Last news in Fakti

3 Септември, 2019 10:29 5 732 8

ZF реши проблема с маневреността

  • zf-
  • ford-
  • f-150-
  • управление-
  • маневреност

Германската компания ZF представи модул, който превръща задните колела на автомобили в управляеми. Немците са уверени в търговския потенциал на разработката - тя намалява радиуса на завой, повишава стабилността на връзката с ремарке и е евтина за производство.

В тестовете на новата система пикап Ford F-150 с прицеп е демонстрирал много по-добра маневреност и отлична управялемост при скорост 64-72 км/ч. Освен това електрониката може да гаси колебанията, предизвиквани от рязка смяна на посоката на движение (т.нар. "Лосов" тест), и подпомага стабилизиращата система и ABS-а при спиране на разнородно пътно покритие.

От ZF обясняват, че модулът за управление на задните колела се състои от електромотор, кормилна рейка, щанги и ремъчно задвижване. За да работи, системата се нуждае от връзка с електрическия усилител на волана и спирачките.

Според компанията четирите завиващи колела могат да повишат значително активната безопасност и когато започне масовото производство, системата ще бъде "относително евтина". Немците обаче бягат от конкретика за цената.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    19 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Немците обаче бягат от конкретика за цената."
    По обясними причини...
  • 2 Гост

    14 4 Отговор
    Още допълнително усложняване и нови неща за чупене. Нека бъде като екстра, но серийно ... тц.
  • 3 НемецИСофтуер

    17 6 Отговор
    Достатъчно ви е да видите един немски програмист, който за 1 месец успява да направи същото, което тук един студент прави в 1 лабораторно упражнение от 2 часа. Най-смешното е, че крайния резултат е точно същия - правил си е упражнение и така че ако искате да си доверявате живота на немски програмист - сбъркали сте. Те са в силни в друг области, но не и в програмирането.

    Коментиран от #4

  • 4 Объркал си се

    5 12 Отговор

    До коментар #3 от "НемецИСофтуер":

    Най-добрата автомобилна електроника е на Bosh.Тя от кого е създадена?

    Коментиран от #5, #7

  • 5 ЗапознаейСе

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "Объркал си се":

    Живял съм, работил съм и съм учил германци на програмиране ... ами прав е човека, твърде праволинейни са за да създадат какъв да е проект. А електрониките на Бош - защо си мислиш, че софтуера немци им пишат. В германия има много чужденци все пак ) И да ... много програмиране трябва за да накараш едни дюзи да се отварят когато трябва )

    Коментиран от #8

  • 6 criminal

    1 3 Отговор
    Тея откриха топлата вода.......само дето са закъснели с 20тина години......Хонда и тойота от кога го имат ехехейййй.......
  • 7 Келера

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Объркал си се":

    Беше най- добрата колега!
  • 8 майстора

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЗапознаейСе":

    Да бе те щото само това правят ...това да не ти е Сиера от 80-та година