Last news in Fakti

12 Януари, 2020 20:31 2 233 0

Тайванска компания прилага Bluetooth 5 в IoT

  • тайван-
  • bluetooth 5-
  • iot-
  • интернет на нещата-
  • домашна автоматизация-
  • технологии

Good Way приложи BLE 5 технология в новата си IoT (Интернет на нещата) система за домашна автоматизация, характеризираща се с по-далечен и разширен обхват на сигнала, което позволява на потребителя бързо и лесно да изгради системата за управление на осветлението за цялата къща в няколко стъпки. С BLE IoT гейтуея може да се покрият 48 функционални точки и да се поддържа едновременният им лог в системата.

Включване/изключването може да е с различни нива на достъп (например да се ограничи работата на деца с някои функции), поддържа приложения за Android и iOS и взаимодейства с Amazon Alexa и Google Home. Позволява бърза инсталация и добавяне устройства, като чрез еднократно въвеждане на WiFi паролата новодобавената функция се включва в системата. Работи с гласово търсене чрез Alexa и Google Home. Вградените функции за енергиен мениджмънт не само следят консумацията на електричество, но и спомагат за пестенето на енергия. А освен добавянето на различни охранителни датчици и камери, софтуерът може да симулира модел на обитаване на жилището, включвайки и изключвайки различни функции, когато собствениците отсъстват.

Компанията Good Way SIoT e основана през 2010 г. и е част от холдинга Good Way Technology. Той е създаден през 1983 г. и е посветен на иновативния дизайн и производството на компютърни периферни устройства в партньорство с Apple, Amazon, Dell, HP и Lenovo. Централата му е в Тайван, като има оперативни офиси в САЩ и Китай, а производствените му бази са в Китай и Тайван. Има повече от 1000 служители по цял свят, а годишните приходи за 2019 г. възлизат на над 170 милиона щатски долара.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА