlus (тези двете са кралете на скоростта и оптимизацията) и други, защото са пълни с (не)нужни функции. Въпреки, че видях s10+ и huawei mate 20 pro на живо и samaung-a не лагваше, не мога да кажа същото за другия.
  • 78 МАК

    2 6 Отговор

    До коментар #75 от "Мартин":

    Зле си!!! Качеството струва пари не е без пари!!! Да по скъпи са но има и защо!!!!
  • 79 Щрак

    5 3 Отговор
    Много коментирате но ето няколко факта .. андроид много устройства от различни производитети много от чиповете които са на втори страни се дублират при всички браднове операционната система е на трета страна "много маймунки на клона" при Апъл нещата са по друг начин ,затворен цикъл хардуер и сотуер са наразривно свързани т.е. те си проектират хардуера те си пишат софтуера та за това на iOS и 2GB ram са напълно достатъчни
  • 80 Петьо

    4 5 Отговор
    Ма Айфон телефон ли е .Ако говорим за телефони това са Huawei преди всичко а може и за Samsung. А стига Айфон говорим за телефон Айфон е за краварите.
  • 81 Бегай у село

    2 5 Отговор

    До коментар #16 от "Анти милиционер":

    И за какво да сме с една гънка,защото избираме по-добрата опер.система и още по-добри офффф Кво'да то обеснявам като ти дори нямаш гънки.Винаги когато някой ми се обади с китайска или корейска пръчка го усещам звука е като от веф.Само Нокия и айфон имат кристален звук на говора все едно човека е пред теб когато си говориш.
  • 82 Роко

    0 7 Отговор

    До коментар #1 от "Huawei са номер 1 И това е Факт":

    Приятелю само идиот би предпочел хаувей пред изгнила ябълка.
  • 83 хахаха

    5 1 Отговор
    Купети си айфон за 3 бона!

    Аз за половината на тоя пари 1.6 хилки веднага бих си взел Oneplus 7 pro. Телефон друга галактика пред айфона. И като визия, и като харектеристики и като бързина. Пък вие си давайте 3 бона за телефон дето реалната мъ цена е макс 700, 800 лева ама е надут до 3000 само шото е айфон. Все пак сме 2019 а не 2009 та айфона да е номер 1. В момента дори не е в номер 7 телефона реално! Но вие си давайте 3000 бона шото сте газари брат, по скоро глупаци!
  • 84 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "Знам":

    Защото е скъпа линукса е въобще безплатен а уиндоса работи прекрасно в пиратски режим и О чудо имат повече потребители от ios който струва повече от 20 годишното ти голфче
  • 85 хахаха

    10 1 Отговор
    Apple не им пука за клиента вече. Разчитат единствено на англосаксонския пазар (САЩ, Канада, Великобритания, Австралия, Ирландия и Нова Зеландия) плюс Япония. Именно от тези места е 80% от продажбите. Но там имамаме т. н. apple екосистема. Защото хората ползват освен айфон и mac, и, apple watch и ейр бътс и най-вече иймесидж, айклуъд, плащане с айфона т. н. Цялата среда им е свързана с Apple и няма oтказване дори да искаш. Щото тук ползваме месинджър ама в Щатите ползват аймесидж а то е достъпно само за айфон. Така, че ти трябва айфон, иска, неискаш иначе нямаш чат платформа!

    Но ако говорим за самите телефони към днешна дата Iphone като телефон е зад следните устройства:

    SAMSUNG S10 и S10 plus
    SAMSUNG NOTE 10 и NOTE 10 plus
    OnePlus 7 Pro, та дори и само OnePlus 7
    HAUWEI P30 PRO
    HAUWEI Mate 20 PRO
    Oppo Reno 10x
    Sony Xperia 1
    ASUS ROG Phone 2
    Pixel 3 и 3а

    Всички тези телефони са по-добри от Aiplone Xs и Xl, камо ли Xr. И ако не беше екосистемата на Apple, тези изброени от мен телефони щяха да смачкат айфона и в държававите които изброих, както са ги смачкали в останалия свят. Реално за страна като България където ползваш Windols за комп и Messenger за чат. Iphonе е само за гъзария и нищи повече, защото повечето ти го предлагат други марки и то за половината пари, на това което си дал! Това е истината!
  • 86 Светломир

    4 1 Отговор
    За да успееш в този бранш , бранша който на практика те - Епъл - създадоха трябва да продаваш умна джаджа на разумна цена. Те дълги години продаваха умни джаджи на безумни цени. Беше ясно че няма да продължи вечно ...
  • 87 Гуфи

    1 1 Отговор
    Не са идеално лоши ябълките но... На мене лично не ми харесва ограниченията дето ти налагат. Андроид ми харесва точно защото е отворен и може да правиш каквото си пожелаеш
  • 88 iphone

    3 1 Отговор
    Аз бях 7 години само с айфон още от 2Г.Но сега минах на самсунг ,защото от айфон 6S насам нищо нее мръднало ,докато самсунг ,хуавей доста вдигнаха нивото.Какво се кланяте на марки , гледайте вие (самите потребители какво получавате за парите)това е най-важното.Дори следващия ми тел ще е може би xiaomi ,a защо не и самсунг и хуавей.
  • 89 kjl

    0 0 Отговор
    Човек колкото и добре да живее, рано или късно се насира.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Огризка 2

    3 2 Отговор
    Вместо да пишете андроидски глупости вземете си купете един Айфон7, нов за 700 леа да видите и вие както е телефон.

    Коментиран от #92

  • 92 xaxa

    3 2 Отговор

    До коментар #91 от "Огризка 2":

    Смешко... имал съм всички ябълки от първата до последната!!!!! И тъпото е ,че чак сега осъзнах колко съм бил прост да си давам парите за тези боклуци!!!!

    Коментиран от #93

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Мъка,мъка....

    1 0 Отговор
    Най тъпото племе в космоса си мери телефоните!!!!
  • 95 Борисов

    2 0 Отговор
    Моя е с шайба, от Бащицата.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.