31 Октомври, 2019 17:13 2 821 21

Япония ще модернизира старите си F15-ки

  • mitsubishi-boeing-
  • mcdonnell douglas-
  • f-15-
  • f-15j eagle

Япония и САЩ подписаха договор за модернизацията на 98 изтребителя от четвърто поколение Mitsubishi-Boeing F-15J Eagle на стойност $4.5 млрд. (€4 млрд.), съобщава Jane's Defence Weekly. Тези лицензни копия на американските McDonnell Douglas F-15 са на въоръжение от 1981 г. и вече са видимо остарели.

Модернизацията ще бъде проведена по стандарта Japanese Super Interceptor и ще повиши конкурентоспособността на F-15J до такава степен, че превъзхождат в някои отношения руските Су-30 и Су-35.

Изтребителите ще бъдат снабдени с нови радиолокационни системи с активна фазирана антенна решетка. До този момент нито един постсъветски самолет, произвеждан серийно, няма такава.

Японските F-15J ще получат също нови кабини и системи за радиоелектронна борба. Модернизацията ще бъде извършена съвместно от Япония и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    30 13 Отговор
    САЩ не им и позволяват да правят свои, а 1000 пъти по-хубави изтребители могат да направят от тия таратайки. Добре че поне са им разрешили да правят свои коли, че ако не бяха японските коли, американците пеш щяха да ходят.

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Дддддд

    21 7 Отговор
    Тьпи японци бе ейййй-трябваше Тиквоча да питат-та да си купят нови амерски самолети-на картинка
  • 3 Хаха

    14 9 Отговор
    Не е вярно, че рашките нямат самолет с активна фазираща решетка. Потърсете преди да пишете!
  • 4 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Не е вярно това. Япония в момента правят свой стелт изтребител за въздушно превъзходство със съпорт от Локхийд Мартин ко продукция. Стига си писал глупости ами хвани да четеш . Аман от писачи
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Rado

    13 10 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    А на Раша кой им забрани да правят Playstation, компютри, телевизори???

    Коментиран от #7, #11

  • 7 Добри

    13 7 Отговор

    До коментар #6 от "Rado":

    Радке,от 10 години си търся американски телевизор, сериозно,кажи къде видя такъв,ако трябва и от САЩ ще си го поръчам с доставка,до колкото знам до преди 10на години са имали само един завод за тивита,но е фалирал,поради липса на Ноу хау

    Коментиран от #13

  • 8 Лелееее

    10 4 Отговор
    Ба си и японците,шъ модернизират тия таратайки,ф 15ки,100 години са след нас нии направо си купихме ф 16ки.
    А дали,че ги видим някога е друг въпрос?😂😂😂
  • 9 Ххх

    5 2 Отговор
    Според него на големи разстояния предимството е на страната на F-15 благодарение на неговия радар Raytheon APG-63, който превъзхожда възможностите на "Н035 Ирбис" на Су-35. Но руският изтребител има допълнителна система за проследяване в ИК диапазона и в радиус до 80 км Су-35 може да намери дори стелт самолети. При F-15 аналогична система ще се появи в близко бъдеще.
    Американецът обаче няма никакъв шанс в сферата на радиоелектронното заглушаване, смята авторът на статията. Дори и мощната му РЛС да открие руския самолет и да изстреля ракети по него, съвършените системи за защита на Су-35 ще ги отбият от взетия курс, пише той.
    "На теория "Сухой" може да бъде свален, но за това ще са нужни много повече ракети, отколкото са предвидили създателите на Eagle", констатира Леоне. Според него Су-35 разполага с богат арсенал от ракети "въздух-въздух", които задължително би употребил.
    От ВВС на САЩ осъзнават този проблем, затова са разработили програма за модернизиране на електронните системи на F-15 на стойност $7,6 милиарда.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ххх

    6 8 Отговор

    До коментар #6 от "Rado":

    Ти пък от къде знаеш какво правят в Русия ? След като правят Мерцедеси, защо да не правят битова техника, която е много по - елементарна.
    Πpoизвoдcтвoтo нa aвтoмoбили c мapĸaтa Меrсеdеѕ-Веnz oфициaлнo cтapтиpa в Pycия. Πъpвият мoдeл, ĸoйтo cлeзe oт пoтoчнaтa линия, бeшe ceдaнът нa Е-Сlаѕѕ. B близĸo бъдeщe щe зaпoчнe пpoизвoдcтвoтo нa ĸpocoyвъpи и джипoвe: GLС, GLЕ и GLЅ, cъoбщaвa Аutоnеwѕ.ru.
    Зaвoдът c плoщ oт 85 xeĸтapa e пocтpoeн в индycтpиaлния пapĸ "Ecипoвo", нa 40 ĸм ceвepoзaпaднo oт Mocĸвa. Зa дa opгaнизиpa пpoизвoдcтвoтo в Pycия, ĸoнцepнът щe влoжи пoвeчe oт 15 милиapдa pyбли (oĸoлo 230 млн. дoлapa - бeл. peд.) ĸaтo чacт oт пoдпиcвaнeтo нa cпeциaлeн инвecтициoнeн дoгoвop (ЅРІС). Изгpaждaнeтo нa caмoтo пpeдпpиятиe oтнe пo-мaлĸo oт двe гoдини. Πpoизвoдcтвeният ĸaпaцитeт e 20-25 xил. aвтoмoбилa гoдишнo, ĸaтo тyĸ щe paбoтят oĸoлo 1000 дyши, ĸoгaтo пpeдпpиятиeтo дocтигнe пpoeĸтния cи ĸaпaцитeт.

    Коментиран от #14, #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Rado

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Добри":

    Първите телевизори са измислени по едно и също време в САЩ и Шотландия. Първата излъчена телевизионна програма е в САЩ. Но русофила не оценява интелектуалния труд, а само ръчния. Не произвеждат телевизори, но в момента 99% от телевизорите и въобще техниката се разработват на компютри с Intel и AMD (наистина безаналогови за сега любимата думичка на русофила).

    Коментиран от #18

  • 14 hond

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ххх":

    https://www.facebook.com/georgi.d.nikov/videos/2881887691841330/

    Коментиран от #16

  • 15 Rado

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ххх":

    Нещо си изпуснал нишката. Това е взаимна полза за две страни, една се възползва от изгодното за тях, че рублата е ефтина, а другите се радват, че ще се открият работни места от европейска фирма, която ще плаща и данъци там. Аз нямам в предвид ръчен труд за чуждестранна фирма с изобретен продукт в друга държава (Мерцедеса си остава немски, а не е руски); Първото портотивно РАДИО използващи изцяло ТРАНЗИСТОРИ е ИЗОБРЕТЕНО и произведено от Sony в Япония. Първия компактен ТЕЛЕВИЗОР с ТРАНЗИСТОРИ(без лампи) е ИЗОБРЕТЕН и ПРОИЗВЕЖДАН в Япония. При това не няколко бройки, а в завози с поточни линии заляли ЗАПАДА, но тук се възхвалявало СЕСЕРЕ и се поддържала пропагандата, че ламповите радиоточки са върха на технологията. И сега, ако Sony се произвежда в Китай или другаде, то е заради евтината работна ръка, както и всички световни марки. Но русофила си е горд, че Мерцедес се произвежда в Русия и едва ли не GLS е изобретен от руснаци. Не те просто получават заплащане за ръчен труд, а иначе плюете ЕС, САЩ, но сте горди за завода.
  • 16 Rado

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "hond":

    Браво. Дано им стане ясно на гордите русофили за какво иде реч, и чe всичко е багодарение на немците.
  • 17 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    3 0 Отговор
    Да, бе да . Изобщо знаеш ли как се търси в инфрачервения диапазон- какво се открива там. Най общо казано топлина. Но Раптър не оставя такава следа - следата му е под 2 км. и я прави неткриваема . За това има такива клапи на суплата - да заличават термичната диря ,разпръскват я и тя става неоткриваема.
    Колкото до радара Ирбис - той не е AESA ,а е PESA -Passive Electronically Scanned Array
  • 18 измислили били

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Rado":

    От кога Филипс стана американски или шотлански....Още през втората световна война в Германия са гледали на телевизор парад на немските войски в Париж .В основата на създаване на телевизора стоят Холандия Германия и Франция .Американците дори и телефона не са измислили както ни пробутват Бел ...а го е разработил Маркони ..създател и на радиото в днешен вид
  • 19 Като домакин

    0 0 Отговор
    Глупави са тези японци. Можеха осем самолета да ни продадат за два милиарда, и така ремонтът на другите 90 да им излезе на половин цена.
  • 20 гост

    0 0 Отговор
    Наскоро прочетох, че цената на ЛМ 35Б е паднала на 98млн. долара. за брой.
  • 21 Румен Топракчиев

    1 0 Отговор
    Браво на японците, след като модернизират техните Ф-15, докато ги произведат ще стане време да модернизират и нашите Ф-16