Last news in Fakti

19 Октомври, 2019 11:30 11 063 26

Китайците прдставиха бойна летяща чиния

  • китай-
  • хеликоптер-
  • летяща чиния
Китайците прдставиха бойна летяща чиния - 1

Няколко екзотични летателни апарата, представиха китайски разработчици на най-голямото изложение за хеликоптери China Helicopter Exposition. Най-интересният от тях обаче е под формата на летяща чиния, боен хеликоптер, който е наречен с гръмкото име "Голямата бяла акула".

С оглед на факта, че подобен дизайн вече е разработен от други страни преди няколко десетилетия и не е получил развитие, експертите са скептично настроени към перспективите на "Голямата бяла акула". Независимо от това, китайците, по непотвърдени данни, вече са започнали да създават и други летателни прототипи със същата форма.

"Голямата бяла акула" е разработена от Китайската държавна корпорация за авиационна индустрия (AVIC). Дизайнерите използват концепцията за хибридно витло (BWB), премахвайки границата между перката и тялото на летящия обект. Разработчиците позиционират хеликоптера като "високоскоростна конструкция, предназначена да участва във военните действия на цифровата ера".

Китайците прдставиха бойна летяща чиния

За да се докаже обаче, на първо място, хеликоптерът трябва да си съперничи с такива конкуренти като американския AH-64 Apache, CH-53 Sea Stallion и руския Ka-52, Mi-26. Техническите параметри на "акулите" все още не са известни, с изключение на това, че диаметърът на ротора е около 5 метра.

Според чертежите можем също да заключим, че двама души контролират самолета. Рендерите също така показват, че въоръжението може да се състои от 20-мм автоматично оръдие, и от ракети въздух-въздух. По неофициална информация "Голямата бяла акула" ще може да достигне скорост до 650 км / ч.

Трябва да се отбележи, че скептицизмът на специалистите по отношение на бъдещето на този проект се основава на неуспешен опит за прилагане на концепцията за летяща чиния с въртящ се двигател от американски дизайнери през 60-те години на миналия век. Резултатът от проекта Avrocar показа, че подобен форм-фактор на летящ обект е много труден за управление. Тогава проектът беше затворен поради липса на перспективи.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    20 8 Отговор
    Тая чиния от пластмаса ли е?

    Коментиран от #2, #4, #26

  • 2 Бесен Язовец

    29 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Не, от чогун като Ф35!!!!

    Коментиран от #20

  • 3 Порно

    8 6 Отговор
    По принцип конструкцията е нестабилна , но може да се контролира с подходящи електронни системи. Зависи дали чайниците ги имат.

    Коментиран от #13

  • 4 Кинбо

    24 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Не от китайски порцелан е... 😂😂😂
  • 5 Blackthorn

    2 6 Отговор
    На китайците всикаъа им работа е... мани-мани
  • 6 Ал та фанах Атаопънах

    14 2 Отговор
    Китайската бойна машина не е за подценяване. Съединените диабетски щати още военноморска доктрина следват. А китайците вече в космоса ще излитат с чинии правени от бобени консерви.

    Коментиран от #24

  • 7 Пришъкеца

    8 2 Отговор
    Е тая барака чаках!
  • 8 гост

    15 1 Отговор
    Времената се промениха и ако преди 50г. идеята е била да се направи стабилен самолет, то днес се прави точно обратното, като стабилността се поддържа изкуствено чрез електрониката, като по този начин се повишава маневренността на самолетите. Така че с подходяща електроника е възможно да се подкара и да се ползва с успех спрямо 60те години.
  • 9 ххх

    2 2 Отговор
    закво просто не писне от истинските
  • 10 Не глеам таувизия

    2 5 Отговор
    Щом са го вкарали в производство жълтите явно има смисъл, за дрон ще е перф.:)

    Коментиран от #23

  • 11 букова глава

    5 2 Отговор
    Детска играчка,произведена за Джъмбо!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Порно":

    Ти пък кога я кара та знаеш
  • 14 gad

    0 1 Отговор
    Доган диша тежко.
  • 15 Шони ПлейСтейшън

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "високоскоростна конструкция, предназначена да участва във военните действия на цифровата ера", демек: за Плей Стейшън. Това след като завие, не може толкова бързо да запази новата посока. Има едни кръгли лодчици в увеселителните паркове с мотор в средата, за нагледно сравнение.
  • 16 mediator37

    5 3 Отговор
    Идеята за летящата бойна чиния китайците го крадат от българската жена, която ползва боен тиган.
  • 17 Сахата

    2 1 Отговор
    Ммм не е китайска няма го надписа Versace
  • 18 Iordan Ivanov eng geologist

    2 4 Отговор
    Производството на Анти земни и анти климатични оръжия се увеличава с десетки милиарди дневно. Като такива тежко терористични оръжия повреждащи трайно и нелечимо Земята ни са определени всички холограми,
    всички телефони след 1995 година вкл мобилни..
    Радари,сонари,лични документи с вградени нагло престъпни оръжия вкл холограмни .
    Всички черни цигарени пакети вкл с холограмни скенери нарочно лепени..
    Всички телевизори.
    Особено жестоки вреди вече увредили трайно климатичната охрана се нанасят от автомобили с бели режещи скенери /led xenon halogen laser/инсталирани вместо доказано безвредни жълти фарове/ облъчващи денем и нощем ..
    ТЕжки увреждания нанасят всички фото волтаични батерии и станции.Активирани са милиарди аномални участъци вкл Black death anomalous zones.
  • 19 Китай правят проблеми на Луната

    1 4 Отговор
    Заради нагло вредни бели скенери инсталирани в тн "летящи чинии "Полетите към дъното на тропосферния океан са почти преустановени..Облъчените екипажи се лекуват в наши военно полеви бази в близкия космос/подават от Луната дебнещи Китай заради нагло вредна техника пробила охраната на Луната..

    Скенерите Имат проникваща бяла радиация/вижте подобни подадени на домашните хора последните години как увреждат тежко Земята чрез движещи се автомобили
  • 20 Този

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Много знаеш за Ф35, пък чУгун как се пише, не знаеш.. Брей, интересен народ .

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 БАРС

    2 1 Отговор
    А бе колкомуе да направиш от пласмаса една чиния и да я изкараш навън да направиш снимка и етоти сензация а пласмаса в китай слопати да я ринеш .да пишеш едно а другое когато излети и я покажат те това е вече сензация до сега никой не е излетял от земята
  • 23 асдадса

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Не глеам таувизия":

    Ммм грешно разсъждаваш.Точно Китай са мястото за фалшивите неща.Този хеликоптер е може би част от пропагандата и надали някога се е издигал над земята с повече от един метър.Ако е толкова споучлив щяха да го покажат и на парада как лети,а не да го разнасят на ремаркето.
  • 24 асдадса

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Ти за САЩ не се притеснявай.Америка вероятно вече разполага с летящи чинии които летят чрез създаване на собствена гравитация.САЩ в момента просто държи преднината на ръба пред разни мижави военни държавички като Русия.Америка ако покаже,че е 100г. напред нали хиените ще почнат пак да крадат технологии.Виж видеата за Боб Лазар и Зона 51.
  • 25 А в бегето

    0 0 Отговор
    В предизборните измами казва един кмет че щел ако спичелил да запълнел дупките по пътя😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂муахахахахахахахахех
  • 26 Митака

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    На жената летящите чинии не са пластмасови. Знам от опит! Много боли.