Last news in Fakti

5 Декември, 2019 16:31 5 302 10

Euro NCAP блъсна новата Octavia

  • skoda-
  • octavia-
  • краш тест-
  • euro ncap

Независимата Европейска програма за оценка на безопасността на нови автомобили Euro NCAP проведе серия от краш тестове на новото поколение Skoda Octavia. На изпитания е подложена комби версията, на която според прогнозите ще се пада лъвският дял от продажбите.

Euro NCAP блъсна новата Octavia

Макар да не е най-сигурният нов модел на пазара тази година, Octavia получава максималните 5 звезди. При челен удар с частично припокриване нивото на защита за гръдния кош на водача, подбедриците му и тези на пасажера отпред е оценено като "достатъчно". При челен сблъсък по цялата широчина на автомобила обаче съществува риск от сериозни наранявания в гръдната област на пътника. Такава оценка получава и защитата за гръдния кош на шофьора при страничен удар със стълб.

Euro NCAP блъсна новата Octavia

Резултатите не са впечатляващи, но Octavia е спасена от обстоятелството, че е по-вероятно до катастрофа изобщо да не се стигне. Според Euro NCAP системата за автономно спиране в екстрени ситуации работи отлично при всякакви условия - дори когато "вижда" само ъгълче от движещия се отпред автомобил или друго препятствие.

Euro NCAP блъсна новата Octavia

Новата Octavia получава 23.3 от 24 възможни точки за защита на деца. Чешкият модел обаче не е толкова безопасен за пешеходци. От Euro NCAP критикуват като травмоопасни зоните около фаровете и колонките на предното стъкло.

В тестовете не е сработила достатъчно добре системата за автоматично спиране при идентифициране на пешеходец пред автомобила, която получава 3.7 от 6 възможни точки. Оказва се, че Octavia "не вижда" добре хора, които изскачат откъм десния борд на колата. Сред системите за безопасност зле се представя и контролът на скоростта, който получава 1.3 от 3 възможни точки.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 До 1

    15 0 Отговор
    Те ги мързи да напишат повече от 4 статии на ден, ти искаш за 12 коли да пишат

    Коментиран от #3

  • 3 Borislav Popov

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "До 1":

    Прав сте колега, в един руски автосайт четох за тези краш тестове и там бяха публикувани резултатите на всички 12 автомобила, които са участвали в него. Между другото почти всички участници в теста са получили по 5 звездички, само някакъв американски - Jeep Renegade е получил 3, а 1-2 малолитражки са получили по 4.
  • 4 Еъратек са разкешили

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    За тънка рекламка,ама че харчи масло за страх,нищо.
  • 5 реалиста

    4 5 Отговор
    руските барутници когаааа
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 gvdff

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Помня, че имаше статия за тесла, как била на първо място в този тест, но коя точно тесличка не помня.И тогава беше отделена в статия. За порши нямам спомени. Но не пречи да пуснат скоро.
  • 8 Смешно е

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    братле, колата излиза януари... за майка ти ли да пишат?

    Коментиран от #9

  • 9 Borislav Popov

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Смешно е":

    Защо ми задаваш глупави въпроси и какво има общо тук майка ми ?? Написал със пределно ясно в коментара си, че искам да напишат не само за Октавията, а и за всички останали автомобила, които са участвали в краш-теста.
  • 10 ЪРП

    4 1 Отговор
    СИЛНО ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО Е ВСЕКИ ДА ИЗГЛЕДА ВИДЕОТО ОТ КРАШ ТЕСТОВЕТЕ НА ТАЗИ ШКОДА И ДА СИ ДАДЕ СМЕТКА ,ЧЕ ТЕЗИ ТЕСТОВЕ ГИ ПРАВЯТ СЪС 64 КМ/Ч И 50 КМ/Ч !!!!!!!!!!!!.........И ДА СИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА, КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С ШКОДАТА И ПЪТНИЦИТЕ ПРИ ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ,КЪДЕТО ЩЕТИТЕ СА НЯКОЛКО ПЪТИ ПО-ЛОШИ!!!!
    https://www.euroncap.com/en/results/skoda/octavia/39136