Last news in Fakti

28 Август, 2019 14:09 3 146 7

Руският робот Фьодор вече е на МКС (ВИДЕО)

  • фьодор-
  • робот-
  • космос
Руският робот Фьодор вече е на МКС (ВИДЕО) - 1

За първи път в космонавтиката, човекоподобен робот започна да изпълнява функции на астронавт в открития космос. Скачването на апарата на Фьодор с Международната космическа станция не стана от първия път, но след втория опит всичко приключи по план. Фьодор (FEDOR — Final Experimental Demonstration Object Research), вече е на борда на МКС и изпрати първото си съобщение в Twitter, което гласи "Извинявайте за забавянето, попаднах в задръстване. Готов съм да продължа работата си".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путлян

    5 25 Отговор
    Смешници!

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    16 2 Отговор
    Хайде спишете една статия за Стархопър на т.н. лаладжия Мъск. Проверете какво направи снощи. Изчакайте да видите какво ще направи до края на годината и с какви темпове вървят разработките на Старшип. Признавам руснаците и тяхната роботика, много логично са преценили да качат хуманоиден робот на МКС, практично и намалява риска за космонавтите. Браво и на тях.
  • 4 Гост

    5 14 Отговор

    До коментар #2 от "Random":

    Тука сме не се бой. Малко ме нямаше,че бях закъсал на магистралата с Ладата.Направо умря като циганин,и я зарязах там.Ще си купя някоя 10-15 годшна западна барака,че ми писна от нея.
  • 5 Borislav Popov

    5 12 Отговор
    То пъъък, гооолемо достижение, робота Федя щал бил да изрълнява функциите на астронавт. Дооообре, ще се направиме, че вярваме, щото само на Роскосмос им е ясно, че всъщност Федя няма да изпълнява абслютно никакви функции, а се намира там само за парлама и пиар на великата руска инжинерна мисъл.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Готин ама не съвсем

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    А де го Хамериканския робот? И той да отиде там само за Пиар и нищо да не прави! ДЕ го?