Last news in Fakti

6 Януари, 2020 11:07 4 407 5

Хибридно огледало от ново поколение

  • aston martin-
  • gentex corporation-
  • огледало-
  • камера
Хибридно огледало от ново поколение - 1

Aston Martin и американският производител на автомобилни части Gentex Corporation представиха салонно огледало от ново поколение за бъдещите автомобили на британската марка. Функционален прототип на разработката ще бъде демонстриран с DBS Superleggera на изложението CES 2020 в Лас Вегас.

Хибридно огледало от ново поколение

Системата CMS (Camera Monitoring System) се състои от три камери, потоково видео от които се предава на огледало Full Display Mirror (FDM) с интегриран течнокристален дисплей. Водачът може сам да конфигурира разположението на изображенията, като ъгълът на гледане се адаптира автоматично при промяна в положението на огледалото. Самите камери са разположени в страничните огледала и над задното стъкло.

Хибридно огледало от ново поколение

Дисплеят FDM вече е намерил приложение в колекционерския Aston Martin DBS GT Zagato. Покривът на купето е изработен от въглеродни нишки и няма задно стъкло, а разработката на Gentex позволява да се елиминират ограниченията във видимостта и в салона да се предава видеосигнал с висока разделителна способност. Хибридната Camera Monitoring System (CMS) с три камери може съвсем скоро да се появи и в стандартните модели на Aston Martin.

Хибридно огледало от ново поколение


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ху Брид

    6 0 Отговор
    Машаллах:)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Японеца

    2 2 Отговор
    Без задно стъкло е кофти, този отзад не може да види, моторист, пешеходец или ниска кола отпред! Затъмнените стъкла също пречат на видимоста!
  • 4 Японеца

    2 0 Отговор
    Идеята е много функционална, с един поглед имаш три изгледа! Остава и да бъде лицензирано и признато и да го пускат. Ще предотвратят много катастрофи и спестят доста пари на шофьорите!

    Коментиран от #5

  • 5 Boxer 3

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Японеца":

    Най-добре се вижда при изпъкнали странични огледала.
    Ползвам такива от камион, т.н. тротоарно огледало (бомбе), само стъклената част, залепя се върху плоското, ограничаващо погледа, оригинално огледало и нямам мъртва точка, сляпа зона и т.н.
    Единствено, отначало, по-трудно се определя дистанцията, но след време се свиква.
    Допълнителен плюс, е че не могат да ме заслепят през такива огледала ;)
    Карам така 15г , без грижи и с отличен поглед и зад колата ми.