Last news in Fakti

17 Октомври, 2019 11:18 4 040 30

Корейците от Samsung обедняват главоломно

  • samsung-
  • приходи-
  • загуби-
  • печалба

Приходите на Samsung намаляват с 56% през последното тримесечие

Корейците от Samsung обедняват главоломно - 1

Samsung Electronics заяви във вторник, че очаква оперативните печалби да спаднат с над 50 процента през третото тримесечие на фона на продължителен спад на световния пазар на чипове. Очаква се оперативната печалба за юли до септември да достигне 7,7 трилиона спечелени (6,4 милиарда долара), което е с 56,2 процента по-малко спрямо миналата година, се казва в съобщение на най-големия производител на смартфони и чипове в света.

Четвъртото поредно тримесечие, в което южно корейската технологична компания регистрира спад на печалбата, на фона на спадащите цени на полупроводници и отслабеното търсене на мобилните устройства. Очаква се продажбите за третото тримесечие да достигнат около 62 трилиона, което е с 5,3% по-малко от същия период на миналата година. Фирмата е водещото дъщерно дружество на гигантската Samsung Group, която доминира в бизнеса в 11-ата по големина икономика в света и е от решаващо значение за икономическото здраве на Южна Корея.

Анализаторите изразиха оптимизъм за следващите месеци, отбелязвайки, че спадът в нивата на запасите за полупроводници - които представляват повече от половината от печалбата на Samsung - ще помогне за стабилизиране на цените на чиповете след двуцифрени спадове през тази година. В мобилния бизнес, Samsung се възползва от забраната за търговия на Huawei в САЩ, "заменяйки силен конкурент в криза" със своята богата гама от Galaxy A серията. Тази А серия се оказва ефективно оръжие за пазарен дял между Android конкурентите.

Корейците от Samsung обедняват главоломно

Южно корейският технологичен титан води на световния пазар на смартфони с 23-процентов дял в сектора, следван от китайските конкуренти Huawei и Oppo, като Apple е на четвърто място, според маркера за продажби IHS Markit. Samsung се насочи към потребители от висок клас, с пускането на първия си сгъваем смартфон миналия месец, след като дефектните екрани принудиха забавяне през април.

Фирмата също така представи своите водещи устройства Note 10, за които анализаторите твърдят, че са се продавали далеч по-добре от предишните модели, което дава на Samsung толкова необходим тласък в мобилните продажби. Samsung също е попаднал в търговска война между Япония и Южна Корея, произтичаща от споровете от Втората световна война.

Токио налага строги ограничения върху износа, които са от решаващо значение за южнокорейските технологични гиганти, а заместник-председателят на Samsung Лий Джи-Йон, който нарече ситуацията „криза“, посети Токио, за да осигури материали. В допълнение към неволите на Samsung, в момента Лий е изправен пред съдебен процес заради ролята си в мащабен корупционен скандал, който свали бившия президент Парк Гюн Хе.

Корейците от Samsung обедняват главоломно


Поставете оценка:
Оценка 5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ракетата

    10 10 Отговор
    О, горкото, то!
  • 2 Huawei са номер 1 И това е Факт

    32 22 Отговор
    Huawei имат 25% повече приходи за 2019 ! А Самсунг фалират !
  • 3 Xiaomi mi mix ALPHA

    27 8 Отговор
    Ми как няма да губят пари като пускат едни и същи телефони всяка година Вместо да направят нещо като най иновативния смартфон Xiaomi Alpha
  • 4 Samsung ❤

    21 25 Отговор
    Всичката ми техника е на Samsung и те са най-добрите

    Коментиран от #24

  • 5 Xiaomi mi mix ALPHA

    22 17 Отговор
    Абе къде ще мерите техно изостаналия хардуер на Galaxy S10 с върховната иновация на Xiaomi mi mix ALPHA с 108 мп камера и амолед матрица която го обгръща.
  • 6 Huawei са номер 1 И това е Факт

    23 20 Отговор
    Huawei са номер 1 И това е факта !!!!!!

    Коментиран от #10, #30

  • 7 Note

    35 0 Отговор
    Имам няколко техни неща, не са никак лоши, но започнаха да се оливат с цените.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Гост

    44 4 Отговор

    До коментар #7 от "Note":

    Ми не може един смартфон да струва над 2 бона , ми то и смартфон за 500 лв ще свърши същата работа

    Коментиран от #22

  • 9 Гост

    20 2 Отговор

    До коментар #7 от "Note":

    Ми не може един смартфон да струва над 2 бона , ми то и смартфон за 500 лв ще свърши същата работа

    Коментиран от #28

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Huawei са номер едно

    18 9 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Ха бе пич Hongmeng OS (Harmony) вече работи на 2 модела телевизори и над 800.000 смартфона работят експериментално с нея През 2020 Huawei ще пуснат цяла серия смартфони с нея и с тая скорост до края на 2020 Hongmeng ще има 3% пазарен дял в световен мащаб и ще е на 5 то място сред най използваните OS ! Па ти си говори с Nokiata

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    7 9 Отговор

    До коментар #11 от "Huawei са номер едно":

    Ква Нокия, не може ли да четеш, Нострадамусеу? Това щяло да стане, онова щяло да стане - ти по-добре внимавай да не ти се бъгне телефона като си щракаш плюсчета през TOR-а. Толкова си заблуден, че не е истина.

    Коментиран от #15

  • 13 Само китай

    16 8 Отговор
    Самсунг е най скапания телефон след апле. Китайските телефони стават все по съвършенни и все по. Правят им батерий по 6000,10000, 13000 м.а.ч. . От 2 до 5 дни сърфираш с едно зареждане а самдуга трябва да си носиш и пивер банка за да го дозареждаш на всеки 3 часа

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Гост

    5 12 Отговор

    До коментар #13 от "Само китай":

    Пожелавам ти първо да се научиш да пишеш, а после да заминеш за Китай и там да си останеш.

    Коментиран от #17

  • 15 Huawei са номер едно

    12 5 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Ех не искаш да разбереш истината и след като имаш Huawei смартфон защо е тая омраза и безмислена критика ? Huawei са номер 2 в направата на смартфони според теб защо стотици милиони хора са доволни от техните продукти ? Аз плюсчета не слагам за разлика от тебе ! Къв TOR ? Аз съм на Firefox nightly !

    Коментиран от #18

  • 16 Xiaomi mi mix ALPHA

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "Само китай":

    Xiaomi mi mix ALPHA струва 2800 долара а в нета има търгове дето се продават по 10.000 и 20.000 долара
  • 17 Китай са супер 👍

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Трол ! Към ти е проблема .... хапчетата може би.

    Коментиран от #19

  • 18 Гост

    7 5 Отговор

    До коментар #15 от "Huawei са номер едно":

    Аз харесвам всички марки, защото уважавам труда на хората. Не уважавам хора, които хейтят навсякъде. Пък за плюсчетата, ги разправяй на друг, че две минути след мнението ти, ще имаш вече 7 плюса и случайно аз ще имам 7 минуса. Това са смехотворни похватчета.

    Коментиран от #20

  • 19 Гост

    4 8 Отговор

    До коментар #17 от "Китай са супер 👍":

    Какво повтаряш като папагал, като тролът си ти? Проблемът ми е в теб - какво хейтиш в статия за Самсунг? Хапчета трябва да пиеш ти, че не знаеш къде се намираш. Щракай си като обезумял плюсчета, да те видят всички колко ти е акъла.
  • 20 Huawei

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Както вече казах АЗ не слагам повече от 1+ понеже съм с един браузър Firefox nightly Сигурно има още хора фенове на Huawei и те си слагат плюсчетата
    Ама ти вече си призна че ползваш TOR и ти слагаш плюсчета де да знам дали ти не ми слагаш плюсовете ? Па може и сам да си слагаш минусите да се правиш на жертва ? Тука май сам единствения нормален коментатор !

    Коментиран от #21

  • 21 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Huawei":

    Да бе, точно аз ще си губя времето да слагам плюсове и минуси на смешните ти коментари. А това, че си бил единствения нормален, направо счупи тъпомера.
  • 22 Не е така

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Не върши същата работа. С този за 500 лв. пишеш 2 коментара, защото не можеш да разбереш дали ти е приело първия коментар. Та, има разлика.
  • 23 Гост 1001

    6 1 Отговор
    Samsung = Срамсунг......... Nvidia = No Video....... Huawei = Хуя вей
  • 24 Bubbles

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Samsung ❤":

    Тия могат да правят само телевизори, останалото не става за нищо.
    А най доброто си остава Слънцето драги.
  • 25 Samsung Electronics са най

    3 3 Отговор
    Абе Samsung са световни доминатори в техно индустрията
  • 26 Random

    6 2 Отговор
    Кефя се че губят ама ме е яд че китайците забогатяват, а не японците които създават електрониката, китайците и корейците само копират
  • 27 ЕХА

    3 0 Отговор
    нямам нужда от нов смартфон,засега стария върши работа, освен ако не се появи нещо извънредно в тези телефони, а като гледам -нищо и половина...бил сгъваем, и на три да сгънат все тая.
  • 28 Аааa

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Може , може ... Когато има богаташки келешчета , които са готови да платят цената , може и над 3 бона да струва !
  • 29 bmw

    4 0 Отговор
    Най-скапания тел е на хуавей.Днес излиза и е 1800лв , а след месед вече и за 800 никой не иска да го купи.Имах п30 про , прехвален боклук.Дори снима гадно , а го изкарват ,че камерата му е супер.В рекламата ги бива , ама реално не стават.
  • 30 duuy

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Huawei са номер 1 И това е Факт":

    САМСУНГ СА НАМЕР1 ДРУГОТО СА ЗЛЕ ИЗМИСЛЕНИ КИТАЙСКИ ТЕЛЕФОНИ С ПОЛОВИНАТА НЕРАБОТЕЩИ ЕКСТРИ