18 Октомври, 2019 14:32 3 325 3

Китайски безпилотен боен хеликоптер

  • хеликоптер-
  • китай-
  • дрон
Китайски безпилотен боен хеликоптер - 1

Безпилотните летателни апарати овладяват все повече цивилни и военни специалности. Китайските инженери решиха да включат дронове в полицейските акции, за да проследяват трафика на наркотици в труднодостъпни райони.

Хеликоптерът AV500W е въоръжен с няколко лазерно управлявани ракети и картечница, която може да поразява леко бронирани цели. Разработчиците обявиха високата маневреност на иновацията, което ще позволи наблюдение и патрулиране на разширени терени.

Китайски безпилотен боен хеликоптер

AV500W може да се използва и за разузнавателни и издирвателни мисии, за които е създадена специална модификация (буквата W не е в маркировката). Такива хеликоптери са оборудвани с допълнителни камери, сензори за разпознаване и проследяване на обекти.

Бойният хеликоптер може да извършва автономен полет до 4 часа (разузнавателната модификация до 8 часа). Максималната височина на полета е 4 км, а полезният товар е до 160 кг.

Дължината е 7 метра. Скоростта на безпилотния хеликоптер е до 170 км / ч. Безпилотният боен хеликоптер е въоръжен с 4 ракети земя-въздух с радарна система за насочване и с управляеми лазерни бомби. Ракетите удрят цели в радиус от 5 км.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    1 13 Отговор
    Пълна безсмислица. За какво може да послужи такъв хеликоптер. Хем скъп, хем бавен. Истината са самолетите дронове.
  • 2 Коментар📝

    11 1 Отговор
    Безпилотният боен хеликоптер е въоръжен с 4 ракети земя-въздух с радарна система за насочване и с управляеми лазерни бомби. Ракетите удрят цели в радиус от 5 км.????? ТОВА ПВО ЛИ Е.ЩОТО ЗЕМЯ ВЪЗДУХ🤗
  • 3 mediator37

    1 2 Отговор
    А какви са тези управляеми лазерни бомби, различни от ракетите също толкова стана ясно. Колко са, какво тегло и пр. За калибъра на картечницата и боекомплекта също стана всичко кристално неясно. И кой взема решение за употреба на тези средства за избиване, също не е ясно. Защото това са армейски оръжия- т.е. за изтребление, не за обезвреждане и задържане. Ако полицията използва такива средства, жалко за този народ.