9 Септември, 2019 13:20 4 736 4

Hyundai облекчава живота на механиците

  • hyundai-
  • vest exoskeleton-
  • vex-
  • екзоскелет

Hyundai представи екзоскелет, който ще опрости и улесни работата на служителите на поточните линии на компанията. Vest EXoskeleton (VEX) не се нуждае от серво механизми и тежи значително по-малко от съществуващите аналози.

Новият екзоскелет се поставя на гърба като раница. Има полицентрична ос, която предлага множество опорни точки и подпомага мускулите. Конструкцията напомня за ортеза, която разтоварва увредени стави и крайници.

VEX тежи 2.5 кг или 22-24% по-малко от конкурентните устройства от този тип. Гръбната секция се регулира на дължина в диапазон 18 см, а силата на поддръжка се регулира в шест степени.

Новият екзоскелет вече е тестван в американските заводи на Hyundai, а през декември започва серийното му производство. VEX ще бъде с 30% по-евтин от аналозите, които струват средно по $5 000 (€4 530).


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    15 3 Отговор
    А защо не наоравят линиите да въртят шаситата на 360 градуса и да е леснодостъпна всяка една страна от шасито за поставяне на части?

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Мишу

    1 5 Отговор
    Мая Манолова ще облекчи живота на Софиянци!
  • 3 Assembly line

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    Защото е невъзможно. Купето трябва да се базира и установи на всяка от транспортните позиции, и то в проектираното нормално състояние (не просто да го закачиш за тавана и да го размахваш като махало в помещението). Не мисли, че инженерите са толкова глупави и не се усещат - просто е практически невъзможно да се върти във всички посоки на пълен оборот.
  • 4 Шопския

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    Да е баница да го въртиш ама не стае тъй!!