Last news in Fakti

17 Януари, 2020 11:40 3 936 21

BMW M отбеляза най-добрата си година

  • bmw-
  • m power-
  • m

Дивизията BMW M отбелязва най-добрата си година, доставяйки 135 829 автомобила глобално през 2019-а, което представлява увеличение от 32.2 процента. Компанията твърди, че е най-успешната в сегмента на високопроизводителните автомобили. Това все пак е спорно предвид резултата на марки като Porsche, която реализира общо 280 800 продажби за миналата година.

"Ние сме много горди от факта, че успяхме да придобием пазарно лидерство в сегмента на високопроизводителни автомобили за първи път в почти 50-годишната история на компанията", заяви Маркус Флаш, изпълнителен директор на BMW M.

Най-големият пазар на М-ките е САЩ с 44 422 доставки. В Германия продажбите възлизат на 26 110 бройки, а Обединеното кралство се нарежда на трета позиция със 17 688 превозни средства. Относително най-голям дял M-модели от всички доставки на BMW са отчетени в Швейцария с 22 процента.

M-дивизията навлиза в 2020-а агресивно с редица свежи продукти като последните поколения на X5 M и X6 M, в допълнение към M8 Gran Coupe и M2 CS. Новите M3 и M4 също ще се появят, но по-късно през годината. Тийзърът на BMW посочва, че те ще разполагат с максимална мощност от над 500 конски сили, като производителността може да е дори по-висока от тази на X3 M и X4 M, които имат 510 к.с. под капака.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    24 1 Отговор
    Ами браво, радвам се за тях!!! Ама по-бих се радвал, ако съм си купил и карам някоя от тия 135 829 М-ки!!! ;)))
  • 2 Малко им били

    3 13 Отговор
    Когато Тесла има 380 хиляди продажби за годината, това било капка в морето и Тесла никога нямало да стигне 100 годишните по продажби, но иначе "Това все пак е спорно предвид резултата на марки като Porsche, която реализира общо 280 800 продажби за миналата година." Това са много автомобили нали?

    Коментиран от #4, #5, #6, #16

  • 3 Гост

    2 1 Отговор
    И гост се радва много.
  • 4 Гост

    22 5 Отговор

    До коментар #2 от "Малко им били":

    Разликата е там, че за БМВ няма изтрещяли коментари, прогнозиращи, че щели да скачкат всички останали. Феновете на тая марка не се държат инфантилно, а посрещат радостната новина с присъща сдържаност и финес.

    Коментиран от #8

  • 5 Random

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Малко им били":

    Къде тръгна да сравняваш спортни автомобили с електрички които уж са за всеки ден? А вземи сравни цялото бмв с теслътъ.

    Коментиран от #9

  • 6 Peci kupona

    11 4 Отговор

    До коментар #2 от "Малко им били":

    С тесли се копае в градината! Тук става въпрос само за автомобили, не за градиндка техника!

    Коментиран от #10

  • 7 Plameni

    8 0 Отговор
    За сравнение Mercedes са продали по-малко AMG та( 132 136) спрямо М ките на BMW, но като цяло са продали повече автомобили за 2019г. (2 399 562)
  • 8 Обърка посоката

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Аз не виждам как Тесла може да претендира, че ще бие всички останали, след като така или иначе е първа в продажбите на електромобили. Май се обърка нещо? Всички останали искат да догонят Tesla, а не тя тях! В нейната си ниша тя е най-добра, или ти мислиш различно?

    Коментиран от #15

  • 9 Малко им били

    0 11 Отговор

    До коментар #5 от "Random":

    Ами ако не обърна внимание сравнявам с Порше, а не с BMW. Ако искаш мога да сравня продажбите само на един единствен модел на Тесла, с цялото производство на porsche и пак Тесла ще продава повече. Дори този модел при ускорение в града и спазване на ограниченията, бие повечето модели на Порше на светофара. Толкова със спортните възможности на porsche.

    Коментиран от #20

  • 10 От инструменти колкото от автомобили

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Peci kupona":

    Очевидно разбираш от инструменти точно толкова колкото и от автомобили. Теслата не е градински инструмент, а дърводелски с който се забиват пирони.

    Коментиран от #11

  • 11 Random

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "От инструменти колкото от автомобили":

    С тесла се вадят пирони, не че не могат и да се забиват, но принципно чука е за това.

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Дфен

    0 3 Отговор
    Че те миналата година не са продали нищо !!!!!!!
  • 13 От инструменти колкото от автомобили

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Random":

    Летисия и тия колко си хващал тесла в ръка някога. С теслата се забиват пирони, а ако някой се изкриви по време на забиването, чак тогава се ползва и за вадене. Виж, ако беше споменал за другата функция, от която произлиза израза "дялано с теслата", по щях да се съглася. Спестих и функцията за разковаване на дъски, особено кофражи, с помощта на острието и използването му за рамо. Само, че това се обяснява на човек, който ще те разбере. Мислиш ли, че този на когото обяснявах, някога е виждал пирон на живо?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Обърка посоката":

    Не мисля различно. Просто ти се правиш на ударен. Говорех за коментарите ви, не за мнението на Тесла по въпроса. Ама ти схвана, просто реши да се изсекнеш пак.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 На теслата дръжката

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Антиелектрика":

    Тук не иде реч за орехчето ти! Иде реч за БМВ М ;)
  • 20 Коmapak

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Малко им били":

    Какъв светофар какъв старт?! В Мюнхен за 7 км 35 мин. Вечер е почти същото задръстване... Какво значение има каква е колата? Да не си помислиш, че и на магистралата е по-различно. Същото щау😁😁😁 Съчетано с поредното баущеле...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.