30 Август, 2019 11:20 3 575 8

1 600 км с едно зареждане

  • aptera-
  • електромобил
1 600 км с едно зареждане - 1

Американската компания Aptera показа прототип на електромобил, който с едно зареждане може да измине разстояние от 1 600 километра. Ефективността на това превозно средство до голяма степен е заради уникалната аеродинамика и ниското тегло.

1 600 км с едно зареждане

Двуместният капковиден електромобил тежи само 800 килограма, а коефициентът на въздушно съпротивление е 0.11. Електромобилът се задвижва от три електродвигателя, монтирани във всяко от трите колела.

1 600 км с едно зареждане

Мощността на всеки един електромотор е 68 конски сили, а разходът - 100 ват-часа на 1.6 километра. За развитието на този прототип и влизането му в серийно производство обаче, от компанията обявиха, че е нужна инвестиция от около $2.5 млн.

1 600 км с едно зареждане


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лодка

    12 4 Отговор
    каква е тази лодка амфибия

    Коментиран от #6

  • 2 ;))

    10 2 Отговор
    Мр. Бийн...Електро Бийн ;)
  • 3 Бачо Киро

    10 5 Отговор
    Пълна простотия, ще измине 1600км с кво? 2 човека с 2 четки за зъби или човек с куче? И кога ще ги мине с 80кмч? За 24 часа? Почнаха да се надпреварват с нефункционалните простотии...

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Алфа Ромео

    8 3 Отговор
    Не важи, това не е пълноценна кола.
  • 5 гост

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "Бачо Киро":

    А ВАГ като изкараха еднолитровата дизелова простотия за 120 000 евра си примирахте от щастие тука !! То беше едно щастие , остави се !! А това е сто пъти по-функционално и добро по всички показатели !! Първо не знам какви 80 км/ч те тресат при обща мощност 208 коня за 800 кг !!!!! Което ще рече 260 коня на тон тегло !! Тоест отговаря на 2 тона кола с 520 коня !! Ще те отвее откъдето си иска и няма да се напъне даже !!! Даже пистов мотор не може му се опря !! И ще има три пъти по-добро сцепление от мотор , щото и трите колела са задвижващи !! Между другото това са електродвигатели дето се слагат именно на електрически мотоциклети !! И отвяват бензиновите с един мотор , а тук са три !! А тия 100 втч на миля значи 6,25 квтч на 100 км , което при това тегло и аеродинамика са си напълно реални , при положение , че електромобили по 2 тона и коефициент 0,25-0,26 дават по 13-14 квтч на 100 км !! И при това положение за тоя пробег му трябва 100 квтч батерия , която тежи около 400 кг и с това купе е напълно възможна !! А дизеловото недоразумение да не би да беше по-широко , като нямаше даже багажник , а двете места бяха почти едно зад друго и общата мощност беше към 70 коня при тегло поне два пъти повече , хахахах !!!
  • 6 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лодка":

    Всъщност наистина няма да е проблем да се направи да върви И по вода , с което преимуществото над умрялото двг ще е тотално !!!
  • 7 Да да

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бачо Киро":

    Така ще са следващите коли. Мое мнение си е. Само малко ще порастнат и ще са за трима или двама с две деца! Три колела, триъгална форма. Възможни са конфигурации с едно или с две колела отпред. Паркирането ще е забавно. Колите ще се припокриват! Врата само от страната на тротоара(за нас дясно) с повдигане или приплъзване като отваряне! Може и да греша, но това е логичното развитие!
  • 8 Поредният балон,

    0 2 Отговор
    който се надува по света. Няма Перпетум мобиле.