Last news in Fakti

30 Октомври, 2019 19:35 8 443 11

Отключиха смартфон с отпечатък от чаша

  • tencent x-lab-
  • пръстов отпечатък

Китайската компания Tencent X-Lab проведе експеримент, с който да установи дали е възможно да бъде отключен смартфон с помощта на снет от стъклена чаша пръстов отпечатък. Оказва се, че шпионските филми не лъжат и това наистина е възможно, при това в рамките на само 20 минути.

За да се разблокира смартфон е необходимо чашата да се фотографира и снимката да се качи в приложение, което генерира виртуален отпечатък. Така се отпечатва физическо копие, а то се прилага върху дактилоскопския сензор.

От Tencent X-Lab не разкриват процеса в детайли, за да не насърчават противозаконно проникване в чужди устройства, но споделят, че са похарчили за устройството за създаване на физически отпечатъци едва 1 000 юана (€127). С негова помощ са били отключени трите дактилоскопски датчика на Galaxy Note10 - ултразвуков, обемен и оптичен, както и редица други сензори за пръстови отпечатъци, сред които и брави.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Содомчанин

    42 4 Отговор
    Нищо ново под слънцето колкото едно устройство е по модерно толкова по лесно се манипулира.
  • 2 Samsung Срамсунг

    29 7 Отговор
    Срамота за Срамсунг
  • 3 Xiaomi mi mix ALPHA

    25 15 Отговор
    Xiaomi mi mix ALPHA е върхът на еволюцията на смартфоните !
  • 4 AMD threadripper

    23 2 Отговор
    Най голямата грешка на Samsung беше че махнаха скенера за ириса , имаше го в S8 , S9
  • 5 БГ гениалност

    45 2 Отговор
    Жените в България чакат мъжете им да се напият и като заспят им слагат пръста на телефона. Така успешно пробиват защитата много по евтино от китайците.

    Коментиран от #9

  • 6 AdiBas

    10 9 Отговор
    Дано Huawei да започнат продажби на mate 30 pro, да има за какво човек да си даде парите. Не ми трябват приложенията на Гугъл, или смешните айфони. Колкото до Самсунг, в момента това е единственият бранд, който заслужава закупуването си. Съвсем нормално е да има статии и материали като този, трябва да се плюе по победителите...
  • 7 Този

    9 0 Отговор
    Не беше ли по-лесно със стъкло от Али-то.
  • 8 a70

    3 4 Отговор
    все едно някой ще тръгва да ти зима отпечатъка от чаша... филми
  • 9 Мъжа

    18 2 Отговор

    До коментар #5 от "БГ гениалност":

    Е защо толкова сложно? Аз на жена ми съм и записал пръстовия отпечатък в телефона ми за да може да го отключва ако и потрябва. То ако хората в едно семейство си нямат доверие е отишла работата. На тази земя си толкова за кратко че е по добре да не живееш като партизанин за такива елементарни неща.

    Коментиран от #10

  • 10 Балъците

    16 1 Отговор

    До коментар #9 от "Мъжа":

    Ти хубаво си и дал пръстов отпечатък на жена ти, а тя дала ли ти е пълен достъп до нейния телефон? 🤪
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.