Last news in Fakti

1 Октомври, 2019 13:53 2 396 4

Продава се боен робот с мотор от Corvette

  • megabot-
  • corvette-
  • робот-
  • обява-
  • продажба

В eBay се появи обява за продажбата на петметров боен робот на компанията MegaBots. Стартовата цена на Eagle Prime е била едва $1, но наддаванията бързо са достигнали $170 700 (€155 924).

Роботът тежи 12 тона и се задвижва от V-образен осмак от Corvette с мощност 430 к.с. От MegaBots твърдят, че по груби сметки изработката на униката им е струвала $2.5 млн. (€2.29 млн.).

Калифорнийската компания MegaBots Inc. е специализирана в производството за човекоподобни бойни роботи. Има в арсенала си няколко машини, които вземат участие в схватки с конкуренцията на японската Suidobashi Heavy Industry.

Боевете обаче не предизвикват очаквания интерес на публиката. Зрителите са малко, а роботите са скъпи и имат нужда от поправка след всеки двубой, което бързо довежда MegaBots до фалит.

От компанията се надяват с продажбата на Eagle Prime да покрият поне част от дълговете си. Роботът се нуждае от сериозен ремонт, тъй като след последната му схватка са се появили течове от хидравликата, а веригите трябва да се сменят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eagle

    10 2 Отговор
    American ......Nonsense !!!
  • 2 незнайко

    5 1 Отговор
    На кого е нужно всичкото това желязо и електроника ? Явно тази е фирмата която прави "колите роботи" от филмите ! НЯКОЙ ВОДИ СВЕТА УМИШЛЕНО В ТАЗИ ПОСОКА , НО НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КОЙ ИЛИ КОИ СА ТЕ !!!
  • 3 гост

    3 0 Отговор
    Пълни простотии ,само малоумници могат да гледат това или произвеждат тази скрап.
  • 4 mediator37

    1 1 Отговор
    Самсунг произвежда боен робот за корейската армия, който е въоръжен с гранатомет и лека картечница. Първият вариант пуцаше автоматично, ако не разпознае "свой". Ползват го по границата с КНДР. След критики от разни организации, роботът пуца само по команда от офицер дадена от разстояние.