Last news in Fakti

18 Юни, 2012 13:31 2 445 1

Хибридни гуми от Michelin

  • michelin-
  • льо ман

 

По време на тазгодишното издание на култовата надпревара "24-те часа на Льо Ман" Michelin представи интересна подобрена разновидност на т.нар. сликове. Новите гуми представляват своеобразен хибриден вариант, защото дават добро сцепление дори при лек дъжд или влажно време.
 
Известно е, че трасето на надпреварата се характеризира с многообразни метеорологични условия в различните участъци. То е с дължина 13.629 км и предвид продължителността на надпреварата през деня и нощта е изключително важно автомобилите да имат по-универсални гуми. Именно такива са новите LM P1.
 
Явно новите гуми са доста добри, защото Michelin оборудва с тях и автомобилите Audi, които в крайна сметка безпроблемно окупираха челните позиции в надпреварата. На този етап не се посочват по-специфични детайли за хибридните гуми, но автомобилът от отбора Nissan-DeltaWing измина 722 километра с един комплект.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    0 0 Отговор
    Ха добър ден! Ами нали измислиха варианта да се купуват зимни и летни гуми. Навремето нямаше такива, а се наричаха всесезонни и с тях нямаше никакъв проблем и зиме и лете. Дето има една дума "няма нищо ново под слънцето, а всичко е добре забравено старо". Лошото в случая е че това е аз го наричам български патент - правиш нещо добро, след това му разваляш качеството и му вдигаш цената и след това правиш нови разновидности на същото, само че с други наименования, които за нищо не стават, но имат същото предназначение. Ето го същото и с гумите в началото се правеха чудесни всесезонни гуми, след като им падна качеството взеха да ги делят на зимни и летни и сега Мишелин открили, че всъщност пак има всесезонна гума, която може да бъде по-добра от всички други произвеждани в момента боклуци и така кръгът се затваря.На мен това ми прилича на някакъв много извратен маркетинг с цел измама и прибиране на парите на потребителите, залъгвайки ги с някакви технологични понятия и продавайки известно време боклуци, а след това качествени стоки и се затваря колелото на кражбата на парите на потребителя перфектно.