Last news in Fakti

5 Септември, 2019 13:00 9 650 13

Риболовът на бъдещето

  • uav me-
  • дрон-
  • риболов

Австралийската компания UAV ME създаде дрон, който може да издигне във въздуха възрастен човек. Един от авторите на проекта Сам Форман демонстрира възможностите на творението си, като го използва за... риболов.

Видео с увисналия на стол смелчага, публикувано в профила на UAV ME във Facebook, вече има 500 000 гледания и почти 2 500 харесвания. Повечето коментари изразяват възхищение от куража на Сам и постижението на инженерите.

Не са малко обаче и критиките. "Направил си дрон, за да може да лови риба където му скимне. Обаче лети само в близост до брега", подмята потребител. "Това няма никакво практическо приложение предвид капацитета на батериите", пише друг.

Интерес към видеото неочаквано проявява и австралийското Управление за безопасност на гражданската авиация. В страната действат цял ред закони, които регламентират употребата на дронове и ограничават зоните, позволени за полети на такива апарати.

Макар Сам Форман да лети над безлюдни места и очевидно да не създава риск за хората на земята, чиновниците се заканват да проверят законността на такъв тип риболов.

Потребители във Facebook обаче съветват инженерите на UAV ME да не обръщат внимание на заплахите. "Нима братя Райт са се интересували от закона, когато са изпробвали да полетят", питат ентусиастите на "въздушния" риболов.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Менгеле

    7 1 Отговор
    А дали става за лов на кенгуро????
  • 2 консервната фабрика

    4 2 Отговор
    Айде сега Месари ООД с директор Дебелополски да се оборудват и с един такъв дрон и да дооскубят лавраците и леферите по гръцко, че не останаха вече !

    Коментиран от #11

  • 3 гост

    3 1 Отговор
    Какъв кураж, какъв смелчага само... хаха
  • 4 среднощен

    7 1 Отговор
    Не се препоръчва за "северните територии", има соленоводен австралийски крокодил..!?
  • 5 Bubbles

    8 0 Отговор
    Е той дрона хубаво ще вдигне човека ама като вземе че хване нещо по едро тоя човек и ще цопне във водата.
  • 6 Буров

    8 2 Отговор
    Абе лигава работа,ще летиш ли,или риба ще ловиш,ами да вържи и една жена до него та да е по пълна картинката.
  • 7 Доминатор

    2 1 Отговор
    По скоро тъпотия на бъдещето! С това темпо с което се замърсява с пластмаса след време ще хване само смок с дисаги!!!
  • 8 за гъби съм

    3 0 Отговор
    с това по-добре до комшийката да прелитам да топна шараня у ряката :D
  • 9 Призрак

    1 2 Отговор
    С негативните коментари показваме колко сме захлюпени като нация. Простия бай ганьо му дай шише с ракия и да гледа Б.Б по канал1.
  • 10 той

    1 2 Отговор
    Поредната "хай-тек-джендърия". То не бяха тесли, ел-тротинетки, дрончета, фейсчета и ай-фончета. Кое от кое по-безполезни, ама "фешън, бацка".
  • 11 ципурестия

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "консервната фабрика":

    А, тоя не го мисли.Както са му вдигнали мерника на дебелия по Лефкада и Астако особенно..няма да се учудя ако някой ден изреве от кауша.Наближило му е.Лошото е че ще ни подгони и нас Лименархията заради тоя малоумник.А не е само той...напоследък се подвизават и разни каякари в района, та някой ще опере пешкира много зле ми се струва.Аман бе, кой от кой по-голям тъпанар, напълниха нета с рекламни клипове ,за да си продават боклуците от Амазон на фантастични цени, но изобщо не си дават сметка до какви последици ще доведе лакомията им.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ивайло

    2 0 Отговор
    Абе дрон!!! Ако искаш количество, си има стари и изпитани методи - с ток или с негасена вар, взимаш чувала и ... събираш улова!!! ;))) Шегувам се, разбира се, това са си чисто бракониерски прийоми!!!