Last news in Fakti

6 Декември, 2019 11:55 4 619 4

Възродиха светещите регистрационни номера

  • регистрационен номер-
  • автомобили-
  • led
Възродиха светещите регистрационни номера - 1

В Япония светещите регистрационни табели бяха възродени. Първите номера на автомобили с тази функция се появяват в Страната на изгряващото слънце през 70-те години на миналия век. Тогава обаче се използват обикновени крушки с нажежаема жичка, но с развитието на LED технологията светодиодите заемат своето място.

Активната работа в тази посока се осъществява от компанията CGS, която може да се похвали с богат опит в областта на LED технологиите. Именно на нея бе поверен проекта за създаване на регистрационни табели за автомобили с вътрешна LED-подсветка. Първото нещо, което японските специалисти трябваше да решат, беше да увеличат живота на диодите, тъй като едно от основните изисквания за новите светещи номера беше тяхната издръжливост.

Възродиха светещите регистрационни номера

В ежедневието срещаме диоди, чийто експлоатационен живот не надвишава 20 хиляди часа. CGS обаче реши да увеличи тази цифра. За целта беше необходимо да се елиминира прегряването на елементите, което, както е известно, намалява техния експлоатационен живот. Японците измислиха специална подредба на диоди, а медта беше използвана за подобряване на разсейването на топлината в покритието на плочата. Всичко това помогна да се гарантира, че работещите R-Ray диоди са само с 6,5 градуса по-топли от околната среда. За 100 хиляди часа работа те губят само 3% яркост.

Друго изискване, което трябва да се спазва, е равномерността на сиянието. В това изискване помага технологията, използвана при производството на LCD телевизори. За да се гарантира, че всеки символ свети с еднаква яркост, са използвани подсветка и специален дифузьор. Идеален показател за такъв все още не е постигнат. Индексът на неравностите тук е 1.7. Това е по-малко, отколкото в домакинските уреди, където варира от 2,4 до 7,1.

Възродиха светещите регистрационни номера


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    14 2 Отговор
    И сега да очакваме ли подмяна в БГ! Дали Парламента ще гласува, а някой ще внесе! И дали ще се напълни една касичка?

    Коментиран от #3

  • 2 Sofia

    12 2 Отговор
    ухаааа ще лапнат веднага нова обществена поръчка
  • 3 Идейно

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Японеца":

    Да да и може да ги обвържат номерата и с Бокос- Фалос, имаш нарушение свти червено за да може от КАТ да те спрат да ти измислят още едно и да минеш на следващо ниво на Фалоса ! Така, ще се генерират номера, пари, игри и още по богати мутри !
  • 4 Borislav Popov

    11 2 Отговор
    А бе, тук повечето от шофьорите, обикновенни крушчици за осветяване на номера не могат да си купят, та камо ли светодиодни номера . 220 долара струва един такъв номер в Япония, между другото, японците могат да си ги позволят, а и улиците там са им чисти с Веро ги мият хората.