15 Октомври, 2019 15:36 3 362 4

Isuzu възражда био дизайна с нов влекач

  • isuzu-
  • fl ir-
  • камион-
  • влекач-
  • токио 2019

Био дизайнът бе актуален през втората половина на 90-те, но колелото на модата явно е направило пълен оборот. Isuzu се завръщат към стилистиката отпреди четвърт век с концепт на нов влекач, който ще дебютира пред публика на салона в Токио в края на месеца.

Isuzu възражда био дизайна с нов влекач

FL IR показва не само как ще изглеждат бъдещите камиони на Isuzu, а и технологичния път, който е избрала компанията. Според замисъла на японците новият влекач би трябвало да прилича на "могъща акула".

Isuzu възражда био дизайна с нов влекач

Океанската фауна е вдъхновила създателите на камиона и в инженерен план. Също като големите морски бозайници, които комуникират помежду си с помощта на ултразвукови вълни, FL IR ще общува със себеподобните си, за да образува формации.

Isuzu възражда био дизайна с нов влекач

Новият влекач ще умее да води цяла колона от камиони, които ще се движат след него в безпилотен режим. Водещият автомобил ще бъде свързан с всеки от тях и ще им предава цялата необходима информация за пътната обстановка, скоростта и ограниченията, като задава еднакъв ритъм на движение. Така ще се пести гориво и ще се избягват задръствания.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    9 12 Отговор
    Е даааа, ама те не са видяли новата раница която са изобретили руснаците за Dacia Logan MCV/Lada Largus, това камионче направо се губи покарай новото супер изобретение на великата руска инженерна мисъл !!!

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 1944

    5 17 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    руснаците не са изобретили самовара, нито водката. но са виртуози в човекомразенето и убийствата. е, гереушниците напоследък само се дънят , ама то е от самагона.
  • 4 гост

    8 1 Отговор
    Биодинамиката е копиране на природата, както се казва в природата права черта няма и това не е случайно. Работих навремето в една фирма за разработки на структури и там действаха по този начин като например един прав ъгъл, ако се заобли както е заоблен клона на дърво точно на връзката на двете прави, е много по-устойчив и се намалява стреса на детайлите.