Last news in Fakti

19 Август, 2019 10:40 19 347 14

Американски полицаи дадоха Ford под съд

Шест полицейски екипа подадоха иск срещу Ford Motor Company във Върховния съд на окръг Кларк в щата Вашингтон, съобщава CBS News. Те обвиняват производителя в конструктивни недостатъци на патрулните всъдеходи Explorer, за които ръководството е знаело, но не е предприело мерки да отстрани.

Проблемът не е нов - още през 2016 г. Националната служба за безопасност на пътното движение (NHTSA) започна собствено разследване на многобройни оплаквания от собственици на модела от проникване на изгорели газове в купето. Измерванията установиха повишено съдържание на въглероден окис, който предизвиква гадене, световъртеж и главоболие, а в някои случаи и загуба на съзнание.

Ford отзова 100 всъдехода, а през 2017 г. обяви и пълномащабна сервизна акция, за да отстрани проблема. Кампанията продължава и до момента, като засяга всички "експлоръри", произведени между 2010 и 2018 г.

В свое оправдание от Ford припомнят, че според NHTSA повишено съдържание на въглероден окис се отчита само при определено съчетание на няколко фактора - педалът на газта трябва да бъде натиснат докрай при включена рециркулация на климатика. Вашингтонските полицаи, завели иска, обаче твърдят, че заради постоянното въздействие на газовете техен колега е развил хронично заболяване и е загубил работата си.

Представители на Ford отричат обвиненията и твърдят, че в случая с полицейските "експлоръри" се касае за проникване на въглероден окис през отвори, направени допълнително след продажбата с цел монтаж на специално оборудване. Дали това е така ще реши съдът.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 12 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реднек

    38 32 Отговор
    тези говеда изобщо нещо читаво могат ли да направят?

    Коментиран от #7, #9

  • 2 Емил

    16 22 Отговор
    Прост галош,не се излагай

    Коментиран от #6

  • 3 Eee

    25 24 Отговор
    Форд,какво повече да кажа?
  • 4 Иван

    23 9 Отговор
    И трите големи Американски авто производители(Форд,Крайслер,Дженерал Моторс)предлагат автомобили за специалните служби в пакети Интерсептор 1-което е две или четириврат седан,и Интерсептор 2 което е някакъв модел СУВ на марката,НО само Форд предлага пакета Интерсептор2 на цената на пакет ЕДНО ,аз това Форд са спечелили 60% от договорите с районни и шерифства,но както разбраха плажорите от Гърция-евтиното ВИНАГИ излиза скъпо;) Що се отнася до Форд,в Европа са Английско производство и за това са такива боклуци,но в Америка-ВСИЧКИ са боклуци и на общия фон Форд са сравнително качествени.

    Коментиран от #5, #12

  • 5 Гост

    12 11 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Ванка, евтиното е на Черноморието - ол инклузив с чадър и шезлонг за 30 лева. На мен толкова са ми три бирички на плажа. И пак няма да ти посетя бетонното гето наречено Слънчак. Предпочитам скариди пред пилешко и Фахри пред цаца. Сигурно защото мога да си позволя
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 руската нация е най гнусната нация

    16 20 Отговор

    До коментар #1 от "реднек":

    Правят всичко и той най качествено, продажен соросоид руски !! Твоите руски говеда една кола дори незнаят как да направят смешник!!
  • 8 Prosto chovek

    2 7 Отговор
    Az imam ford focus i imam sushtiq problem no ne znam kak da go spra?

    Коментиран от #10, #14

  • 9 Rado

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "реднек":

    Добре, че лада не е американска иначе щяха да ги съдят всеки ден, ама в Расийй не може нещо да е лошо щом е сделано там и по вероятно да глобят ищеца, че не харесва Лада.
  • 10 Автомонтьор

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Prosto chovek":

    С нотариус!!!
  • 11 Алфа Ромео

    11 10 Отговор
    Лада нямат чак такива сериозни проблеми като този Форд.

    Коментиран от #13

  • 12 Реалист

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    В грешка си за европейските фордове. Централата на Форд Европа е в Германия, в Кьолн (Фиеста) и Саарлуи (Фокус, С-Мах) са им заводите. Мондеото се произвежда в Генк, Белгия.
    Заводът в Дагнъм (Лондон), където са се произвеждали отделни компоненти, отдавна не функционира.
  • 13 budinov

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Алфа Ромео":

    Как да има ладата проблем с газовете при положение че при затворени врати котка успява да избяга
  • 14 Бай онзи

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Prosto chovek":

    Съди ги и ти.