12 Юли, 2012 13:46 4 008 8

BMW превръща автомобилите в смартфони

  • bmw-
  • android

 

Немците от BMW започват да оборудват автомобилите си със съществено доработена развлекателна система, която ще разполага с 1.3-гигахерцов процесор и 3D чип за още по-голяма производителност.
 
Освен тези новости, ще бъде подобрена и картината на дисплеите и ще бъдат добавени още доста функции. Всичко това ще бъде управлявано от познатия вече  iDrive контролер, който обаче ще е сензорен.
 
Автомобилите BMW ще разполагат и с подобрена навигационна система, следяща за наличие на задръствания в много повече градове, както и ще има още по-добра 3D визуализация.
Към системата ще могат да се включат две мобилни устройства едновременно, а скоростта на интернет връзката е 150 Мбит/с. За любителите на SMS-и немците са предвидили гласов набор на текст, наличен на шест различни езика.
 
От BMW казаха още, че от 2013 година мултимедийната система в автомобилите ще е напълно съвместима с Android базирани устройства, а приложенията и функционалностите ще продължат да се разширяват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 blabla

    2 0 Отговор
    Време е да навлизат в автомобилите, обаче ще са много скъпи. Един таблет с 3G модул върши същата работа.
  • 2 инж.

    2 0 Отговор
    Колко пък да е трудно да вградиш един смартфон в автомобил. Голяма иновация няма що...
  • 3 аз

    1 0 Отговор
    В Тойота тези неща отдавна ги правят по колите си.Така,че от БМВ са доста назад в откриването на топлата вода. ;)

    Коментиран от #4

  • 4 PlimP

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "аз":

    3, всички знаем, че тойота са най-добрите :D

    Коментиран от #5

  • 5 Нема Бира

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "PlimP":

  • 6 Ганьо Балкански

    0 0 Отговор
    Поредната псевдо иновация... Таблета е в пъти по-евтин и удобен от тази система... но пък защо човек да няма възможност да си пусне да гледа някое клипче от You tube докато си изпреварва например :) Царе на рекламата. Нещо което е измислено преди 100 години го прекарват като иновация
  • 7 Димитър Малчев

    0 0 Отговор
    Не зная до колко сте запознати с Марката BMW но няма нищо общо с спартанското оборудване на toyota. Това за баварските машини ще бъде изпипано до последният детайл. Много яко браво на немците.
    П.П. - Не зная някоя toyota всичко вътре в мултимедията да е на български език и гласовите команди също. Така че си остават номер -1
  • 8 Tomas

    0 0 Отговор
    Браво, браво. Супер. Много по-добре и по-удобно отколкото таблет, който върши същата работа.