Last news in Fakti

8 Ноември, 2019 13:55 22 460 10

Задължителни процедури по колата преди зимата

  • съвети-
  • зима-
  • автомобил
Задължителни процедури по колата преди зимата - 1

Навън е все още топло, но съвсем скоро температурите ще паднат и мнозина от водачите на автомобили ще се сблъскат с типичните зимни трудности. Какво обаче трябва да направим, за да ги сведем до минимум? Повечето от вас са наясно, но все пак решихме да ви примомним няколко важни съвета.

Задължителни процедури по колата преди зимата

На първо място трябва да сте сигурни, че гумите ви са подходящи за зимните условия, в които ще управлявате колата. Акумулаторната батерия също трябва да се провери дали е в изправност. Другото, което трябва да направите е да смените лятната течност за чистачки със зимна.

Задължителни процедури по колата преди зимата

Проверете качеството и нивото на антифриза, сменете стелките в купето с гумени с висок борд и намажете гумените уплътнения на вратите със силиконова смазка. Проверете изправността на отоплителната система в салона на вашия автомобил. Последното, което е препоръчително да направите е да се уверите, че чистачките са в изправност и има достатъчно гориво в резервоара (специалистите съветват зимата нивото винаги да е над средата).


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Караиванов

    66 3 Отговор
    Стари, но златни съвети. Хубаво е, че подсещате, а има и доста млади и неопитни шофьори, на които няма кой да им каже тези неща.
  • 2 КОЮ

    22 19 Отговор
    Първо си купете автомобил , тея бараки пред входа или на двора са за рециклиране ( за рязане) .Автомобила е препоръчително да е бензинов и да върви на газ :) все пак сме Габровци :) и накрая но не по малко важно - купете си въже , че на Сектанта му го скъсаха миналата година на Пампорово докато дърпаще МЛ и Туареци.
  • 3 Биоробот

    54 0 Отговор
    Подготовка за зимата: 1. Изкарайте джипа 4х4 от гаража. 2.Вкарайте на негово място лекия автомобил. 3. Затворете вратата на гаража.....През зимата у нас пътищата са в такова състояние, че и с джип 4х4 не е сигурно дали ще стигнеш за където си тръгнал, но все пак имаш по-голям шанс.
  • 4 хюндай

    38 4 Отговор
    С нея сме заедно от 3 години. Аз съм на 26, тя на 23. Днес за първи път паднах на колене пред нея, с очакващ поглед. Тя разбира се не ме разочарова, нямаше никаква ръжда или течове.

    Коментиран от #9

  • 5 Доктора

    14 1 Отговор
    Ма спрете се бе хора, не гледате ли прогнозата за времето, в момента тук е 18градуса!
  • 6 Доктора

    3 2 Отговор
    Това си е чиста проба идиотизъм!
  • 7 Алфа Ромео

    3 5 Отговор
    Я съм готов, иам убаи летни гуми пръскалките за стъклото ми не работят от две години и имам стелки от мокет.
  • 8 Браво

    1 0 Отговор
    Славчев и Касабов, кефите ме яко. Радвам се като прочета истини които са доказани с времето. Малко хора ги спазват вече.
  • 9 mediator37

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "хюндай":

    За някоя мадама ли говориш? Аз и да има течове мадамата, дори ръждиви, като съм на зор, пъхам възглавницата в наилон и така й я подлагам, а на скоростния лост слагам латексов шушляк.
    Щом й падаш на колене, добра возия има явно.
  • 10 onq s konq

    3 0 Отговор
    Еййй, вън е още топло, но сменихте ли си зимните гуми. Ако не бегом да си купите нови със снежинка и ги качвайте веднага!