Last news in Fakti

9 Октомври, 2019 18:56 2 913 5

Приложение от Huawei контролира колата (ВИДЕО)

  • huawei-
  • hicar-
  • приложение-
  • софтуер

През лятото Huawei обяви, че разработва приложение, което превръща смартфона в своеобразно дистанционно управление за автомобил. HiCar вече е достъпно за флагманските модели на китайската компания Mate 30 и Mate 30 Pro с команден интерпретатор EMUI 10, съобщава Gizchina.

Новото приложение позволява предаването на аудио и видео файлове от смартфона на екрана на бордовия компютър. По този начин на дисплея на арматурното табло могат да се визуализират данните от навигацията на телефона, да се гледат филми или да се слушат песни от паметта му.

От Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro може също така да се управлява климатикът в колата, чистачките, централното заключване и електрическите стъкла. Възможна е и обратна връзка - изображението от камерите на автомобила да се гледа на екрана на смартфона.

След сдвояването на телефона и бордовия компютър на дисплея в колата се появяват специален прозорец, панел за управление на файловете и гласовия помощник и бутон за отговор на входящи повиквания. Huawei HiCar следи също така физическото състояние на водача и оценява степента на умора.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Huawei ❤

    9 2 Отговор
    Huawei са номер 1
  • 2 TOP 5

    13 6 Отговор
    TOP 5 технологични лидери за 2019 ... 1 Samsung ....2 AMD ......3 Huawei........4 TSMC .......5 Asus ..... 6 IBM ......7 Toshiba.......8 Xiaomi........ 9 Google ...... 10 Facebook ! Къде тука виждате изгнили и нагризани ябълки 🏃‍♂️🍎 ?
  • 3 Факт

    6 3 Отговор
    Това е бъдещето.
  • 4 Random

    4 2 Отговор
    Не, мерси. Ако ще е електроника, ще е японска, ако ще е кола - немска или руска, жена - славянка. Другото са глупости
  • 5 иван

    0 0 Отговор
    За Android Auto или Mirror Screen чували ли са. Просто са надградили техния канал за комуникация с колата. Ако ползват друг, това приложение ще работи на една шепа нови коли които имат АПИ-то на Хуавей