Last news in Fakti

17 Септември, 2019 10:23 28 601 18

Как работят камерите на КАТ?

  • камери-
  • кат-
  • автосалон-
  • софия
Как работят камерите на КАТ? - 1

Искате ли да разберете как работи системата за контрол на скоростта и видеозаснемането на проверките на пътя? А как се правят дистанционно справки за контролните точки и електронните фишове или как се мери за наличие на алкохол и наркотични вещества? Елате и вижте на едно място оборудването и техническите средства, които „Пътна полиция“ ползва при акции и регулярния контрол за безопасност на движението по пътищата.

За първи път те ще бъдат показани и демонстрирани в рамките на Автомобилен салон София 2019 от 12-ти до 20-ти октомври в Интер Експо Център в столицата. В зоната „Пътна полиция“ на изложението служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и СДВР ще задоволят любопитството на изкушените от техниката и технологиите за контрол.

Как работят камерите на КАТ?

Все пак смелостта трябва да се възнаграждава. Европейският парламент дори гласува въвеждането на задължителни мерки за предотвратяване на инциденти, като интелигентни устройства за помощ за скоростта, усъвършенствани системи за аварийно спиране, предупреждение за сънливостта и вниманието на водача, блокиращо устройство при употреба на алкохол и др.

Очаква се да влязат в сила от май 2022 г. за новите модели и от май 2024 г. за съществуващите модели автомобили. Ще видите какви са конструктивните промени в автомобилите и как функционира всяка една от тези технологии, внедрени в моделите, изложени на Автосалона София 2019 и в тест драйв. Целта на ЕК е смъртните случаи и тежките наранявания при пътнотранспортни произшествия по европейските пътища да намалеят наполовина до 2030 г. и да бъдат сведени до минимум до 2050 г.

Международният автомобилен салон София 2019 ще отвори врати от 12-ти до 20-ти октомври в Интер Експо Център в столицата. Най-престижният форум на Балканите се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) и ще се проведе за 24-ти път.

Как работят камерите на КАТ?


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай

    83 7 Отговор
    НЕ ТРЯБВА ДА ГО ИМА ЧОВЕШКИЯТ ФАКТОР ЗАЩОТО ТОГАВА Е ИЗБИРАТЕЛНО !!!ДА СЕ МАХАТ ТЕЗИ ТРИНОГИ НЕ ИСКАМЕ КАМЕРИ ЗА 50 000 000 ЛВ И СЛУЖИТЕЛИ НА ЗАПЛАТИ ТОВА Е АБСУРД
  • 2 Мартин

    63 8 Отговор
    Кажете как работят дрегерите на КАТ.
    Кажете за 14.2% грешни положителни проби за наркотици и за 13.8% процента грешни отрицателни проби. Това са данните на производителя на устройството в официалният му сайт. Вижте на същият този сайт как Дръгтест 5000 може да отчете наркотици дори 10 дни след употреба. Все едно да те арестуват на 10 януари, за дето си се напил на Нова година.
    https://www.draeger.com/en-us_us/Applications/Products/Alcohol-and-Drug-Testing/Drug-Testing-Devices/DrugTest-5000

    Коментиран от #16

  • 3 сектант

    37 1 Отговор
    предпочитам никога да не разбера как работят

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 doktora

    58 3 Отговор
    Камерите за видеорегистриране, които виждаме навсякъде в страната на едни хоризонтални тръби над платното, правят впечатление, че са на 20-десетина метра след ограничението за населено място, до което си се движил с позволените 90 км/ч. Това винаги налага екстремно спиране и предпоставка за произшествие отзад - не е ли това уловка и касичка за глоби? А и жълтите светофари престояват едва 2-3 сек и вече си на червено - не е ли и това уловка и касичка? Ако някой отговорен чете тези коментарии нека си вземе бележка.

    Коментиран от #6

  • 6 Мартин

    48 3 Отговор

    До коментар #5 от "doktora":

    Хаха, много ясно, че са касички - ти да не мислиш, че на някой му дреме за твоето здраве. Ако му дремеше лекарите нямаше да взимате такива заплати.

    Коментиран от #7

  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 8 Отговор

    До коментар #6 от "Мартин":

    "Рече Бог: да сътворим човек по Наш образ, (и) по Наше подобие" (Бит. 1:26).
    Човешкият организъм е една сложна система с големи възможности за саморегулиране, но за беда, ние непрекъснато нарушаваме баланса като боготворим докторите и се осланяме на фармацевтичната промишленост на която всъщност сме крайното звено.
  • 8 Няма да стане

    12 3 Отговор
    Хората са подкупни, дори и да са полицаи! А ако са български подкупите са ти в кърпа вързани!
  • 9 Като доидем с

    9 0 Отговор
    Клистрон или магнетрон и насочваща антена ше видите как работят камерите😂😂😂😂😂😂
  • 10 Аз ше ти кажа как работят

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    Камерите защото са няколко модела и ловят по различен начин
  • 11 Биоробот

    38 2 Отговор
    Не знам как работят камерите, но знам как ги поставят полицаите. Веднага след завой или знак за ограничение на скоростта, на широк път с еднопосочно движение, две ленти и мантинели отвсякъде, и голям наклон надолу. Само да пуснеш по инерция и дигаш 80 км./час. И видях си и фиша от тоя капан. На майките на тия полицаи сигурно са им пищели ушите една седмица.
  • 12 злобар

    7 3 Отговор
    С антирадар карам доста близо зад предния автомобил и с още с писване на антирадара кракът ми е на спирачката. Досега ме е спасявал много пъти , а съм го купил за 36лв. корейски с руски софтуер но важното върши работа.
  • 13 професионален шофьор

    5 0 Отговор
    Тоз корейски боклук str нещо си, забравих как му е модела на недоразумението - с известяване на руски ако мислиш че е читав, мноого си се заблудил! От 10 г карам с детектори - Whistler, и от любопитство взех корейския боклук, ами той е пъти по-нечувствителен от Whistler, а на лазер 905nm изобщо не пищи!!!
  • 14 професионален шофьор

    4 0 Отговор
    А при много силен Х банд, бърка бандовете и определя сигнала като К банд! Не си давайте парите - 40-тина лева за боклучави детектори! Отървах се от това недоразумение доста бързо, добре че са евтини тия боклуци, та успях да го продам, но и толкова вършат работа! За 40 лв какво може да искаш!!! Дори кобрите са класи над това недоразумение!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Седи мирно

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мартин":

    Щом си толкова интелигентно момче,че да отделишшш толкова време да се вреш в сайтове за проценти, не се ли сети,че като си несигурен винаги може да ти издадат бележка за кръвна проба в близкото спешно или и за кръвните проби имаш проценти ????
  • 17 боцмана

    3 0 Отговор
    Не работят!
  • 18 някой

    3 0 Отговор
    Камера която могат да я купят за 5000 долара я купуват за 50000 лв,
    Как американските полицай работят с по евтини тук не могат.
    Може би работят със същите а разликата къде ли отива ?