Last news in Fakti

16 Януари, 2020 15:36 1 698 4

Toyota ще похарчи $400 млн. за летящо такси

  • toyota-
  • joby aviation-
  • летящ автомобил-
  • летящо такси

Toyota ще инвестира $394 млн. (€353 млн.) в калифорнийската компания Joby Aviation, която разработва летящо такси. За момента има съвсем оскъдна информация какво точно ще представлява автомобилът и кога може да се очаква появата му на пазара.

На официалния сайт на Joby Aviation се споменава, че летящото такси ще бъде четириместен електрически апарат с вертикално излитане и кацане. Максималната му скорост ще бъде 322 км/ч, а капацитетът на акумулаторите ще стига за изминаването на 241 км.

Ръководството на Toyota смята, че партньорството с Joby Aviation ще бъде от полза и за двете страни, тъй като ще позволи на японския производител да си извоюва позиции на тепърва възникващия пазар на индивидуални въздушни превози. Шефът на компанията Акио Тойода отбелязва, че летящите таксита са рационално решение за големите градове с претоварена транспортна инфраструктура.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    2 4 Отговор
    Много малко преки, като откажат по веригата и 6те ще има реско земно притегляне!
  • 2 Borislav Popov

    11 2 Отговор
    Сега, когато се научихме да летиме във въздуха като птиците, да плуваме под водата като рибите, остана ни само едно - да се научим да живеем на земята като хората. Бърнард Шоу
  • 3 Jack Bauer

    1 1 Отговор
    Тези летящи коли са си с размерите на малък хеликоптер, заемат същото място. Та не знам как ще се впишат в натоварения трафик и местата за паркиране, освен на хеликоптерните площадки върху покривите на високите сгради.
  • 4 Дошо

    1 1 Отговор
    И СОЦваген ще направят ама ще е дизелово