Last news in Fakti

15 Януари, 2020 11:38 3 944 8

Първият смартфон с цветен E-Ink дисплей

  • смартфон-
  • е-ing-
  • дисплей-
  • електронно мастило
Първият смартфон с цветен E-Ink дисплей - 1

Т.нар. електронно мастило се използва широко от производителите на електронни книги. Ниската консумация на енергия и намаленото напрежение в очите на потребителя направиха такива устройства популярни на пазара за специални джаджи.

Ограниченията на технологиите, които могат да предават само монохромни изображения обаче, пречат на използването на екрани с E-мастило за производството на смартфони. Независимо от това, инженерите на Hisense направиха още един технологичен пробив, представяйки първото в света устройство с цветен монитор E-Ink.

Първият смартфон с цветен E-Ink дисплей

На CES 2020 разработчиците на Hisense представиха уникален монитор със скорост на опресняване, по-голяма от всички аналози, използвани в черно-бели екрани, захранвани от технологията E-Ink. В същото време се посочва, че тази технология позволява да се установи масово производство на E-Ink дисплеи с цветно изображение.

Компанията обещава, че първото устройство с цветен E-Ink дисплей ще бъде причислено към средната ценова категория. По-подробни спецификации и живот на батерията на устройството все още не са обявени. Използването на технологията E-Ink обаче осигурява дълъг живот на батерията, което е изключително важно за потребителите на съвременни мобилни устройства.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този

    7 2 Отговор
    Нито е първият, нито ще е последният. Виж, първият с такава честота на опресняване може. Цветният Е-инк е измислен преди годинки
  • 2 Анти iOS

    12 0 Отговор
    Моя Самсунг С7 го зареждам 3-4 пъти на ден. Машинката си лети и всичко е наред, обаче батерията ми бърка в здравето. Зарядно в колата малко облекчава ама устройство с много потенциал и възможности, работещо безупречно, става жертва на акумулатора- позор!

    Коментиран от #3, #5, #8

  • 3 onq s konq

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Анти iOS":

    Samsung за нищо не стават вече, смени си телефона. Има едни модели на Nokia с копчета, издържат по цяла седмица.

    Коментиран от #4

  • 4 Linus

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Измислили са го. Не е нужно да е винтидж.
    https://youtu.be/3aADeK-bSMU
  • 5 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анти iOS":

    Като искаш да е голям, мощен, тънък и лек, така ще е. Купи си един тък към 600грама и двойно по-дебел от стандартните телефони и ще ти държи по 6-7 дена при употреба, ама е голям, грозен, тежък и т.н. Най-голям разход на ток прави дисплей и процесор, ако успеят да направят елинк дисплеи и с ниска консумация ще е значително подобрение, процесори може да се сложат с по-малка производителност и оттам ниска консумация, но мониторите са стандартни и харчещи.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.