Last news in Fakti

7 Ноември, 2019 11:01 3 349 6

Вижте как реактивната кола ускорява до 790 км/ч

  • bloodhound-
  • lsr
Вижте как реактивната кола ускорява до 790 км/ч - 1

Свръхзвуковият автомобил Bloodhound LSR направи поредните си изпитания в пустинята, като достигна доста висока скорост, но тя все още е далеч от световния рекорд, който колата иска да подобри.

Този път пилотите успяха да ускорят Bloodhound LSR до 790 км/ч. Тяхната цел обаче е да подобрят настоящия рекорд за скорост, който е 1227.9 км/ч, установен през 1997 година. Това е шестият опит на Bloodhound LSR.

Според създателите на тази кола, скоростта, която може да постигне, е над 1 600 км/ч. Болидът тежи 6.4 тона и е с дължина 13.5 метра. Разполага с два реактивни двигателя, като първоначално работи само моторът Rolls-Royce EJ200.

Той е заимстван от изтребителя Eurofighter Typhoon, а на скорост от над 1 000 км/ч се задейства и втория агрегат, който е ракетен. Системната мощност на реактивния силов тракт е 135 000 конски сили.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dsсса

    8 1 Отговор
    На 23.10. 1970 Гари Гейбълич постигна 1014,5 км/час с двигател 58000 к.с.. Този Bloodhound LSR, очевидно е крайно неефективен. При положение, че днес имаме други материали, компютърно проектиране и моделиране и още редица чудесии, за които преди половин век не са можели да мечтаят.
  • 2 ДВГ е велик

    3 1 Отговор
    Да живей! Това е бъдещето според Антиелектрика, както и е идеалния бърз автомобил. Безаналогов разбира се!

    Коментиран от #3

  • 3 роки

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДВГ е велик":

    Това е ракетен ДВГ. Като завърти с 60000 об/мин и не се разбира, кое бутало в кой цилиндър влиза. Пък и разхода е нисък! Тръгваш от София, вдигаш 1300 км/час, спираш двигателя и стигаш по инерция до Варна.

    Коментиран от #4

  • 4 Само ДВГ! Само ДВГ!

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "роки":

    Така е. На това му се казва икономия и бързина. Не като токсичните и взривоопасни батерии, които трябва да зареждат поне пет пъти до Варна за по няколко часа на всяко зареждане. Освен това тази кола въпреки огромната си мощност, няма да ти изпържи топките с радиация, както правят електромобилите.

    Неслучайно анти електрика постоянно дава тези автомобили за пример, когато става въпрос за висока скорост на ДВГ. Няма как този автомобил да бъде направен с електрически двигател. Безаналогов, просто е безаналогов. Това е бъдещето! Само ДВГ, само ДВГ, долу електричките!

    Коментиран от #5

  • 5 Да ама

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Само ДВГ! Само ДВГ!":

    Реактивният двигател не е ДВГ .
  • 6 незнайко

    0 0 Отговор
    ЗАЩО ОТПРЕД НЯМАТ ВЕРТИКАЛЕН СТАБИЛИЗАТОР ? Това никой не го прави а е ГРЕШКА !!! Предния стабилизатор ще води колата при голяма скорост !!!