Last news in Fakti

3 Септември, 2019 11:31 12 383 12

Hymer показа кемпера на бъдещето

  • mercedes-benz-
  • hymer-
  • sprinter-
  • visionventure

Немският производител на кемпери Hymer представи концептуална къща на колела, която показва бъдещето на пътешествията сред природата. За изработката на VisionVenture са използвани 20 иновационни материала, а някои детайли са отпечатани на 3D принтер.

Кемперът на бъдещето е построен на базата на новия Mercedes-Benz Sprinter и е предназначен за двама души. Покривът се повдига и образува спалня, като дебелината на надуваемите стени достига почти 7 см за по-добра топлоизолация. Пълнят се или с топъл, или със студен въздух за едва 60 секунди.

По цялата каросерия на VisionVenture е нанесено терморегулиращо покритие с тъмнозелен цвят. То намалява температурата по повърхността на кемпера с 20 градуса и охлажда вътрешността с 4.

На "първия етаж" на VisionVenture е разположена баня с голяма душкабина. Обособена е кухненска зона, от която по стълба с LED-осветление се стига до спалнята на втория. На борда има и прибиращо се барбекю.

Според Hymer след пет години кемперите ще изглеждат именно така. VisionVenture няма да се произвежда серийно, но някои елементи от конструкцията и дизайна ще бъдат използвани за бъдещите модели на компанията.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    44 1 Отговор
    НЕВЕРОЯТЕН КЕМПЕР,БРАВО.
  • 2 гост

    36 1 Отговор
    Страхотна машинка, за съжаление обаче подобно нещо е изключително скъпо и е в разрез със спартанския начин на живот.
  • 3 за гъби съм

    7 0 Отговор
    Ако и стените се разпъваха настрани щеше да е перфектен.Не че сега е зле де :D
  • 4 гуньо простия

    33 0 Отговор
    За жалост хората, които могат да си го позволят едва ли се интересуват от такъв начин на живот. Хипотетично, ако цената му е 200000лв. това колко нощувки в 5 звезден хотел са? И за колко години? Или колко наема са за такъв кемпер за 20 дена годишно? С една дума покупката на това нещо е безумие, според мен.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Vladimir

    8 1 Отговор
    То хубаво, ама повечето любители на подобни изживявания не са само 2ма...напротив.
    По 3, 4 или 5 членни семейства.
    Какво правим?

    Коментиран от #7

  • 7 ооо

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Vladimir":

    е к'вото е трябвало да се направи не е направено. След като вече не сте само 2ма :). Сега гледайте автобусите. Стар Чавдар за 10 000, още 5000 за постягане и може да качиш и спалнята от къщи - вътре...
  • 8 Фандъков

    2 0 Отговор
    Хората си знаят работата
  • 9 Фандъков

    1 0 Отговор
    Хората си знаят работата
  • 10 гост

    4 0 Отговор
    Тиквун защо не ги покани да ги произвеждаме у нас?
  • 11 Идеален

    6 0 Отговор
    Имам кемпер и много ми харесват точно този тип бус-кемпери тк са компактни, проходими и функционални. Спринтерите са много качествени и съответно относително скъпи, а Hymer правят най добрите и скъпи кемпери, но въпреки това ще се купува като топъл хляб, ако направят такъв. Противно на други коментари, аз твърдя, от това което съм виждал по къмпингите в Европа, че хората въобще не подхождат към къмпингуването с идеята да им излезне по-евтино от 5 звезден хотел и тн. Много богати хора ходят по къмпинги с кемпери за по половин милион и плащат луди пари за хубаво място на хубав къмпинг. Отидете Август на къмпинг в западна Европа, на някоя интересна деестинация с кемпер и няма да си намерите място, въпреки цените от 50+ Евро на нощ. Отделно пътни такси и гориво. На мен никога не ми е излизало по-евтино от хотел, но кеф цена няма.
  • 12 гост

    0 0 Отговор
    до коментар № 2. ПО отношение на спартанския начин на живот - непобедимостта на Спартанската армия се е дължала на факта, че войниците са били двойки - любовници и са умирали един за друг! Сигурно това ти липсва,а?:-))) ......