23 Септември, 2019 16:37 4 840 1

Тайванско ноу-хау в новия е-скутер на Yamaha

  • тайван-
  • yamaha-
  • е-скутер-
  • технологии

Yamaha Motor Taiwan Co. пусна нов електрически скутер за пазара в Република Китай, който е проектиран съвместно с тайванския производител на електрически скутери Gogoro.

През юни месец тази година Yamaha обяви, че скоро ще пусне новия си EC-05, който е резултат от сътрудничеството на японската компания с Gogoro. Обещанието бе спазено и EC-05 вече е наличен при дилърите на марката.

Новият електрически скутер, макар и произведен от Yamaha, използва множество части и технологии от Gogoro. Захранва се от същия тип сменяеми споделени батерии, като е осигурено и домашно зарядно устройство GoCharger.

Приемането на предварителни поръчки започна още от 1 юли. Скутерът се предлага в четири цвята - Isolate Blue, Black Diamond, Twilight Blue и Sugar White, а от Yamaha са модифицирали дисплея на скоростомера на Gogoro, за да се подобри ергономичността му.

От Yamaha заявиха, че моделът EC-05 не само отговаря на нуждите на потребителите, но и представлява „голяма крачка за навлизането на Yamaha в пазара на електрически превозни средства“.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо ви

    1 0 Отговор
    Е , и ?