23 617 31

Стана ясно откъде е крал Мъск

Снимка на възможен първообраз на Cybertruck бе публикувана в Reddit от потребител с прякор mtroiani29 и веднага предизвика бурни дискусии дали Илон Мъск не е черпил идеи за дизайна на електрическия си пикап от непознатото возило.

Масло в огъня на подозренията налива обстоятелството, че сребристото камионче е заснето точно пред шоурум на Tesla. Не липсват и предположения, че се касае за ранен тестов прототип на Cybertruck.

В конспиративните теории, разбира се, няма нищо вярно. Неизвестен зевзек е решил да се подиграе с истерията по най-обсъждания автомобил през последните две седмици, маскирайки стария си Ford F-150 като киберпикапа с помощта на кашони, тиксо и сребрист спрей.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 34 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Въглеводородораст

  96 107 Отговор
  Мъск е наркоман и мошеник,а тесла ше фалира секи момент!

  Коментиран от #3, #4, #7, #8, #16, #23, #28, #29

 • 2 Гост

  46 36 Отговор
  Не разбирам каква шега/ Камиона е станал супер як макар и с кашони и тиксо. трябва да пуснат тези панели като опция за оптичен тунинг. Ще натрупат милиони. Не разбрахте ли че това е върха на дизайнерските творения и постижение. в този стил е събрана цялата креативност на която е способно човечеството. Всичките тези векове хилядолетия на еволюция са били само с една едничка цел, да стигнем до концепцията предложена от великият - Илон Мъск. Творците от изминалите епохи се кланят до земя пред неговият гений.

  Коментиран от #11, #14, #31

 • 3 асдадса

  99 66 Отговор

  До коментар #1 от "Въглеводородораст":

  Мъск е най-важната личност в наше време.Няма друг човек по света който да дърпа технологиите толкова напред.Не съм сигурен,че знаеш какво е значението на думата "измамник"..Направи PayPal,повторно използащи се ракети,най-технологичните ел автомобили на нашето време които никоя друга марка неможе да настигне,отделно и SpaceX която компания е по-технологична от всяка една космическа държава на тоя свят.Това ли е измамник за тебе ? Този случай е доказателство, че колкото и един човек да помага за развитието на света,винаги ще има такива неблагодарни нисши същества като тебе,които си баят тяхното !

  Коментиран от #5, #10

 • 4 Емил

  29 29 Отговор

  До коментар #1 от "Въглеводородораст":

  Руско-турски мечти!!!
 • 5 Не е лошо

  20 11 Отговор

  До коментар #3 от "асдадса":

  и ти и Емил да имате и чувство за хумор.Иначе това,което пишеш е вярно и очевидно и само много ограничени хора могат да не се съгласят.
 • 6 Въглеводородораст

  28 14 Отговор
  Емиле,прочети руските форуми на тази тема и ще разбереш,че те са много по-умерени от инженер Ганев-изобретателя на чушкопека и шопската салата!

  Коментиран от #9


 • 7 Hellish

  42 13 Отговор

  До коментар #1 от "Въглеводородораст":

  Защо всички го бутат,че в наркоман.Беше на гости при Джо Роган, Джо си сви един блънт и го пита искаш ли.Мъск пита, това законно ли е, Роган му отговори напълно.Мъск взв масура дръпна си явно некадърно и дори не глътна дима. И това беше.Тоя човек не знае една трева как да пуши, но навсякъде наркоман
 • 8 pepy

  27 7 Отговор

  До коментар #1 от "Въглеводородораст":

  Един прави интернета дотъпен до всяка точка на земята, а друг иска да си капсулова интернета... Кой е мошеникът в случая?
 • 9 гост

  18 14 Отговор

  До коментар #6 от "Въглеводородораст":

  А ти не бъркай руските форуми на обикновените хора , които виждат реалните качества и предимства на Тесла със мнението на групичката дружки на вожда и свързаните с тях гъ..лизци !!! Ако можеше без последици да си каже мнението , джуджето щеше да е пуснал поне десет ракети по централата на Тесла и то задължително когато Мъск е в нея !!! Всеки ден чакам някой турист да се опита да предложи от специалния руски чай на Мъск !!!
 • 10 гост

  27 7 Отговор

  До коментар #3 от "асдадса":

  Ето един пример как мислят от Спейс Х и как мислят останалите компании: - Спейс Х смята, че е налудничаво да използваш бустър за 40млн. долара само веднъж и да го разбиеш в океана. Също смята, че използването на метан е наложително, защото първо той е евтино гориво и второ може да се произвежда и на други планети, затова направи двигателите си затворен тип да рабоят на метан. Капсулата на Спейс Х е най-добрата от този тип, вижте на Блу Ориджин или на Бойнг каква скръб е в реални условия на полет. Останалите компании смятат, че е нормално да направиш ракета за 300млн. долара и да я унищожиш, не че е било толкова сложно да се работи по ракети за многократна употреба, но не са искали, както и не са искали да разработват собствени двигатели,а купуват руските, които макар и добри, са силно остарели като дизайн. Ето, Спейс Х прави по 1 двигател на седмица, след година ще правеят по двигател на ден и този двигател е с 98% кпд. Единствен друг интересен конкурент не е някоя голяма корпорация с много възможности, а малката Електрон, която изпозлва нов тип двигатели с електрически помпи и планира да улавя бустерите с хеликоптер във въздуха, първите реални тестове минават по план и много добре. Старите лисици с милиарди зад гърба използват стари технологии и постоянно отлагат разработките, което коства много милиони загуби. Точно за това на НАСА й писна да е зависима и пуска на конкурс мисиите си, така тя има възможност да избере най-добрата технология на най-ниска
 • 11 гост

  18 7 Отговор

  До коментар #2 от "Гост":

  Майтап , не майтам , ама на стогодишните само след 2 седмици наистина ще им е нужно да крадат , за да оцелеят !!! От 1 януари 2020 г. за автомобилните производители в Европа настъпват тежки времена. В сила влизат новите екологични стандарти, като глобите за тези, които не ги покрият, са огромни. Те могат да достигнат общо 32 млрд. евро, което превишава със 100% приходите, които компаниите ще реализират от продажба на нови автомобили (!!!!!) . Според новия стандарт, произведените на територията на ЕС модели трябва да отделят до 95 грама на километър (гр/км) въглероден диоксид, което принуждава производителите да ускорят разработката на нови технологии и да се насочат към електрификация на автомобилите си. Това обаче оказва огромно негативно влияние, тъй като тези разработки струват много пари. И съответно, за да бъдат осигурени ти, се налага намаляване на разходите. На свой ред то става най-вече с премахване на работни места. Audi, например, вече обяви, че ще съкрати около 9500 човека. Подобни намерения имат и в Daimler, а също така и в Nissan. Повечето държави вече обявиха, че ще заложат забрана на моделите с двигатели с вътрешно горене, като тя ще влезе в сила от 2040 г.

  Коментиран от #12

 • 12 Този коментар е премахнат от модератор

 • 13 Тъпото

  13 4 Отговор
  Да и има 4 колела с гумите, как ли му е дошла тази идея??? Оставете човека да се развива. Ако можете и вие,, измислете"нещо измисленно и го направете
 • 14 РЗС

  17 8 Отговор

  До коментар #2 от "Гост":

  само ако е нещо предложено от култува личност като Мъск може да се продава. Той и кола с формата на ла'но да пусне пак ще се продава в хиляди. Същото беше и със стив джобс и простоватите айфони. В маркетинга е истината санчо

  Коментиран от #15

 • 15 Този коментар е премахнат от модератор

 • 16 Ако баба ти беше мъжка

  7 4 Отговор

  До коментар #1 от "Въглеводородораст":

  Тесла я фалира,я финтира.А ти не давай фира.Успех в мътновидството
 • 17 Баш дизайнер

  17 10 Отговор
  По грозно и недодялано нещо от пикапа на Илън няма и няма да се види. Това е подигравка с човешкия вкус към красивото. Пълен шит. Този луд е спал накриво и събуждайки се е изср.л това лай.о. Вижте дизайна на Лотус Есприт и тогава пак ще говорим. То бива плагиатство.. То бива леващина. Тесла. Откъде накъде ще кръщава колите с това име? Какво общо има Никола Тесла с тези тесли?
 • 18 Ха ха ха

  7 5 Отговор
  Бай Илън или бай Стиви? Кой е по-голям крадец? That's thé question?
 • 19 Ккк

  14 2 Отговор
  Много стилистично издържано заглавие. Вече и редакторите умирате от злоба !
 • 20 Каросел

  7 9 Отговор
  Musk е авангарда на съвременните технологии що се отнася за космоса и неговото покоряване. В елекричките не съм толкова сигурен, защото соларните автомобили и апарати са бъдещето. Извънземните как се предвижват мислите?
 • 21 гост

  4 2 Отговор

  До коментар #12 от "До джендъра":

  От "твоите" няма да дойдат , не се надявай , хаххаха !!
 • 22 Този коментар е премахнат от модератор

 • 23 детето гост и боре каскета

  3 2 Отговор

  До коментар #1 от "Въглеводородораст":

  Ние сме по известни хейтъри от теб, а сме и по големи джендъри

 • 24 ппп

  7 7 Отговор
  Пикапа на мъск е пълна отврат като дизайн. Нечупливите стъкла се чупят като вафли. Параметрите са съмнителни и недоказани, освен че издърпа пикап на форд, пак от видеото.
 • 25 Дознател

  5 7 Отговор
  Мъск краде яко, но не и по тоя начин. Дори не краде в истинският смисъл на думата. Той ползва измама и то успешно. Банда балъци от цял свят инвестират в бъдещата продукция на Мъск и после чакат да си получат модерната играчка. Положението е точно като с нашите Ф-16. Внасяш парите в брой, авансово и чакаш да построят завода в който, евентулано ще се правят тия самолети, които пак така, евентулано ще получиш някога във времето.
 • 26 Този коментар е премахнат от модератор

 • 27 Джуджето Путин

  8 6 Отговор
  В Москва беснеят и ненавиждат Мъск. Скапа им бизнеса с ракети. Лека полека, ще намалеят и приходите им от петрол и газ. Как няма да го мразят и проруските подлоги тук?! :)
 • 28 дедов

  0 1 Отговор

  До коментар #1 от "Въглеводородораст":

  абе ти болен ли си? сериозмюно те питам...
 • 29 Hansolo

  0 1 Отговор

  До коментар #1 от "Въглеводородораст":

  50/50 си познал.
 • 30 Иван

  8 1 Отговор
  Говорете си, не ми пречи! Ако имам възможност, в следващите 5 години бих си взел "Тесла". Това първо. Второ, дотолкова съм убеден в пазарния успех на "Тесла", че ще си купя няколко акции на компанията, защото не бих се учудил, ако те изведнъж и с много поскъпнат. И не, не съм теслараст, наркоман, както и не съм от илъносектата, но аз също със собствените си очи видях как Мъск създаде ПейПал, продаде го за солидна сума, направи "Тесла", когато всички останали не виждаха светлина в тунела, закупи "Солар систъмс", видя пробиви в традиционната технология и така се появи "Спейс екс", пръв се сети за тунелите за скоростно придвижване с автомобили и платформи под градовете и дори пусна кратка отсечка за тестове... Извинете ме, но човекът е страхотен и новатор, каквито бихме могли да бъдем и ние, ако не беше глупавото ни поведение да се сочим един друг с пръст и подиграваме на идеите си. Апропо, у нас даже идеи няма, защото цялата ни държава е на етапа оцеляване, докато в голямата си част Западът си е надвил над ежедневните нужди и може да си позволи да мечтае.
 • 31 Така е

  0 0 Отговор

  До коментар #2 от "Гост":

  Иронията ти е напълно уместна.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.