20 Ноември, 2019 12:20 3 935 15

Телематика за всички УАЗ-ки

  • уаз-
  • uaz connect
Телематика за всички УАЗ-ки - 1

Анонсираната през септември система UAZ Connect, вече е налична в серийните автомобили на марката. Електронният комплекс с онлайн сервиз и телематика е разработен съвместно с компанията C-Cars.

Системата ще е особено полезна за корпоративни клиенти, разполагащи с по-голям автопарк. Първата доставка на УАЗ-ки с тази система е за руска компания, разполагаща с 617 автомобила, част от които нови Patriot-и и част от по-старите Пикап и Профи, както и култовата "Буханка".

Телематика за всички УАЗ-ки

Системата UAZ Connect предлага отдалечен мониторинг на редица параметри на автомобила (ниво на горивото в резервоара, компютърни грешки и т.н.). Разполага и с контрол на някои функции от смартфон (например стартиране на двигателя).

Може да проследи местоположението и стила на управление на автомобила. Последното става с помощта на модула ERA-GLONASS. Данните от телематиката се доставят до облачната платформа Squadron, която осигурява бърза оперативна.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 подмокрен русофил

    16 8 Отговор
    Но това е просто безаналогово!
  • 2 Гошо

    17 4 Отговор
    Браво, руснаците са номер 1.Очакваме системата да бъде внедрена и в УАЗ 469,а после и в Мерцедес G клас, който е копие на УАЗката.
  • 3 Ивайло

    12 8 Отговор
    "Буханка" и компютърни грешки??? Хахаха!!! "Факти" трябва да направят раздел "НАУЧНА ФАНТАСТИКА" и тази статия да я преместят там!!!

    Коментиран от #5, #7

  • 4 куку руку ку

    6 6 Отговор
    Я, руснаците са си направили собствен вариант на iTrack GPS. Но то си е логично, след като си имат собствена спътникова система за позициониране, да не използват х'американските спътници.
  • 5 куку руку ку

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ивайло":

    Основното на тези системи е, не да се отчитат грешки на ЕКУ, а да се следи местоположението и скоростта на МПС, както и разхода на гориво. Или казано иначе, къде, как и какви ги върши шофьора.
    А, и не на последно място, скоростта на намаляване нивото на гориво в резервоара, т.е. дали шОфера не си крадва бензинец или нафта. Затова системата е насочена единствено (а не основно, освен ако някой не следи жена си) към корпоративни клиенти.
  • 6 Дерманът

    7 5 Отговор
    Китайски таблети за съвеЦка недвижима вещ на колела...
  • 7 Random

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ивайло":

    Че тя от много отдавна е с инжекция, какво чудно има?
  • 8 555

    4 2 Отговор
    До скоро и аз бях, като повечето драскачи тук, докато мой познат не си купи чисто нов Уаз. Качих се да поразгледам УАЗа с подигравка, но останах приятно изненадан. Качеството е като на Дачия, но нормално все пак струва 25-6 000лв. Всичко в него като дизайн е останало в 70те и можеш да го измиеш с водоструйката и отвътре. На много части по двигателя пишеше BOSCH, инжекцион към 150к.с. Коланите бяха разтегателни. Освен стандартните блокажи и бавни скорости, блокажът на задния диференциациял се включва с бутон. Най-голямата изненада беше, че като натиснеш бутона, който блокира дифа на "таблото" светва лампичка "ABS OFF". Не ми хареса, че волана въобще не е центриран при поставянето му. Също забелязах, че стъклата му доста се запотяват. Иначе за вървенето ми е споделял, че 130-140 вдига, но е страшничко. 😂 Като цяло, въпреки всички недостатъци, които реално са чарът на един такъв автомобил, за тези пари просто не можеш да намериш по-добра машина от този клас.

    Коментиран от #9

  • 9 куку руку ку

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "555":

    Това е най-успешната анти реклама... "волан на криво... най висшото ноу-хау- автоматични колани и т.н.". За тези пари по-добре 10 годишна Тойота хайлукс!
    А за запалени офроудаджии по-добре УАЗ 469.
  • 10 555

    1 1 Отговор
    Това са чисто и просто мои впечатления. Нямам намерение да правя реклама на каквото и да е 😊

    Коментиран от #11

  • 11 Borislav Popov

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "555":

    Напълно със съгласен с вас, също така съм се возил в новия УАЗ - Патриот и също така ми направи много добро впечатление и на оф-роуд си е цар, много трябва да се постараеш, за да закъсаш с този звяр някъде, където и да е било, в гората, планината и т.н. Е, има си разбира се и недостатаци от рода на лоша управляемост на висока скорост и е слабичък от към антикорозия, но като цяло цена-качество-възможности, е без конкуренция,
  • 12 Гост

    3 1 Отговор
    При мен в сервиза дойдоха две Уазки на горското на купени 2017та година , за около 40 мин престой(смяна на гуми) изтече по около половин литър масло от всяка! Питам ги защо така те казват „Нормално,те така са си от чисто нови!” Два пъти сменяна лоена набивка на коляновия вал отзад!!!! Питам аз нормално ли е превозно средство (не казвам кола умишлено) произведено 21ви век да ги правят с лоена набивка,а не със семеринг?? Та пакми ги хвалете тук „специалисти” никога не се качвали в нормален джип!

    Коментиран от #14

  • 13 гост

    1 0 Отговор
    УАЗ ''ПАТРИОТ''...много добър избор за мазохисти..
  • 14 Миризлив пор

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    А ти виждал ли си как и къде ги карат в горското? За малоумници качили се на служебен автомобил и го съсипали за отрицателно време като се правят на състезатели копиращи клипчета от ю-туб има много истории. Виждал съм G-класа на 3 години в плачевно състояние от такова каране(естествено отказана гаранция), 2-та диференциала се смениха защото бяха пълни с вода за останалото не коментирам.

    Коментиран от #15

  • 15 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Миризлив пор":

    Е тази лоена набувка е протекла през първите 200 км само асфалт! Това нормално ли е??? Както и да ги караш не би следвало да има проблем.