21 Януари, 2020 19:44 4 203 4

Продава се "водно" Ferrari

  • riva-
  • ferrari-
  • testarossa-
  • моторница-
  • катер

Рядка високоскоростна моторница Riva 32 Ferrari, произведена в тираж от едва 37 бройки, ще бъде продадена на изложението Rétromobile в Париж в началото на февруари. В края на 80-те години тези катери са наричани "воден" еквивалент на Testarossa.

Продава се "водно" Ferrari

През 1988 г. Riva и Ferrari Engineering подписват договор за съвместната разработка на моторница, в която да бъдат обединени опитът на италианската корабостроителница в областта на луксозните плавателни съдове и технологиите и стилистиката на актуалните тогава модели 308 и Testarossa. Ето защо на корпуса на катера има вентилационни прорези като на суперколите, а над рубката - огромно антикрило, което да създава допълнителна притискателна сила при висока скорост.

Продава се "водно" Ferrari

По данни на сп. Boating началото на 90-те години нова Riva 32 Ferrari струва $270 000, които се равняват на $530 000 (€477 835) днес. От аукционната къща Artcurial, която организира наддаванията за лодката, са определили ориентировъчна цена между €80 000 и €120 000.

Продава се "водно" Ferrari

Riva 32 Ferrari има два двигателя BPM 450 SC Vulcano V8 с мощност по 400 к.с. всеки. Те позволяват на моторницата да развива максимална скорост 105 км/ч. Продаваният екземпляр е боядисан в цвят Giallo Modena в съчетание с бял салон и е използван за рекламни цели. До 1998 г. катерът е бил собственост на корабостроителницата Riva.

Продава се "водно" Ferrari

Продава се "водно" Ferrari

Продава се "водно" Ferrari

Продава се "водно" Ferrari


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    3 12 Отговор
    воден дъстър като излезе тогава ме търсете

    Коментиран от #3

  • 2 АLFA Q 4

    6 5 Отговор
    НИТО ЕДНА ШУШУМИГА. НЕ СЕ Е ИЗАКАЛА ОЩЕ.
  • 3 123

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    оооо воден дъстер дано направят и аз го искам
  • 4 фьорари

    5 0 Отговор
    Чакаме подводно