Last news in Fakti

12 Ноември, 2019 15:10 27 836 26

Бърз метод за размразяване на лятна течност за чистачки

  • течност за чистачки-
  • съвети-
  • размразяване
Бърз метод за размразяване на лятна течност за чистачки - 1

На много от водачите на моторни превозни средства се е случвало да забравят да сменят лятната течност за чистачки със зимна и тя да замръзне в казанчето. Има различни методи за размразяване, но всички те изискват много време. Сега ще ви подсетим за най-елементарният и най-бърз такъв.

Според специалистите най-бързата опция е със сешоар. Тя е доста проста и бърза за изпълнение. Намирането на сешоар не е трудно, особено ако водачът е женен човек. Намирането на електрически контакт също не е голям проблем - стига да имате удължител.

Още по-добре е, когато колата има инвертор, който преобразува 12V в 220V (много полезна опция, но за жалост интегрирана в малко модели автомобили). Има и друг начин - да си купите малък сешоар, захранван от запалката в колата.

Във всички случаи процесът на размразяване на резервоара, тръбите и дюзите със сешоар ще отнеме не повече от 15 минути. След това ще е необходимо да се източи цялата лятна течност, да се напълни със зимна такава, която да се прокара през цялата система.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошко

    84 7 Отговор
    Пълни глупости. Инверторите са 150-200W. Сешоара към киловат и повече.

    Коментиран от #6, #7

  • 2 стратис

    47 1 Отговор
    Пълни глупости,най-бързо става със 100-150 мл. медицински спирт,лично тествано, по малко от 10 нин. и е готова.
  • 3 TTT

    56 5 Отговор
    По бърза глупост може да измисли само някоя блондинка
  • 4 Бързо и лесно

    38 2 Отговор
    Става със спирт 96 градуса. Веднъж едни ченгета ме спряха и си поискаха рушвет 3 кила спирт(спряха ме на излизане от печатницата). Върнах се и им налях 3 кг етил ацетат(много силен разтворител с подобна на спирта миризма). На следващия ден ги видях как бяха разкостили половината предница на Опела, защото маркучите и тръбичките не са издържали "агресивния" спирт. Голям смях падна докато ми се заканваха, че ще си върнат услугата.

    Коментиран от #26

  • 5 Гошко

    22 4 Отговор
    А може и с ракия.

    Коментиран от #8

  • 6 Гост

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "Тошко":

    Само за протокола, след справка в търсачките ... има и 5 киловатови ...

    Коментиран от #9, #11

  • 7 Ай стига бе

    3 31 Отговор

    До коментар #1 от "Тошко":

    Прочети и се ограмоти малко за киловатите. Един киловат ми е климатика в къщи с който отоплявам стая 30 квадратни метра.

    Коментиран от #10

  • 8 WarLord

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гошко":

    Сакън, не разсипвай мат'риела..... Що да 'оди зян?
  • 9 Ххх

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Абе като си пишеш глупостите, не се ли усещаш малко ? По други теми да кажем, че съм чел относително интелигентни коментари от тебе. А сега за сешоар от 5 киловата ли говориш ? И за какво ще се ползва такъв сешоар, според тебе ? А имаш ли представа какъв контакт ти трябва, за да го включиш ? Стандартните контакти издържат мощност около 3 киловата. А ти къде ще включиш сешоар от 5 ? Аз си мия и суша косата всеки ден. Сешоарът ми е 1100 вата. Имам и по мощен, мисля че беше 1500 вата. Да има други по - силни, да кажем около 2000 вата. Ама 5 киловата ? Има такива калорифери, но щепселите са им от по - големите, и изводите бяха като пластини.

    Коментиран от #12

  • 10 Добре де стига

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "Ай стига бе":

    Прав е човекът, има 5kW, но амперажът им е нисък. Не могат да подкарат къртач с бетонова бургия:)

    Коментиран от #13

  • 11 стига бе

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Тия 5 киловата алтернатор на кола не може да ги изхрани.
  • 12 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ххх":

    Само констатирах, че има инвертори и 5кВ, да 24 волтови, но има ... все пак и камионите си имат казанчета ...
  • 13 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Добре де стига":

    Не се заяждам, но това е описанието на един модел: "Внимание!
    Този инвертор е с пълна синусоида, и е предназначен за ползване на консуматори със стартов (пиков) ток хладилници с компресори, климатици, помпи за вода, флексове и бормашини, перални машини, съдомиялни машини и други роторни консуматори."
  • 14 Plameni

    18 3 Отговор
    Друг метод е да си купите Мерцедес ,дори старите W124 имат подгрев на дюзите за впръскване и подгряване на течността в казанчето със серпентина от водата на двигателя
  • 15 гост

    9 2 Отговор
    затова само зимна течност, никога не съм слагал лятна в някоя от колите си и не виждам причина да го правя. Ще кажете заради мухите лятото и че лятната течност се справя по-добре с тях, е хубаво ама откакто има 5-минутките не виждам причина да не отдели човек 2 лв. на седмица да си измие колята отвън, или ако пътува - на бензиностанция.
  • 16 шофьор

    3 1 Отговор
    Греяна Ракия
  • 17 333

    4 3 Отговор
    2000W сешоар в инвертор? Еха!
  • 18 q2z

    1 0 Отговор
    Концентрат,къртач работи, алтернатора е слаб.
  • 19 Митко

    5 1 Отговор
    5 литра препарат за стъкло син , обикновенна туба , има ги .Отливате 2.5 литра, добавя се 1 литър спирт от аптеката и 1 литър
    вода. В това сaотношение при минус 15 ,не замръзва. Тествано е в домашен фризер за 24 часа.Цена на препарата 7 лева за 5л, спирт 3 лв за литър. За около 12-13 лева имате 2 по 5 литра течност за зимата. Лятото от една туба препарат излизат 10 л течност за 7 кинта/ 5 литра препарата плюс 5 литра чешмянка/

    Коментиран от #23

  • 20 Микис Теодоракис

    5 1 Отговор
    Още по-бързо ще стане да отидете на Халкидики
  • 21 Моята рецвпта

    5 1 Отговор
    1литър спирт за горене, 1литър течен сапун (имаги в туби от 3 литра за по 3,5 лева в левчето) и 3 литра вода . Издържа при минус 15 и уникално мие стъклата. Само това послзвам и неискам и да чуя за готовите смеси
  • 22 Бай Иван

    4 1 Отговор
    Караш до най близкия мол,след като преседи на най ниското ниво 2 -3 часа се размразява,след което изпръскваш половината и я допълваш с зимна концентрат ;-)
    Алелуя
  • 23 Пестелив

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Митко":

    Митко в коя аптека продават спирт (етанол) за 3 лева литър?
  • 24 Именно

    2 1 Отговор
    Или както пишеше в един друг 'безценен' съвет от 'Факти' (за замръзнали спирачки) - изчакайте да се размразят (... на пролет)
  • 25 Варненец

    2 0 Отговор
    Отивам в мола пия едно кафе за два часа. Слизам в подземния паркинг и всичко се е размразило. Един концентрат в казанчето и потеглям.
  • 26 Полицаите със спирта

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бързо и лесно":

    Те ще си я върнат да знаеш :D