15 Август, 2019 14:15 5 258 4

Audi ще предлага фарове по желание на клиента

  • audi-
  • q4 e-tron-
  • дизайн

Електрическият кросоувър Audi Q4 e-tron ще стане първият в света автомобил, чиито купувачи ще могат да избират сами рисунъка на фаровете и стоповете заедно с други опции. Компанията ще предлага каталог от 25 възможни варианта.

Q4 e-tron ще излезе на пазара през 2021 г. Прототип на електрическия кросоувър с два електромотор с обща мощност 306 к.с. и ускорение от 0 до 100 за 6.3 сек. бе показан на автосалона в Женева през пролетта.

В нормални условия задвижващ е само задният мост. Предният електромотор се включва само при пробуксуване или ако бордовата електроника засече презавиване или недозавиване.

Акумулаторният блок с капацитет 82 кВтч е разположен в пода на кросоувъра и му позволява да измине до 450 км с едно зареждане по цикъла WLTP. Батерията тежи 510 кг и осигурява нисък център на тежестта като при седан с ДВГ.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 abv

    15 21 Отговор
    Електробоклук, щеше да е различно ако под капака имаше V12 бензинов двигател и 4 ауспуха отзад да издават як шум.
  • 2 ПЕРНИШКИ ГОУФ

    12 8 Отговор
    А ЕДНА ПЕРКА НА ТАВАНА, КОЯТО ДА ПРОИЗВЕЖДА ЕКОЛОГИЧЕН ТОК, ЩЕ ИМА ЛИ? ИЛИ ПАК ОТ ТЕЦА, НА МАЗУТ И КЮМЮР ЩЕ Я КАРАМЕ?...
  • 3 РЗС

    10 2 Отговор
    ще може ли да съчетаят онези три български букви във фаровете ?
  • 4 Този

    0 3 Отговор
    Интересно каква ще е тази бордова електроника, че да засече недозавиване на автомобил със задно...