Last news in Fakti

22 Януари, 2020 10:48 5 561 12

Toyota отзовава 3.4 млн. автомобила

  • toyota-
  • сервизна кампания-
  • отзоваване-
  • дефект-
  • еърбег

Само седмица след като привика в сервизите си почти 700 000 коли за отстраняване на потенциален дефект на бензиновите помпи, Toyota обяви още по-мащабна сервизна кампания. Този път заради риск от неработещи еърбегове ще бъдат отзовани 3.4 млн. автомобила.

От японската компания уточняват, че блокът, управляващ въздушните възглавници в моделите Corolla от 2011-2019 г., Matrix от 2011-2013 г. и Avalon от 2012-2018 г., не е надеждно защитен срещу електронни смущения. Това може да доведе до отказ на еърбеговете да се разтворят при катастрофа.

2.9 млн. от засегнатите автомобили са продадени на територията на САЩ. Собствениците им ще бъдат уведомени за кампанията до средата на март, а в сервизите на Toyota на колите им ще бъдат монтирани филтри срещу електронни шумове.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нещата от живота

    26 6 Отговор
    Вместо с напредването на времето автомобилите да са по-надеждни, става точно обратното - стават некачествени.
    Всичко е изцеждане на пари от потенциалните клиенти!
    Природата ще ни накара да си платим с лихвите...

    Коментиран от #2, #4

  • 2 гост

    25 14 Отговор

    До коментар #1 от "Нещата от живота":

    Всяка марка в последствие открива дефекти след производството си. Никога не можеш да бъдеш сигурен ,че няма да си пропуснал нещо в машина с над 15000 части. Тойота са пример за надеждност и безотказна работа.Честна кола за парите си без претенции.
  • 3 Borislav Popov

    8 2 Отговор
    Тази Таката им ипа мамата на всичките автопроизводители, по закона на жанра, шефа на фирмата трябва отдааавна да си е направил харакирито.
  • 4 гецо

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "Нещата от живота":

    Така е но реално новата кола се купува в много от случаите на лизинг и след изтичането му колата се заменя, с други думи на купувачът му е все едно дали колата ще изкара 200 или 500 хиляди. Проблемът е че този модел работи в развити държави със силно присъствие на средна класа. България средна класа почти няма, има много на брой бедни и малко на брой богати. Производителят мисли как да си направи продукта атрактивен за купуване днес, не как да му увеличи живота да е готов за експлоатация след 5-10 години в някоя бананова република.
  • 5 гост

    10 14 Отговор
    Е това трябва да убеди и най заклетите фенове ,че Тойота е кола като кола,а не нещо изключително.Глупаво е да се издига определена марка в едва ли не в култ и практиката го показва.
  • 6 Алфа Вълкът

    10 14 Отговор
    Бих злорадствал с кеф за да дразня феновете на японските пластмасарии. Но от общо 4 100 000 пластмасарии Тойота едва ли ще ремонтира повече от 600 000.
    Другите 3 500 000 са отдавна по моргите.

    Коментиран от #12

  • 7 Дфен

    1 5 Отговор
    Рено и дачия нямат проблемите на големите WC -та.
  • 8 Тойота

    5 0 Отговор
    Тойота е супер кола,карам такава една и мн ми допада. Преди нея имах сеат който беше много хубав. Преди тях имах шкода октавия която също е супер кола. Имал съм голф 2 и 3. И те бяха много яки. Имайки една хонда която е много готина. Не робуваме на това да съм фен на една марка, щото всичките са един дол дренки. Ай наздраве,отивам да си сипя една ракия

    Коментиран от #10

  • 9 Гледайте да не отзове те на Борис Бойков

    1 2 Отговор
    Джипа че ще ви изсели от Бгто
  • 10 Абе на теб и к*р да ти дадът

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Тойота":

    Ще кажеш че е много готин. Как голф 3ка ще е много готин по голем боклук от това е трудно да се намери.
  • 11 Японеца

    2 2 Отговор
    Това е реклама, още ли не разбрахте!

    ТОЙОТА ви казва:

    "НИЕ СЕ ГРИЖИМ ЗА ВАС!"
  • 12 Алфа смешнико

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа Вълкът":

    Не е като да поддържаш немски премиум нали, на 30г. Кенефа си кенеф, карай си го!