Last news in Fakti

7 Септември, 2019 11:30 3 086 6

Нова платформа за малки "тойоти"

  • toyota-
  • ga-b-
  • yaris-
  • платформа

Toyota представи нова платформа за най-малките си автомобили и кросоувъри. GA-B ще залегне в основата на следващото поколение Yaris и други модели с дължина до 4 метра.

Новата платформа е четвърта поред вариация на глобалната архитектура TNGA след GA-L (на нейна базата са построени Lexus LS и LC 500), GA-K (Toyota Camry, Highlander, Lexus ES) и GA-C (Toyota Corolla, C-HR). Освен традиционните преимущества на модулните платформи като възможност за удължаване на междуосието, широчината на автомобила и клиренса, новото шаси предлага нисък център на тежестта.

Допълнителен плюс на GA-B са различните типове окачване. Базовите версии на малките "тойоти", изградени върху нея, ще получат полунезависим заден мост с торсионен прът, а по-скъпите модификации с двойно предаване ще имат независима многозвенна конструкция.

Първата Toyota, която ще бъде построена на новата платформа, най-вероятно ще стане следващата генерация на Yaris. Премиерата на модела е насрочена за догодина. Не е изключено обаче субкомпактното шаси да влезе в серийно производство още по-рано с нов малък кросоувър на Lexus.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Искам малка кола

    30 3 Отговор
    без всякакви екстри за да е евтина. Няма да живея в нея 24 часа, я. Наблъскаха ги с всякакви простотии дето само създават проблеми.

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ракия

    9 6 Отговор
    Само искам най-големия мотор с ръчна кутия , климатик и пей сърце! После само консумативи. 👍👍
  • 5 незнайко

    0 3 Отговор
    Това торсиона си е отврат. Как може японеца да реши да слага такова окачване отзад ? Може би са се сдушили с франсетата .
  • 6 Ганьо

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Искам малка кола":

    А като тръгнеш за морето и като те отвяват страшилища SUV по 3 тона, които един завой не могат да вземат без да стъпят в насрещното? Е, тогава ще поискаш ГОЛЯМА. А що се отнася до екстрите които се чупят? Има и стари, надеждни японски бензинови коли! И най важното! Двигателя им все още е от метал! Хахаха