15 Ноември, 2019 11:55 1 659

A1 е първият български телеком със сертификат Cisco Gold Partner

  • а1-
  • cisco-
  • сертификат-
  • ict

Сертификатът за Gold Partner е атестат за висока степен на компетенции в сферата на хибридните услуги на Cisco

A1 е първият български телеком със сертификат Cisco Gold Partner - 1

А1 става първият български телеком, който получава Gold Partner сертификат на Cisco за предоставяне на цялостни технологични решения за бизнеса в Югоизточна Европа. Придобиването на сертификата е поредна стъпка от стратегията на А1 да допринесе за дигитализацията на бизнеса у нас, като предложи цялостни технологични решения – от първоначален анализ, през внедряване и конфигуриране, до последващата поддръжка.

Сертификатът за Gold Partner е атестат за висока степен на компетенции в сферата на хибридните услуги на Cisco, както и за способността на техническите специалисти на А1 да предоставят на своите бизнес клиенти богат набор от ICT решения, базирани на високотехнологичните продукти и услуги на компанията Cisco Systems.

С придобиването на сертификата А1 има възможност да комбинира в предложенията към своите клиенти мрежови услуги с IT базирани решения и да затвори кръга от услуги, необходими за пълноценното функциониране на всеки съвременен бизнес. За клиентите на компанията това означава повече възможности, спестено време, гъвкавост и значителни икономии.

Към портфолиото от ICT решения се добавят услуги като Cisco Umbrella, Cisco WebEx Meetings, A1 Smart Net, чрез които бизнес клиентите на А1 могат да оптимизират ежедневните си бизнес дейности и комуникация и да повишат степента на сигурност на данните, с които боравят.

За своите корпоративни клиенти А1 е доставчик на високотехнологични и иновативни решения, с богато портфолио от ICT услуги: софтуерни решения, IT Security, IaaS, PaaS, SaaS Cloud и IoT продукти. Фокус на бизнес услугите, които А1 развива, са цялостните ICT решения, които включват както комуникационни и мрежови услуги, така и дейности по IT консултиране и системна интеграция.

А1 e предпочитан ICT партньор на най-големите компании в България от всички сектори на икономиката. Телекомът реализира комплексни ICT проекти, както на етап дизайн на техническото решение, така и на ниво изпълнение, проактивно наблюдение и поддръжка.

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, собствена платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2018 г. A1 България отчита приходи от 446,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 138 милиона евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия (А1), България (A1), Беларус (А1), Хърватия (A1), Словения (A1), Сърбия (Vip mobile) и Северна Македония (А1). Приходите на A1 Group за 2018 година са 4,47 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.



Свързани новини