Last news in Fakti

15 Октомври, 2019 10:32 3 172 10

Лосов тест разкри недостатък на Jaguar I-Pace

  • jaguar-
  • i-pace-
  • лосов тест

Jaguar I-Pace се представи твърде колебливо в лосов тест, проведен от испанския сайт km77. Въпреки ниския си център на тежестта електрическият кросоувър успява да премине изпитанието с едва 73 км/ч, а предното му ляво колело блокира напълно.

Лосовият тест симулира избягване на внезапно появило се препятствие на пътя с възможно най-висока скорост. Упражнението се смята за най-точното мерило за стабилността на автомобила, но разкрива и всякакви други недостатъци в конструкцията.

Според km77 скромната скорост, която Jaguar I-Pace постига в теста, е най-малкият му проблем, тъй като може да се дължи на особеностите на стабилизиращата програма. Тя обаче не би трябвало да има никакво отношение към блокирането на колелото, което може да доведе до загуба на контрол над управлението в най-напечения момент.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 изтрезняващ сектант

    15 3 Отговор
    кола на годината алаа бала 100 батала
  • 2 КОТКАТА

    8 12 Отговор
    ТОЧНО ТОВА Е БЪДЕЩЕТО.ИНАЧЕ ГРОЗДЕТО Е КИСЕЛО И ДАЖЕ СОЛЕНО ЩОТО Е МНОГО МНОГО ВИСОКО ЗА БАЙ ХОЙЧОВЦИТЕ С ГОЛФЧЕТА И РЕНЦА НА ПО 25 ЛАЗЕРНИКА ДЕТО ДЪРЖАВАТА ГИ Е ОСТАВИЛА ДА Я МЪРСЯТ И ОПУШВАТ С ДАНЪЧЕТА ОТ 30 ЛЕВА НА ГОДИНА.

    Коментиран от #6

  • 3 гост

    10 3 Отговор
    Този ягуар е на светлинни години от добрата електрическа кола. Много е скъп, има висока консумация, малък е вътре и е много тежък за размерите си. Плюсът му е, че е електрически. Тестваха го успоредно с модел Х и английското даде 27кв консумация на 100км, а Теслата 22кв, при все че Теслата е доста повече кола и много по-голяма. Действително учудиха народа с пускането на подобна кола, но очевидно има сериозни недостатъци. Принц Чарлз беше тествал тесла и ягуар и избра ягуара заради натиск, но призна, че теслата е много по-добра кола.

    Коментиран от #9

  • 4 ЗЕВС

    6 0 Отговор
    Инженерите по настройките на ESP, са си оставили ръцете. От клипа ясно се вижда, че колата недозавива, спирачното усилие би трябвало да са пренасочи към предно дясно и задно дясно колело.
  • 5 Коментар📝

    7 0 Отговор
    ЕГАТИ ИЗДЪНКАТА
  • 6 Ротшилд

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "КОТКАТА":

    Викаш друго си е с електрическата тротинетка и да го поемаш отзад без вазелин, а?
  • 7 Random

    7 1 Отговор
    Британците не се ли научиха че не могат да правят коли? Скъпо, чупливо, но пък добре изглеждат, за паметници стават
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гнида

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Ти с принца ли ги тества ?
  • 10 Японеца

    0 1 Отговор
    И слаб шофьор, ама много некадърен! Забива колата, смешник!