Last news in Fakti

14 Януари, 2020 14:20 5 529 8

Умен сенник за кола

  • сенник-
  • слънце-
  • пътища-
  • автомобил
Умен сенник за кола - 1

По време на светъл слънчев ден рискът от злополука, причинен от намаляване на зрителната острота на водача, се увеличава с 16%, сочи специална статистика. Традиционните сенници невинаги са ефективни. Разработчиците на Bosch създадоха интелигентни устройства, за да предпазят очите на водача от ослепителна слънчева светлина и в същото време да не блокират зрителното поле на водача.

Умен сенник за кола

Устройство, наречено Virtual Visor, се основава на прозрачен LCD панел, чиято площ е разделена на шестоъгълни клетки. В работно състояние панелът определя кои клетки трябва да бъдат затъмнени, за да се осигури оптимална удобна видимост и в същото време да предпази очите на водача от ярка светлина. Въз основа на данните от вградените камери, изкуственият интелект, който контролира козирката, определя кои сектори трябва да бъдат затъмнени, за да създадат сянка.

Умен сенник за кола

По време на представянето на CES 2020, новото устройство за виртуални визуализации на Bosch беше номинирано за най-добра иновация. Компанията обаче все още не е обявила съдбата на устройството. Вероятно то може да бъде интегриран в създадената по-рано система за видеоконтрол и включва наблюдение на поведението на водача и пътниците чрез вътрешни камери.

Умен сенник за кола


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Финансов гений

    7 1 Отговор
    Успех! Това чудо сигурно струва майка си и баща си
  • 2 Чайнииз

    9 0 Отговор
    Споко бе мен.скоро ще ги има в Алито

    Коментиран от #7

  • 3 сектант

    3 8 Отговор
    когато направите умни врати с които да удрям на другите вртатите на скъпите напудрени сувове за да им вдигам кръвното в паркинга в мола и на моята да и няма нищо тогава ще съм впечатлен
  • 4 мамин дженди

    9 1 Отговор
    Ама то нали скоро няма да има нужда от водачи, така казаха Гуруто Илон и Сашко Кадиев ? И в една реклама на БМВ го гледах, ох !

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    9 2 Отговор
    Една жичка да прекъсне и като ти лъсне онова яркото в очите, баш на завой или докато изпреварваш......... Хората плащат висока цена за мързела си. Какво му има на класическият сенник? Закрива ти небето, в което ще излиташ ли?
  • 6 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "мамин дженди":

    Сашко Кадиев е типичен теслофил. Ей таквиз са сичките, кат него.
  • 7 123

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Чайнииз":

    В алито приятел може да има неква смешна имитация само на това най много да се разбие некой с такива сенници от алито само името на тоя сайт говори кви боклуци продават ама пълнете им гушата.... Мн заблудени има...

    Коментиран от #8

  • 8 Коmapak

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "123":

    Боклуци ама евтини!!! 😂😂😂😂