22 Август, 2019 12:49 13 021 27

В Русия премахват 40-километрова непрекъсната линия

  • маркировка-
  • непрекъсната линия-
  • нарушение-
  • изпреварване-
  • русия

Участък от пътя между руските градове Воронеж и Нововоронеж с дължина 40 километра, в който маркировката не позволява изпреварване, ще бъде реорганизиран след лавина от оплаквания от шофьори, съобщава "Российская газета". През юни заради множеството катастрофи пътната служба в областта нанесла острови с коси успоредни линии, по които е забранено движението на автомобили, без да съгласува решението с Държавната автомобилна инспекция.

"Маркировката оправда напълно очакванията - за два и половина месеца в участъка не станала нито една катастрофа при положение, че това шосе винаги е било опасно. За последните девет години тук са загинали над 100 души, а ранените са над 300", коментира директорът на пътната служба във Воронежка област Максим Осикин. Според него експериментът е успешен, но не всички шофьори били готови да карат с 60-70 км/ч в продължение на 40 километра.

Промените по маркировката на пътя Воронеж-Нововоронеж ще започнат да се въвеждат през септември. В шест подходящи участъка ще бъде нанесена прекъсната линия, която позволява изпреварвания и обратни завои. Повече такива места не позволявал теренът с големи и резки денивелации.

Промените все пак се посрещат с овации от шофьорите, които в момента са принудени да се влачат зад камиони, трактори и други бавни превозни средства без никаква възможност за изпреварване по правилата. Законна възможност за това липсва, тъй като пресичането на остров с успоредни коси линии се приравнява към пресичането на двойно непрекъсната линия, наказанието за което е глоба от 5 000 рубли (€69) и дори отнемане на книжката за 6 месеца.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мега новина

    33 5 Отговор
    Браво, а знаете ли, че в Горно Нанадолнище ще почва жътвата?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 70 Годишен

    8 10 Отговор
    Публикувано във факти.бг: За последните девет години тук са загинали над 100 души, а ранените са над 300. В България за една година загиват два пъти повече хора. За справка: https://www.mvr.bg/dokkpbdp/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%8F/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/ubiti_do_dnes

    Коментиран от #6, #19

  • 4 Курс на деня

    20 16 Отговор
    1 Руска рубла =
    0,026891676 Български лева

    Коментиран от #16

  • 5 СССРМинета

    20 18 Отговор
    Тея въобще имат ли пътища ,че да слагат маркировки

    Коментиран от #8, #12

  • 6 20 Годишен

    21 1 Отговор

    До коментар #3 от "70 Годишен":

    Дядка, тези 100 души са загинали на този участък! Типичен чугун...
  • 7 мъка

    23 3 Отговор
    Ние имаме такъв участък на магистралата. 40 километра от магистралата с ограничение 90 км/ч.
  • 8 gnom

    29 9 Отговор

    До коментар #5 от "СССРМинета":

    Ми не знам, дали имат пътища?Но на репортажите от Сибир и пожара там магистралите им бяха с по 4 платна в едната посока! А тук ни разправят, че още по дървета минавали през блатата!

    Коментиран от #9, #20

  • 9 питащ

    11 5 Отговор

    До коментар #8 от "gnom":

    По 4 платна в една посока... И всяко от тях с по колко ленти?

    Коментиран от #15

  • 10 koko

    10 12 Отговор
    Руснаците по-лоши шофьори и от нашите цигани без книжка...
  • 11 Незнаен войн

    14 6 Отговор
    Хората имат видима и ясна маркировка на пътя. Спомнете си къде сте видели при нас такова нещо.
  • 12 и аз да ти кажа

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "СССРМинета":

    още веднъж-ходИ си праЙ минетите и не се бъркай там,където не е за теб
  • 13 Чипът

    10 8 Отговор
    Като излезеш от големото околовръстно в Масква те чакат 10 000км кал и тиня. Мда и да не пропусна - живот като в късната каменна епоха
  • 14 и аз да ти кажа

    1 1 Отговор
    още веднъж-ходИ си праЙ минетите и не се бъркай там,където не е за теб

    Коментиран от #24

  • 15 вместо да се

    0 4 Отговор

    До коментар #9 от "питащ":

    хващаш за думата,погледни в ютюб как асфалтират централен булевард в Русия
  • 16 и какво от това

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Курс на деня":

    ако един хляб струва една рубла там,а един хляб тук е 1 лв.?КОЙ Е НА ДАЛАВЕРА?УМНИКО?

    Коментиран от #17, #21, #23

  • 17 Чипът

    6 5 Отговор

    До коментар #16 от "и какво от това":

    47рубли е средно хляба в раша

    Коментиран от #27

  • 18 Путлян

    5 7 Отговор
    USA forever!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Да да

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "gnom":

    И защо пожарните не стигат до огнищата, като има 4 ленти в посока? Ако се сметне съотношениети площ на страната към площ на асфалтираните пътища, Русия ще е лидер, следвана от Афганистан и няколко африкански страни! Дори С. Корея ще изостават по тоя показател драстично след Русия.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Васил

    0 1 Отговор
    И Руснаците са са калпави шофьори като Българите там всеки ден по пътищата им загиват по 50 човека. С тази разлика че магистралите им са по 4-5 платна и не лепят стикери като идиоти по стъклата а имат транспондери залепени на стъклото.
  • 23 руската нация е най гнусната нация

    3 4 Отговор

    До коментар #16 от "и какво от това":

    Руска гнидо ,хляба в България е 1лв, а в руската кочина е 89 стотинки ,но средната заплата в руската кочина е 866лв. а в България 990лв. след данъците !! Сега по-ясно ли ти стана колко си прост и ,че покупителната стойност изобщо не в плюс на руските полуидиоти ?

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Голям Слон

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "руската нация е най гнусната нация":

    Излиза, че по цял ден стоиш и кльопаш хляб. За толкова ли ти плащат? За комунални сметки не си ли чувал? За горива? Искаш ли да ти кажа, че зимата ток и парно ми е около 350-400 лева. Изразходвам средно по 1 резервоар на седмица (75 литра). Четири седмици х 75 литра са грубо 300 литра гориво или около 630 лева. Те ти прословувата средна българска заплата. А храна? А данъците? За издръжка на имоти, автомобили..? Не ми се хвали колко получаваш, а колко харчиш. И най-вече колко спестяваш. Другото е храна за тролове.
  • 26 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    Нас по-вече ни интересува състоянието на АМ "Тракия". Една "страхотна " новина за нещо си в Русия е добър повод, да се започне с отвратителните хули по руския народ и всичко руско.А и по този, който се опитва да каже нещо, което е видял и знае за "сензационната"новина. За написаното по-горе знам следното: Пътят към Нововоронеж е второстепенен път за мащабите на Русия, нищо, че е в европейската част на страната. Дължината му е около 40 км. Около, защото е пресмятано от централната част на град Воронеж, а градът е дълъг приблизително 40 километра, разположен от двата бряга на водохранилището "Воронеж", малко преди реката Воронеж да се влее в река Дон. Този път е до Колодезный, а от там до Нововоронеж са 7-8 км. Пътят не е лош, прав, само една лека чупка /завой/ на дясно по средата. Скоростта там спокойно може да е 90 км/ч с участъци, в които може да е разрешено изпреварването.Впрочем пътят е много широк, но разчертан от ненормалници, от хора, немислещи или безконтролни. Абсолютна тъпотия !!! И после - пари от глоби !Пътуваш и си викаш - от къде пари за толкова много бяла боя ? Това са три напълно възможни ленти с достатъчна ширина за движението на всякакъв вид МПС, като в средната лента трябва да може да се прави изпреварване на определени места.Контролът по скоростта е друга манджа....НО......началникът им ще да е с български корен .......
  • 27 Михаил

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Чипът":

    А средната заплата в Москва е около 80000 рубли.и сега си сметнете хлябовете колко са.