Last news in Fakti

20 Октомври, 2019 19:50 2 228 1

Тайван залага на смарт технологии в здравеопазването

  • тайван-
  • смарт технологии-
  • смарт устройства-
  • биомедицина-
  • здравеопазване-
  • болници-
  • центрове за грижи-
  • диференциация

„Диференциацията и бързото приспособяване в процеса на навлизане са двата основни проблема пред стартиращите компании в сферата на биомедицината в Република Китай“, това заяви изпълнителният директор на iMedtac Кен Ю, подчертавайки, че все повече болници и центрове за грижи се стремят да предлагат различни медицински услуги посредством най-новите технологии.

„Информационните и комуникационни технологии и медицинските ресурси на Тайван могат да бъдат интегрирани с цел подобряване управлението на различните отдели и процеса на лечението“, каза още той.

Към момента Китай все още превъзхожда Тайван в някои отношения, но Тайван има своите предимства що се касае до сектора на smart здравеопазването. Нещо-повече, Република Китай е достигнала завидно високо ниво, когато става въпрос за управление на болници и болнични заведения, точността на данните и внедряването на нови технологии и приложения, които ще спомогнат за превръщането на страната в лидер в тази област.

В Тайван и Япония изграждането на центрове за дългосрочни грижи не е в състояние да се справи със застаряването на населението, което налага продължаващото развитие на услугите по домовете. В тази връзка се работи по интегриране на облачни системи и кол центрове, чрез които медицински персонал ще е в състояние ефективно и навременно да обслужва нуждаещите се. За целта последните ще ще разполагат със смарт устройство, посредством чийто софтуер ще могат да мигновено да осъществяват връзка със специалисти, намиращи се в най-голяма близост.

Тайван от години е превърнал здравеопазването в основен приоритет и не пести усилия в стремежа си да осигури на своите граждани благоденствие и отлични медицински грижи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил

    0 0 Отговор
    Същото като у нас даже и ковчега ще стане безплатен в скоро време