8 Октомври, 2019 19:40 2 019 2

Търговската война между САЩ и Китай в полза на Тайван

  • тайван-
  • китай-
  • сащ-
  • велосипеди-
  • производство-
  • доставчици-
  • търговска война-
  • мита

Поредна компания мести производството си от Китай в Тайван заради търговската война на САЩ и Китай.

State Bicycle Co., компания за производство на велосипеди с различни търговски марки, наскоро премести производството на два от най-популярните си модела в Тайван от Китай, за да намали ефекта от допълнителните мита, следствие от продължаващата търговска война между САЩ и Китай.

Към този момент двата модела на State Bicycle Co., а именно Core-Line и 4130 Steel lines, се произвеждат в Тайчунг. Тази седмица компанията пусна своята нова гама - Fall Collection '19 за тези тайвански модели.

Межди Фарси, съосновател на State Bicycle, заяви, че компанията има продължителни връзки с доставчици от Тайван за различни компоненти и малки серии колела. През септември миналата година Фарси каза, че компанията разчита все повече именно на доставчици от Тайван с оглед на ескалиращата търговска война.

„Винаги има ползи от наличието на разнообразие във веригата на доставки“, каза той, допълвайки: „Можем да работим с доставчици, които имат различни специалности (специализирани в алуминиевата конструкция на рамата спрямо стоманата, примерно). Можем да се възползваме от различни колебания на валутата и да предотвратим потенциални сривове поради различни фактори извън нашия контрол“.

Добавените 25% мита, наложени на много стоки, произведени от Китай, са повлияли на търговците и техните доставчици.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    10 2 Отговор
    Местят фирмата от Китай в другият Китай, дето уж не е Китай, обаче същевременно искат да са Китай, понеже другият Китай е лошият Китай , затова няма как да се сдобрят с Китай? Мда същата история като с Македония на друго място.
  • 2 гост

    3 2 Отговор
    Ти си нямаш на представа какъв е стандарта в Тайван и с какви темпове расте. У нас колко фирми има за производство на велосипеди?