Last news in Fakti

12 Ноември, 2019 13:08 2 793 3

Нов скенер оценява щети по колата за минути

  • tüv-
  • щета-
  • каросерия-
  • изкуствен интелект-
  • скенер-
  • прибор-
  • уред

Германската компания Adomea, която отскоро принадлежи на немската служба за технически надзор TÜV, разработи нов уред и изкуствен интелект, който ще облекчи значително работата на експертите по оценка на щети. MIKo (Mobiles Identifikationssystem für Kraftfahrzeugoberflächenfehler - Мобилна идентификационна система за автомобилни повърхности) сканира цялата каросерия на колата за минути и открива всяка люспа обелена бая, драскотина, вдлъбнатина или незабележима следа от градушка.

Нов скенер оценява щети по колата за минути

Новата технология ще позволи не само по-точна оценка на щетите, а и ще ускори значително процеса по връщане на автомобили, взети под наем. В момента всички повреди по превозните средства се идентифицират от експерти или с помощта на примитивна апаратура.

Нов скенер оценява щети по колата за минути

Ръководителят на отдела за автомобилни услуги и експертиза в TÜV Rheinland Андреас Блекер уточнява, че опитът на специалистите ще бъде нужен и занапред за определяне на фактическия размер на щетите въпреки забележителните способности на MIKo. Те ще обучават системата, за да подобрят точността ѝ и да им остава повече време за проверка на салона и работоспособността на всички останали механизми.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горубсо

    9 2 Отговор
    Този скенер дупничани го хакнаха отдавна

    Коментиран от #3

  • 2 РЗС

    5 0 Отговор
    доста ограничено приложение има това, трябва система за оценяване на кола след удър, това и на аматьор бояджия не му трябва, за да прецени, че капака със 68 вдлъбнатини от градушка е за смяна. Да не говорим, че цената му ще е много висока.
  • 3 КОр за автофжамбазите

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Горубсо":

    Дано фалират всички къде внасяте боклука на Европа и заради вас стават катастрофите с жертви.