Last news in Fakti

4 Октомври, 2019 10:38 16 977 19

Мъж обяви война на ел.тротинетките (ВИДЕО)

  • тротинетки-
  • електрически скутери
Мъж обяви война на ел.тротинетките (ВИДЕО) - 1

59-годишен жител на американския щат Флорида обяви истинска война с електрическите скутери. През нощта той редовно обикаля квартала с резачки за тел и поврежда спирачките на омразните му превозни средства. Полицията подозира, че от април 2019 г. мъжът е повредил общо над 140 електрически скутера, принадлежащи на популярната и у нас компания Lime.

Нападателят е открит с помощта на камери за наблюдение, когато една сутрин отново отишъл на "лов" и повредил около 20 тротинетки, съобщава Sun Sentinel. Служителите на реда незабавно свързват този случай със систематични актове на вандализъм по отношение на двуколесни превозни средства, тъй като повечето скутери с увреждания са намерени недалеч от къщата на заподозрения.

След като е заловен човекът признава, че наистина нарочно е повредил спирачките, но отказа да назове точния брой счупени скутери. Той не разкрива и мотивите на престъплението си, като заявява, че „не иска да копае собствения си гроб“. Операторът извади от употреба всички повредени тротинетки, за да се предотвратят злополуки и наранявания. Това води до сериозни загуби за компанията, която ще си търси правата чрез съда.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво !!!!!

    55 26 Отговор
    Браво !!!!
  • 2 Марио

    62 32 Отговор
    Само така, свърт за джендърските тротинетки.
  • 3 Баба Гицка

    61 12 Отговор
    Тия тротинетки са истинска напаст. Връхлитат отвсякъде без предупреждение в гръб или насреща, И съвсем не се движат с малка скорост. За възрастен като мен направо си е опасно, ако ме бутне. Превзеха тротоарите, "зарязват" ги където им падне, въпреки, че им направиха "паркинзи", както казваше един...

    Коментиран от #5

  • 4 Дарвин

    17 8 Отговор
    Ами то в "краврника" само кукувци.
  • 5 Ventura

    48 2 Отговор

    До коментар #3 от "Баба Гицка":

    Не тротинетките са напаст, а малоумниците върху тях. То така е и с автомобилите, пълни некадърни шофьори. На такива малоумници и света им е крив.
  • 6 Ивайло

    18 10 Отговор
    И собствениците на скутерите колко ли трябва да са тъпи, че да не могат да си приберат вкъщи въпросните тротинетки, ами са ги захвърлили почти на улицата, особено при тея разградени дворове!!! Ама к'во да им се чудиш бе, те са си прости мириканци!!! Хахаха!!! :)))

    Коментиран от #8

  • 7 ej20

    46 16 Отговор
    Само клавиатурен джендър се вози на тротинетка !
    Истинският мъж е ходил в казарма и кара мотор !

    Коментиран от #17

  • 8 Borislav Popov

    11 10 Отговор

    До коментар #6 от "Ивайло":

    Не по-тъпи от такива като теб, които коментират заглавието, без да са прочели статията!

    Коментиран от #9

  • 9 Ивайло

    15 8 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Напротив, Бориславе, прочетох статията!!! Просто се чудя толкова ли са тъпи, че да ги оставят на пътя през нощта и да си мислят, че някой луд няма да мине и да им ги повреди или открадне!!! Айде за колата може да нямаш гараж, ама за тая тротинетка гараж не ти трябва!!! И после реват, вместо да си вземат сигурността в свои ръце и да си ги приберат вкъщи, все пак това са тротинетки по дяволите, не са камиони, да се чудиш къде да ги прибереш!!! А ти недей да коментираш какво съм прочел или не, без да знаеш!!! Щом коментирам, значи съм прочел и имам мнение по въпроса!!!

    Коментиран от #10, #12, #19

  • 10 Borislav Popov

    11 5 Отговор

    До коментар #9 от "Ивайло":

    Нали са ги закупили за да ги предлагат за ползване срещу заплащане? Като ги приберат, кой ще ги наеме? Чел си, коментарите ...
  • 11 Като домакин

    14 0 Отговор
    Lime пуснаха и в София такива. Цената е: 1,50 за отключване и после по 0.30 лв на минута. Което е малко странно, понеже с такси(поне във Варна, не знам софийските тарифи), би било по-евтино, а и по-удобно. Освен да ги наемат за удоволствие.

    Коментиран от #13

  • 12 Като домакин

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ивайло":

    А ти не се сърди, като ти казват, че не си прочел статията. Видно е по неразумната ти логика. Те са на улицата, за да могат да бъдат наемани. В двора или гаража ще са безполезни.
  • 13 Баба Гицка

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Като домакин":

    Няма що...голямо удоволствие като вали дъжд или сняг. Ама едни ще кажат , че е много екологично. Загрижили се ...
  • 14 gvdff

    7 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Това води до сериозни загуби за компанията.
    Какво, едно жилце за 2 лв, една броня за 3 лв, 2 мин за смяната им. Ок, има и невъзможност да се ползват- 12ч. Евентуално компанията е с 10 бона назад, което за нейните мащаби е нищоо. Май случая е идеален да ощипят застрахователите с някой-друг бон за компенсация на застрахованите повредени тротинетки.
  • 15 потърпевш

    23 2 Отговор
    разбирам го напълно човека след като бях потрошен от велосипедист / а като шофьор си отварям очите на шестнайсе за да ги пазя/ - връхлетя ме изневиделица на тротоара, без да мога да реагирам по никакъв начин , както и изчезна също тъй скоростно... последиците бяха за мене - доста тежки... тротинетките като ги гледам са даже още по-зле - бързи , тихи и също са навсякъде...в голямата си част тези които ги карат са напълно безотговорни към останалите и вече не знам откъде какво може да ми се случи - по пътното платно - автомобили, на тротоара - велосипедисти , тротинетки ... ами - не мога да летя да му се не види...
  • 16 Йордан

    7 5 Отговор
    До се спрат най добре само инциденти стават Българина няма култура за такива превозни средства
  • 17 Божинов

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "ej20":

    И мотора си го качи ти на 6-я етаж с асансьора.
  • 18 ТРОПЧО

    2 1 Отговор
    ЧУПИШ МУ РЪЦЕТЕ И ТОЛКОВА ТАКИВА КАТО НЕГО МНОГО ИМА НЯМА ДА Е ЗЯН ЕДИН ТЪПАНАР ПО МАЛКО
  • 19 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ивайло":

    ...виждам , че тук пишат хора от малките градове като няма рентал-тротинетки.
    Реалността е следната: отиваш до "зарязана", плащаш 2.5 лв стартово през телефона, за да ти светне дисплея и оттам по 2 лв на час.
    Платил си за 1 час- часа свършва и тротинетката спира, а ти я "зарязваш", правийки снимка която изпращаш .